Puola osti USAsta Patriot-järjestelmän

Puola allekirjoitti tänään sopimuksen Patriot-ilmatorjuntaohjusjärjestelmän hankkimiseksi. Sillä voi tuhota myös ballistisia ohjuksia.

Kauppasopimuksen arvo on 3800 miljoonaa euroa ja sillä rahalla saa mm. 16 ohjusten ampuma-alustaa 4 tutkaa ja tulenjohtojärjestelmän.

Lähde.

—–

Hyvä Puola! Niin sitä pitää!

Suomi tarvitsisi vastaavan järjestelmän. Meiltä puuttuu kokonaan korkeatorjuntakyky, sekä ballististen ohjusten torjuntakyky.

7 vastausta artikkeliin “Puola osti USAsta Patriot-järjestelmän”

  1. Mahtaako Patriot jo toimia? Irakin sodan aikana ei oikein tainnut osua alkeellisiin Scud-ohjuksiin, mutta arvatenkin sitä on kehitetty. Paras olisi jos Suomi voisi ostaa Israelilta Iron Dome -systeemin, koska sillä voi tiettävästi torjua Venäjän Iskandereita. Tänne ei varmaan mitään mannertenvälistä ohjusta ammuttaisi koskaan, mutta noilla Iskandereilla voisi muokaroida paikkoja vapaasti. Ainoa mahdollinen vastatoimi on ehkä Hornetien risteilyohjukset.

    1. Norppa, olet oikeassa Patriot oli aiemmin surkea, mutta nyt se on jo saatu toimimaan.

      Sinänsä minulla ei olisi mitään sitäkään Iron-Domea vastaan.

      Hornettien ohjuksista ei ole tähän asiaan iloa, ryssillä on ohjuksia pikkusta vaille pirusti ja he ampuvat ohjuksensa ennen kuin Horneteille annetaan lupa avata tuli. Valmiudessa (24/7/365)olevista torjuntaohjuksista sen sijaan olisi hyötyä myös ensi-iskua, eli yllätyshyökkäystä torjuttaessa.

      Puola osti neljä järjestelmää, Suomelle voisi ehkä riittää kolme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *