EU:n Juncker esittää nettipalveluille kovia vaatimuksia

Missä olisi kaikkien tahojen hyväksymä pikaoikeus, joka pystyisi tekemän päätöksen tunnissa.

Suomessa oikeus voi käyttää kuukausia hyvinkin selvän tapauksen pohtimiseen.

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/554549-oliko-turun-joukkopuukotus-terroriteko-tutkija-verkkolehdessa-yhden-maaritelman

Turun puukotusten tutkiminen terrorismirikoksena ei vielä tarkoita sitä, että teko todettaisiin lopulta oikeudessa terroristisessa tarkoituksessa tehdyksi teoksi. Näin kirjoittaa terrorismitutkija Leena Malkki Politiikasta-verkkolehdessä.

https://www.mikrobitti.fi/uutiset/mb/88553669-389e-4983-b5f6-beb2f725626b?ref=newsletter:376e&utm_source=Mikrobitti_uutiskirje&utm_medium=email&utm_campaign=Mikrobitti_uutiskirje

12.9.2018

EU:n Juncker esittää nettipalveluille kovia vaatimuksia: vihasisältö pois tunnissa tai tulee sakkoja

”Yksi tunti on aikaikkuna, jonka aikana suurin vahinko tapahtuu”, totesi Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker tiistaina puheessaan unionin tilasta.

 

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker esittää, että nettipalveluita voitaisiin sakottaa, mikäli ne eivät poista äärisisältöä tunnin kuluttua viranomaisten pyynnöstä, Reuters kirjoittaa.

EU antoi maaliskuussa Googlen ja Facebookin kaltaisille toimijoille kolme kuukautta aikaa todistaa, että ne pyrkivät poistamaan radikaalit ääri- ja vihasisällöt palveluistaan. Viranomaisten mukaan muutos on ollut liian pieni, ja sitä avittamaan tarvitaan keppiä.

Ääriliikkeitä mainostavat tai esimerkiksi terroritekoihin opastavat sisällöt pitää saada verkosta pois nopeammin. Siitä ei ole tietoa, kuinka nopeasti viranomaiset pystyvät käytännössä liputtamaan esimerkiksi videoita ja vaatimaan niiden poistamista.

”Yksi tunti on aikaikkuna, jonka aikana suurin vahinko tapahtuu”, totesi Juncker tiistaina puheessaan unionin tilasta.

Päätös vaatii vielä toteutuakseen tuen EU-mailta ja Euroopan parlamentilta.

Mikäli palvelut rikkoisivat toistuvasti poistomääräyksiä, ne voisivat joutua maksamaan muhkeita sakkoja, joiden määrä voi olla jopa 4 prosenttia vuotuisesta liikevaihdosta.

Lähde: Tivi

20 vastausta artikkeliin “EU:n Juncker esittää nettipalveluille kovia vaatimuksia”

  1. Poliittinen järki itää ts.” se joka rikkoo edm.tavalla väkivaltaisesti rauhaa,poistettakoot sanktioiden uhalla,niin että tuntuu …tavalla” !

    Taustalla mm.somella on vahva kuin pikainen toimintamahdollisuus pahassa sovituin keinoin,joko salatuissa muodoissaan tai epäsuorasti ”lööppiensä kätköissä” !

    Jotain rajaa !

  2. En sinänsä pidä huonona että nettipalveluilla on myös vastuu – mutta mistä on vastuu, mistä ei?

    Aamulehtikin meni halpaan kun eräs valtuutettu sanoi että uusnatsit kokoontuvat kaupungin omistamassa tilassa. Totuus oli että äärioikeistolaiseksi mielletty orkesteri esiintyy rakennuksessa jonka läheltä myös kaupunki vuokraa varastotilaa museolle. Vaikka todennäköisesti en tästä ”väärästä” musiikista itse perusta mitään, käytiin kuitenkin aika rajusti päälle ja kiihotettiin väkivaltaan. Olisko siis tämä sellainen asia mihin pitäisi heti reagoida?

    Ääritekoja ja ääri-ideologioita on niin monenlaisia. Jos lopputulos on että soitetaan ambulanssia tai pappia, sanoisin että kaikki ovat yhtä karmivia.

  3. Paljon parempi kun noista ei kirjoita lainkaan kosapa kirjoituksilla on myös provosoiva vaikute terv tepivaari

  4. Tuo Savikivi on juuttunut johonkin omaan ääriliikkeeseensä, joka kieltää historiamme ja napanuoramme ruotsalaisuuteen, venäläisyyteen ja myös saksalaisuuteen.

    Pääkaupungeissamme Helsingissä ja Turussa katuihmiset puhuivat jopa kolmea-neljää kieltä ranska mukaan luettuna.

    Kyllä suomalainen sivistys on pohjamudissaan nyt vrt. se aika.

    Kohta ei edes osata kirjoittaa paperille kynällä ja teroittaa sitä puukolla eikä laskea päässä eikä edes puhua oikeakielisesti, paitsi niinku-vittu-mulkku jne…

    1. Helsinki ja Turku olivat tuppukyliä Viipurin rinnalla.
      Siellä kielitaito oli paljon laajempi ja monipuolisempi kuin kummassakaan noissa.
      Se, että olemme olleet eri valloittajien alaisina ja yhteistyössä eri maiden ja kansojen kanssa, ei tee meistä sen kummemmin ruotsalaisia kuin venäläisiäkään.
      Meillä ei ole mitään napanuoraa kumpaankaan suuntaan, vaan ne katkaistiin Suomen itsenäistyessä.

  5. Napanuoriin liittyy imperialistisia ja orjuuttavia piirteitä, jos niitä ei katkaista ajallaan.

    ”Kyllä suomalainen sivistys on pohjamudissaan nyt vrt. se aika.”

    Suomi on kasvanut aikuisuuteen ja on maailman valioita eri vertailuissa, vaikka freudentalistit ovat ovat rotuoppeineen pyrkineet meitä alistamaan ja jopa kouluttautumistamme sabotoimaan.

    Niin no, suomalaisethan ovat Euroopan älykköjä ehkä siksi, että meillä on itäistä geeniperimää. Mutta tärkeimpänä kehityksen avittajana on kuitenkin arveltu olleen sen, että olemme muodostaneet kansallisvaltion, jonka freudentalistit pyrkivät aikoinaan romuttamaan jakamalla suomalaiset kahteen kastiin, ”germaaniseen valtiasrotuun”, jota edustivat ”Suomessa asuvat ruotsalaiset”, finländaret, ja alempaan rotuun kuuluviin finneihin, jotka luettiin alempaan kastiin kuuluviksi.

    Tämä kastijako oli yksi edellytys kauhistelemallesi kansalaissodalle. Sodassa sorrettu kasti tappoi erityisesti ”valtiasrodun” jäseniä. Ja ”valtiasrotu” tappoi riikinruotsalaisine vapaaehtoisineen alemman rotuisia finnejä.
    ——————————
    Tämä on pääosin meikäläisen omaa jäsentelyäni. Minulla lienee jonkin verran älyä lisääviä itäisiä geenejä. : )
    Kekkonenkin, fennomaani, oli savolainen, jolla niitä itäisiä geenejä oli vielä enemmän.
    Realipoliittinen tilanne vaati Kekkoselta malttia freudentalistien suhteen, eikä enää taistellut tasa-arvon puolesta.

  6. EU -liittovaltio olisi imperialistinen yksikkö paitsi suhteessaan muihin valtioihin niin myös suhteessaan osavaltioihin, joista suurin osa on enemmän tai vähemmän kansallisvaltioita.

    Kansallisvaltiot ovat aina olleet pahin kanto imperialistien kaskessa. EU-liittovaltio joutuisi vuosikymmeniksi lisäämään sensuuria nujertaakseen kansallisvaltiot liittovaltion alueella. Liittovaltiota vastaan kirjoittavia sakotettaisiin ja heille alustoja tarjoavia suljettaisiin vankiloihin.
    Espanjassa on havaintomateriaalia tarjona siitä, miten Francon ajoista alkaen on suhtauduttu kansallisvaltioista haaveileviin baskeihin ja katalaaneihin.

    —————————–
    Venäjäkin on ollut imperialistinen satoja vuosia ja onkin toiseksi suurin valtio Euraasiassa mongoli-imperiumin jälkeen, mutta lienee havitellut suurimmaksikin joissakin historian vaiheissa.
    Koska kaikissa 22:ssa osavaltiossa on merkittävä venäläinen vähemmistö, niin ne ovat vieläkin liittovaltion sisäisen imperialismin vaikutuksen alaisina. Osavaltioilla ja autonomisilla alueilla on edustus Venäjän parlamentin toisessa kamarissa. Mutta varmaan on vaihtelua sen suhteen, missä määrin nuo edustajat myötäilevät venäläistä taloudellista imperialismia osavaltioissa ja minkä verran edustavat noiden etnisten alueiden kansallisia arvoja ja taloudellisia etuja.

  7. Tuossa kirjoituksessako se älysikö kulminoituu ?
    Mitä vikaa on historiassamme, jota ei voi enää muuttaa ? Se on totta.

    Muuta sentään voidaan muuttaa, mutta ei varmaan persu-Savikiven ajattelemalla tavalla..

  8. Siis vastustat perustuslain kuudennen pykälän vastaisesti kansalaisten keskinäistä tasa-arvoa, jonka pitäisi olla riippumaton etnisestä taustasta.

    Nythän freudentalistit vaativat jatkettavaksi vuosisatojen syrjintää, jossa köyhempää finne-virtasta syrjitään vauraamman finländare-janssonin iloksi ja eduksi.

    Asenteesi vaikuttaa graniittiin hakatulta. Imperialismi on sydäntäsi lähellä. Me perussuomalaiset ja Suomen Sisu pyrimme puolestamme olemaan snellmanilaisia ja antamaan jokaiselle kansalle sille kuuluvan arvon ja mahdollisuuden sisäiseen eheytymiseen ilman, että ulkopuoliset hyppisivät varpaille.

    On selvää, että freudentalistit potevat leppymätöntä vihaa ja kaunaa meitä kohtaan, jotka olemme kantona imperialistien kaskessa.

    1. Freudentalistit ovat paaluttaneet itsensä Suomessa asuvaksi ulkopuoliseksi tahoksi, finländareiksi, ”germaaniseksi valtiasroduksi”, jonka tehtävänä on ollut ottaa Suomi hallintaansa ja alistaa täällä asuvat finnet.

      Kun K. Arjalainen on mitä on, niin voisi imperialismin kannattajana tehdä tutustumiskierroksen Höbelön toimitukseen, RKP:n puoluetoimistoon ja Hoopoakatemian juhlatiloihin. Voisi ottaa valokuvat kunniapaikoilla olevista rotutohtori Freudenthalin rintakuvista ja postata ne sitten tänne.

    1. Hällä on yleissivistyksessä mustia aukkoja. Rotuopit riehuivat Ruotsissa satakunta vuotta 1800-luvulta alkaen, jolloin myös ugrien sorto voimistui. Suomalaiset pelasti se, että kuuluimme Venäjään autonomiana. Freudentalistit pyrkivät nujertamaan suomalaisuuden nousun rotuopein.

      Turha on Karjalaisen kansalaissodan ruumismääriä kauhistella, jos ei pidä väliä sotaan johtaneilla syillä. Kastijakoon pyrkiminen ja vieraan tahon imperialismi ovat omiaan johtamaan sisäisiin sotiin, ehkei Karjalaisen mielestä ole.

      Espanjassakin on taisteltu pitkään Katalonian ja Baskimaan itsenäisyyksien puolesta.

  9. https://fi.wikipedia.org/wiki/Asturia

    ”Vuonna 1934 kaivostyöläiset nousivat kapinaan Espanjan toisen tasavallan hallitusta vastaan Asturian kapinassa. Pohjois-Afrikasta lähetettiin kenraali Francisco Francon joukot taltuttamaan liikehdintä. Kovaotteinen kenraali nimitettiin tämän jälkeen armeijan johtoon yleisesikunnan päälliköksi.

    Asturian kieli
    Asturia on romaaninen kieli, jota puhutaan joissain osissa Asturiaa ja Leónia. Asturiassa se on suojeltu lainsäädännöllä, ja se on valinnainen kieli kouluissa, mutta ei virallinen kieli. Kielen käyttäjien määrä on ollut laskussa ja sen suojelemiseksi on tehty paljon työtä 1980-luvulta alkaen. Asturian lähisukulaisella mirandeesilla on virallinen asema Portugalin Miranda do Dourossa.”

    Asturian kieli ei siis ole pakollinen historiallisuudestaan huolimatta.

    ——————-
    Freudentalistien henkinen veli, Franco, aloitti voittokulkunsa kukistamalla asturialaiset kapinoitsijat.

    ————————

    Asturialaista eheytymismusiikkia:

  10. Jutut ovat ajautuneet kutakuinkin sivuun aloitusaiheesta – no haitannekohan .
    .
    Freudenthal v.s. Tatu Vanhanen

    *
    Axel Olof Freudenthal

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Axel_Olof_Freudenthal

    Freudenthal näki suomenkielisen enemmistön uhkana, ja esitti aktiivista vastarintaa ja jopa radikaaleja toimia, kuten separatismia vastoin Axel Lillen maltillisempia kantoja.[13] Freudenthalin teorioissa kieli, kansallisuus ja rotu olivat yhdistettyinä. Näiden pohjalta hän väitti, että ruotsinkieliset ovat rodullisesti ylivertaisia tavalla, joka voidaan rinnastaa sen aikaisiin arjalaisiin rotuoppeihin Euroopassa.[5]
    Freudenthalin ajatukset edustavatkin ajankohdan tietynlaista germanistista henkistä ilmapiiriä ja jopa tieteellistä ajatteluakin. Fennomaanit eivät kannattaneet rotuoppeja.[14]Se on ymmärrettävää, sillä rotuopit luokittelivat juuri suomalaiset kielisukulaisineen usein muita eurooppalaisia alemmaksi roduksi.
    ****

    Tatu Vanhanen

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Tatu_Vanhanen

    Yhdessä Richard Lynnin kanssa Vanhanen julkaisi kaksi kirjaa IQ and the Wealth of Nations ja IQ and Global Inequality, joissa esitetään erojen eri valtioiden vauraudessa selittyvän valtioiden väestöjen välisillä älykkyysosamäärän eroilla. Yhteiskuntatieteiden tutkimusmetodien professori Pertti Tötön mukaan Lynnin ja Vanhasen määrittämät valtioiden keskimääräiset älykkyysosamääräarviot ennustavat erittäin hyvin valtioiden menestystä kouluosaamista mittaavassa PISA -testissä, mikä hänestä viittaa siihen, että nämä valtioittaiset älykkyysosamääräarviot olisivat melko oikeita.
    Vanhasen mukaan myös Etelä-Euroopan maiden velkaongelmat selittyvät eteläeurooppalaisten muita eurooppalaisia matalammalla ÄO:lla. Hänen mukaansa korkeamman keskimääräisen ÄO:n maat ovat hoitaneet asiansa paremmin kuin matalamman ÄO:n maat. Vanhanen viittaa tässä Richard Lynnin kanssa kirjoittamaansa kirjaan Intelligence: A Unifying Construct for the social Sciences jonka mukaan Espanjan, Italian, Kreikan, Kyproksen ja Portugalin, ja 11 muun euromaan välillä on 3.7 pisteen ero. Välimeren maiden ÄO:n keskiarvo on 94.6 ja muiden 98.3

  11. On vähän tyhmää älyllä kerskailla, sillä ei inehmon älyllä pitkälle pötkitä. Mutta ainahan suomalaiset voivat vetää esiin vasta-väitteitä, kun suomalaisia mollataan.

    Suomi olisi kuitenkin vieläkin kehittyneempi maa, elleivät tyhmemmät olisi aina olleet kusemassa kintuille.

    Surutkin ovat todennäköisesti riikinruotsalaisia fiksumpia osaksi siksi, että ovat sukua finneille ja osaksi siksi, että ovat syöneet särkeä ja osaksi siksi, että tänne muuttaneet älyköt ovat sulautuneet ruotsinkielisiin eikä sorrettuun suomenkieliseen älymystöön.

    Soininvaaran näkemyksiä:

    http://www.soininvaara.fi/2007/11/16/suomalaiset-valkoisen-rodun-alykkain-kansa/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *