Demareiden Rinne sössii odotettavissa olevan vaalivoiton

Rinne on lähtenyt vaaralliselle tielle syystä, joka on tuntematon. Hän on alkanut kosiskella Kepua ja Kokoomusta sote asiassa. Tähän asti on Demarit lietsonut kuvaa, jossa koko sote kaatuu, mutta nyt Rinne on valmis tulemaan vastaan, kunhan vaan hallitus jatkaa soten valmistelua.

Rinne siis pettää jo ennen vaaleja äänestäjiä. Onko galluphuuma sekoittanut Rinteen pään? Kansan enemmistö ei halua sotea esitetyllä tavalla, vaan siten, että sote rakentuu nykyisen terveydenhoitojärjestelmän päälle.

Rinne on siis alkanut sössiä odotettavissa olevaa vaalivoittoa ja syynä lienee tuleva hallituskuvio. Rinne tuli myöhään mukaan politiikkaan, kuten Sipiläkin. Hän ei ole sisäistänyt politiikan teon ongelmia. Yksi sellainen on liian pitkälle menevä laskelmointi. Kun jokin pettää laskelmissa, menee koko korttitalo uusiksi. Rinteessä on alkanu näkyä jo ”Napoleonin tautia”, vaikka vaaleihin on vielä aikaa yli puoli vuotta. Tällä menolla Rinne ehtii sössiä demareiden vaalituloksen monta kertaa.

39 vastausta artikkeliin “Demareiden Rinne sössii odotettavissa olevan vaalivoiton”

  1. Kiva, että olet liittynyt meihin, jotka olemme kantaneet huolta demaripuolueen kolkosta tulevaisuudesta. Jos puolue eheytyisi, niin se voisi ryhtyä yhteistyöhön perussuomalaisten kanssa ja turvaamaan suomalaisia niin itsenäisyytemme kuin taloudellisen tulevaisuutemmekin suhteen.

    1. On sulla Markku väitteitä että työväki tulisi mukaan Ääriporvari loikkari liikkeeseen terv tepivaari

  2. Perussuomalaisten?? 😀
    Se olisi enempi kuin toivotaan jos Rinne sössii.
    Tasainen kisa on paras.

  3. Meillähän on tuo perusdemari, työmies Putkinen, joka pitää ovea avoinna kaikille eheytyneille demareille. Mutta vielä parempi olisi, jos koko demaripuolue eheytyisi. Varsinkin eeuu on aiheuttanut henkistä sekaannusta puolueessa jos toisessakin. Mutta henkiset ilmapiirit voitaisiin harsia kasaan.

    Voitaisiinko esimerkiksi Dalai Lama palkata valtion toimesta sisäisen eheytymisen konsultiksi?

  4. Demarit voivat hyvin jatkaa eheytymistä oppositiossa seuraavan vaalikaudenkin yli.

  5. No sipilällä se valo on ollut mustana jo pitkään sekoilemalla työmarkkina asioihin ne ei kuulu hänen mandaattiin lainkaan terv tepivaari

  6. Väiskin teema oli Rinne.

    Jos Sipilä ei olisi ottanut myös AY:tä kantamaan vastuutaan, täällä ei tapahtuisi mitään.
    AY on se linnake, johon pitää päästä vaikka Troijan hevosella- niin mätä se on.

    1. Kyllä Ayy vastuunsa kantaa ilman sipilän junttaamistakin ja jos joku on mätä se on kepunpuolue toimisto .
      Mitä asiaa on porvareilla Ayyn tiloihin ei sitten mitään . terv tepivaari

  7. Kyllähän mahdollinen demarivetoisuus hallituksessa seuraavien vaalien jälkeen pelottaa. Mitä tapahtuisi esimerkiksi jo nyt korkean verotuksen, jo ylisuuren julkisen sektorin sekä runsaan byrokratian ja sitten velanoton vaiheilla.

    Miten menisi kehitys Suomen jo nyt jäykillä työmarkkinoilla kun SDP ja SDP vetoinen AY olisivat vallassa.

    Vaikka SDP onkin vanhojen mieshenkilöiden johtama puolue niin näin eläkläisenä arveluttaa myös mikä olisi painoarvomme verrattuna työssäkäyvään AY väkeen.

    1. Demarit on lähinnä eläkeläisten puolue. Suuri vaara on, että Ana korottaisi eläkkeitä ja samalla yritysten sosiaaliturvamaksuja, joka toisi lisää työttömyyttä.

      Sosiaaliturvamaksuja on pyritty kohtuullistamaan käyttämällä eläkkeen määräämisessä elinaikakerrointa, koska keskimääräinen elinikä on ollut tasaisessa nousussa. Vuonna 1947 syntyneillä kerroin on yksi ja on alentunut kunakin vuonna uuden ikäluokan päästessä eläkkeelle.

      Suuri moka systeemissä on se, ettei käytetä tuloluokkien mukaista kerrointa, vaikka pormestariluokan eläkkeensaajat saavat sosiaaliturvaperusteista eläkettä paljon pidempään kuin pienituloiset. Jos pienituloisen kerroin olisi 1.0, niin pormestariluokan kerroin pitäisi olla 0.5 tai luultavasti allekin. Valtiotieteen tohtori Kimmo Kiljunen on ollut lähinnä Kiljusen herrasväen etujen asialla, eikä suostuisi mainitusta epäkohdasta ottamaan korviinsakaan, vaikka demari onkin. Jos Ana korjaisi tuon epäkohdan, niin saattaisin häntä äänestääkin, sillä eläkekulut on merkittävä rasite maamme kilpailukyvylle.

      1. Työeläkkeet maksetaan eläkevakuutusrahastoista, mitkä on maksettu eläkeläisten työn tuloksista suoraan, yrityksille työntekijoiden työn tuottamista voitoista ja heidän työaikanaan valtiolle maksamistaan veroista.
        Valtio maksaa nyt sinne rahaa nykyisten työssäkävijöiden eläkkeitä varten – työssäkävijöiden maksamista veroista, työnantajan töissä olevien työn tuottamista voitoista ja työntekijät itse suoraan.
        Tuo järjetön kateus toisten työeläkkeistä on tyypillistä vasurikateutta, missä halutaan päästä toisen taskuille ahneudesta.

        1. Ajattelin tehdä korjauksia, mutta kirjoituksesi on niin paljon täynnä palturia ja epätarkkuuksia, että jos sitä korjaisi, niin ei tietäisi, mitä harhaista kuvaa on ruvettu korjaamaan.

          1. Voinhan yrittää kertoa asian lyhyesti ja ytimekkäästi:

            Elinaikakertoimen soveltamisen tarkoituksena on saada kunkin ikäluokan eläketason vastaavan työssä käyvän luokan maksukykyä niin, ettei sosiaaliturvamaksuja tarvitsisi korottaa eläkeläisvuosien lisääntyessä nykyisillä eläkeläisillä.

            Vuosi vuodelta eläkeläisen vuotuinen eläke alenee sen verran, minkä kunkin ikäluokan elinaikakerroin ilmaisee. Elinaikakerroin ei alenna eläketulon kokonaismäärää, koska ollaan useampia vuosia eläkkeellä kuin aiemmin.

            —————————

            Kyse on siis matematiikasta. Matemaattiset tilastot osoittavat, että ihmiset elävät sitä pidempään, mitä suurempi heidän aiemmista palkkatuloistaan riippuva sosiaaliturvaperusteinen eläke on.

            Näyttäisi siltä, että elinaikaodote olisi enemmän riippuvainen tulotasosta kuin syntymävuodesta. Tällä perusteella tehdään matemaattinen eli laskuopillinen virhe, jos turvaudutaan yksinomaan eläkkeensaajan syntymävuoteen.

            juhak huomaa helposti, jos vaivautuu ajattelemaan, että ne suurituloiset eli Kiljusen herrasväki on se, joka elelee muiden siivellä, koska he kuluttavat eläkekassaa tilastoiden valossa pidempään kuin muut. Eläketulon kokonaismäärä on arvioitu pienemmälle elinaikaodotteelle kuin mikä on tilastoitu.

            Ryhdistäydy juhak!

            Systeemivirheen voi korjata tuleville eläkeläisille. Siihen asti virhettä voidaan kompensoida nykyisten eläkeläisten raippaverolla, mutkienjuoksutusverolla tai pierettämisverolla, miten vain kukin haluaa asian ilmaista.

            Kansanedustajista enemmistö luultavasti ymmärtää asian, Kiljusen herrasväki ei, koska se mielii muiden eläkeläisten ja työssä käyvien kukkarolle.

  8. Tää Rinteen sekoilu kertoo omaa tarinaansa.
    Onko Rinne kykenevä hoitamaan niin vaativaa tehtävää kuin mikä pääministerillä on ??

    1. On sitä tointa hoitanut nyt kohta neljä vuotta sellanen joka ei politiikasta ymmärrä yhtään mitään . terv tepivaari

  9. Rinteen vastustajat panettelevat kaiken mahdollisen. Rinne on järkimies ja osaa toki hyödyntää sotesta sen parhaat puolet ja on jo aiemminkin tarjoutunut yhdessätekemiseen, mutta se ei ole kelvannut yltiöpäiselle lehmänkauppakepu-kokoomukselle?

  10. Rinteen panettelua (?) :

    Valta turmelee ja ehdoton valta turmelee ehdottomasti, lohkaisi brittiläinen lordi Acton aikoinaan. Psykologiset tutkimukset vahvistavat lordin havainnon oikeaksi. Koehenkilöihin tarvitsee vain iskostaa vallantunne, niin jo alkaa moraalinen selkäranka veltostua.

    Hollantilainen sosiaalipsykologi Joris Lammers kirjoittaa Psychological Science -lehdessä, että valtaa saatuaan ihminen ei vain huiputa herkemmin omaksi edukseen, vaan hänestä tulee vieläpä kaksinaismoralisti.

    Päättäjä soveltaa yksiä sääntöjä muille ja toisia itselleen. Hän edellyttää muilta pykälien tarkkaa noudattamista, mutta katsoo omia toimiaan sormiensa läpi. Kaikkihan me olemme vähän kaksinaismoralisteja, mutta jos saamme valtaa, piirre korostuu.

    1. Noin se juuri on tehnyt sipilälle se valta hän ei kuuntele ketään ei edes itseään terv tepivaari

  11. SDPeellä oli kaksi ehdokasta puolueen johtoon.
    Kuinka ollakkaan Antin tasaväkiselle kilpailijalle sattui moka ihan sopivasti ennen kokousta. Ja sitten Antilla ei ollutkaan enää tasavertaista kilpailijaa ……

  12. No se moka joka sattu oli kylläkin edelliset vaalit jossa antoi voiton luisua käsistään ja puolustamalla tuli torjunta voitto .
    Mutta aina sattuu ja tapahtuu kyllä sen sipiläkin vielä huomaa . terv tepivaari

  13. Jos Sipilä olisi antanut demari-ay mafialle periksi, Suomi olisi hukassa. Pääministeri on niin nopea oppimaan, että huomasi, että tälle mafialle ainakaan ei pidä kumartaa.

    Taitaa Sipilä ymmärtää politiikan kiemuroista enemmän kuin demarit olisivat toivoneet. Sen sijaan demarit/ ay nukkuvat onnensa ohi, jos politiikka ei muutu poteropolitiikasta nykypäivään.

      1. Tuskinpa on unohtanut Loimaankassaa .
        Ei Ayy nyku on hereillä koko ajan .
        Mutta tämä tästä katsotaan vaalit ensi keväänä siihen asti seommoro terv tepivaari

    1. sippilän olisi pitänyt pysyä omalla hiekkalaatikolla, niin tekee Ayy ei se tuppaa hallituksen hiekkalooralle terv tepivaari

  14. Mitä vähemmän Rinne puhuu, sitä paremmin demareilla menee. Sipilä on paras vaalimainos demareille.

    Rinne on niin altis äkkipikaisuuteen, pitkävihaisuuteen ja täysin kelvottomiin heittoihin että varovaisuus voisi voittaa.

    Mutta hei, kyllä minulle kelpaa että Rinne munaa täysin. Eipähän tarvitse koko ajan vilkuilla olan yli kaupungilla onko taas seuraava demarivetoinen yrittäjien lynkkauspartio niskassa.

    1. En muuten ole pitkähkön yrittäjäurani varrella törmännyt minkään puolueen taholta mihinkään ”lynkkauspartioihin”. Aika ihmeellinen termi.

      1. Sää et oo ollu ”tarpeeksi” erimielinen kuin partion johtaja ??

  15. Ohan Analla kuitenkin kuulemma arvopohja.
    Näyttäisi pitävän poliittisia lakkoja oikeutettuina. Ne saattavat kuitenkin vivahtaa valtiopetokselle.

    wiki: ”Suomessa valtiopetos on rikos, jolla väkivaltaa käyttämällä tai sillä uhkaamalla, oikeudettomasti pakottamalla taikka valtiosääntöä rikkomalla yritetään kumota tai muuttaa Suomen valtiosääntö taikka muuttaa valtiojärjestystä.”

    Jos jokin taho pakottaa hallituksen toimimaan haluamallaan tavalla, saattaa kyseessä olla valtiopetos.

    —————————
    Jos menemme EU-liittovaltioon, ei meillä ole mahdollisuuksia lakkoilla mitään liittovaltion päätöksiä vastaan, olivat ne millaisia tahansa.

  16. Antilla on pitkä kokemus neuvottelijana ja pääministerin täytyy osata neuvotella ja sovitella. Sipilä ei ole halunnut neuvotella opposition kanssa.

  17. ”Suomessa valtiopetos on rikos, jolla väkivaltaa käyttämällä tai sillä uhkaamalla, oikeudettomasti pakottamalla taikka valtiosääntöä rikkomalla yritetään kumota tai muuttaa Suomen valtiosääntö taikka muuttaa valtiojärjestystä.”

    Jos ay pakottaa hallituksen toteuttamaan ay:n tahdon esimerkiksi uhkaamalla kansantaloutta vaarantavalla lakolla, on kyseessä valtiopetos ja syylliset pannaan häkkiin, varsinkin jos lakko on pantu toimeen ja vahinkoa on ilmennyt.

  18. Edellinen oli kommentti Tepin kirjoitukseen:

    ”sippilän olisi pitänyt pysyä omalla hiekkalaatikolla, niin tekee Ayy ei se tuppaa hallituksen hiekkalooralle terv tepivaari”

  19. En minä oikein usko että Rinne tässä sössiin mitään, lähinnä nämä kaikki niin oikeisto ja vasemmisto alkaa kertomaan satuja ennen vaaleja, se minusta on tosi noloa.

    Minä tulen äänestämään sellaista puolutetta joka on jotain mieltä ja pitää sanansa vaikka saisi vähän turpaankin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *