SOTE vai EI ?

Luottoluokittaja Standard & Poor´s varoitti Suomea siitä, jos rakenteellinen uudistuksemme ei onnistu. Tarkoittaa mm. SOTE:a ja maakuntauudistusta. Mutta myös työmarkkinoidemme jouston lisäämistä. Siellä pahiten on poteroissaan AY.

Jos luottoluokituksemme AA+ tippuu pykälänkin alaspäin, sieltä tulee miljardilasku lainojemme hoitoon.

Tämän aamun TV-haastattelussa Rinne tarjosi jo lämmintä kättä SOTE:n eteenpäin saattamiseen- hyvä.

https://www.uusisuomi.fi/raha/259008-luottoluokittajalta-kylma-suihku-suomelle-ekonomisti-loytyyko-viela-assia-hihasta

40 vastausta artikkeliin “SOTE vai EI ?”

  1. Sattumalta se samanen luotto luokittaja ei Suomen luottoluokkaa laskenut eilen tulleen ilmoituksen mukaan terv tepivaari

  2. Sotea ollaan jo hautaamassa hallituksen piirissä. Kyse vain linee siitä ketä pannaan syylliseksi. Sotehan on myös eräänlainen projejkti ja projektin määritelmä on: ensin on valtava innostus, sitä seuraa suuri hämmennys ja lopuksi etsitää syylliset.

  3. Kuka hallituksessa on hautaamassa SOTEa ? Korkeintaan varautuvat siihen, että aikatauluissa saattaa tulla muutoksia.

    Rinne haluaa jatkaa siitä, mihin on päästy joillakin muutoksilla, jos Eduskunnassa asia kaatuisi. Muuten ei kaadu, koska demarit eivät halua koko soppaa itselleen taas kerran selvitettäväksi.

  4. Nuo luottolokittajat voivat painua vaikka suolle. Eikä Suomen pidä alistua kenenkään luokittajan kiristykseen. Taitaa olla samaa sakkia joka totesi Kreikan luotoltaan hyväksi.

  5. Onhan tämä senlaatuinen uudistus koko maassamme että siinä pitäisi olla kaikki mukana,ilman että joku ottaa siitä sulan vain itselleen tai vaihtoehtoisesti sana – lehmänkauppa – jolla ummistetaan kokonaisturvallisuus SoTesta !

    Ai,niin se potilasturvallisuus ymv.käytännön hyvällä realismilla jossa on otettu huomioon myös asiak.maksujenkin kohtuullisuus ja – potilaiden/asiakkaiden todellinen huomioonottaminen kaikissa tilanteissa eri väestöryhmiltä.

    Puhutaanko että Suomessa on maailman paras koulutusjärjestelmä että kaikintavoin terveydenhoitokin huippuluokkaa … kaikilla uudistuksien jälkeen mutta kuten tunnettua – mikään ei liene pysyvää eikä niin yksioikoista ”tulkata”.

    Ohjenuoria tulee omille päättäjillemme,niin läheltä kuin kauempaa mutta jos nyt yksituumaisesti ”heitettäisiin kilpailutittelit väreineen huitsin nevadaan” ja tehtäisiin mikä on omille kansalaisillemme se paras esim. SoTe sapluuna,vaikka sitten ajanmittaan korjausliikkein vielä paremmaksi – käyttäjiäkin kuunnellen missä on se kuuluisa akilleen kantapää.

    Jopa surkuhupaisaa eri puolueiden kilvoittelu ” jotta oma sulka koristaa omaa päähinettään” – kun on jokaisesta kansalaisesta kyse …”väreistä väreihin + ideologiat päälle” !

  6. Kaatumien kertoisi todella ison asian tyhmyydestä ja vuosikymmenten uurastuksesta saada edes jotakin uudistuksia aikaan. Tämä on nippu, joka yhdistää kaikki edelliset epäonnistuneet ehkä sellaiseen kokonaisuuteen, joka voi vielä jatkokehittämällä olla paras, mitä näillä voimilla saadaan aikaan.

    Mitä arvoa on sillä jopa taloudellisesti, että eri poliittiset voimat kaatavat oman työnsä toisensa jälkeen kaivoon. Entä, mitä se maksaa poliitikkojen turhasta työstä- miljoonia ja miljoonia ja tuhansien poliitikoiden selkänahan haavoille ruoskiminen ?

  7. Mikä hyvä sotessa ja maakunnissa on onko sen määrännyt joku muu kun Suomen hallitus .
    Siltä se alkaa tuntumaan . terv tepivaari

      1. Et ymmärtänyt Rinnettä oikein .
        Maakunta malli on alkua liittovaltiolle ei mitään muuta ja se on määrätty muualta kun Suomen hallituselta .
        Sote taas on tulon siirtoa kunnan verorahoista yksityiselle voitto tuloiksi terv tepivaari

  8. Mitä maksaa jos soten saa kolme suurta, niin rakennetaanko kolminkertaiset vaativien toimenpiteiden laitteistotettä valinnanvapaus toteutuu – taitaa jäädä haaveeksi sillä nyt tuskaillaan yksienkin kanssa?
    Jos yksityinen saa soten niin se kerää rusinat pullasta ja edelleen julkinen joutuu hoitamaan ne kalliit toimenpiteet ja se vasta kalliiksi tulee.

    1. Niilo nyt kirjoittelee kirjoittelemisen ilosta.

      Suurimmat ja vaativimmat operaatiot ovat julkisten vastuulla. Tampereen sydänsairaala ja Coxa ovat yksityisiä, mutta palvelevat TAYSia.

      Päivystys on julkisessa hoidossa ellei siitä ole sopimusta yksityisen kanssa.

      Yliopistollisten sairaaloiden osaaminen Suomessa ovat maailman huippuluokkaa, niitä eivät mikään näistä kolmesta suuresta yksityisestä korvaa.

      Kun puhuttiin vertailukelpoisista kustannuksista julkisen ja yksityisen välillä- tämä selittää sen, että niitä ei voi suoraan verrata.

      … mutta molempia tarvitaan, että homma toimii.

  9. Niinhän se oikeasti on eikä sote paremmaksi muutu vaikka kuinka korjattas . terv tepivaari

  10. Ei mun tarvii perustella oikeasti mistään kellekkään sote on maakunta juttuineen susi jo syntyessään eikä siitä parempa tule .
    Tuo on faktaa . terv tepivaari

  11. Kun yksityisella maksaa 86 ekee vartti tunti se minkä potilas maksaa on vain osa loppu tulee kunnan kassasta ja se raha on poissa julkisen puolen rahoista .
    Mutta kerroppa tuo vartin maksu neljällä huomaat paljonko tunnissa kaapitaan kunnalta rahaa yksityiseen taskuun voittoina.
    Oman osuutesi tiedät mitä maksat loput maksa kunta .
    Sote on monessa mielessä täys susi maakunta malli taas on muissa asioissa tavoitteena . terv tepivaari

  12. Sipilän hallituksen rakenneuudistukset ovat kaikki menneet pöpelikköön. Taxiuudistus on huono esmerkki. Esim: Kelataxia on joutunut vammainen ja sairas odottamaan tuntitolkulla. Jos sote toteutuisi nyt esitetyllä tavalla, niin Suomen terveydenhuolto ajautuisi ennennäkemättömään kaaokseen.

  13. Turha tästä on jatkaa koskapa emme ole samoilla aalloilla koskaan tässä asiassa terv tepivaari

  14. Kellä on jokin asia jässähtänyt sote tulee paljon kalliimaksi kun mitä on jo kerrottu julki terv tepivaari

  15. Yksityisen puolen vartti tunti maksaa 86 ekee laske siitä ja se joka jää oman maksusi ulkopuolelle tuee julkisesta kunnan varoista .
    Ja minä en väitää vaan kerron fakta asiaa terv tepivaari

  16. Tuossa ei ole puppua missään kohtaa on suoraan Pihlajalinnan hinnastosta niin se vaan on en ole mitään kannattavuus laskelmaa kertonut vaan sen mitä kunta maksaa vartti tunnista esim pihlaja linnalle .
    Sen maksaa kunta sen osan jota Heikki ei maksa joka jää tuosta vartista häneltä maksamtta
    Ja tuo on fakta tietoa eikä puppua terv tepivaari

    1. Enhän minä tuota kysynyt, vaan vertailua, paljonko oikeasti julkisen kustannus on perikööt sitten verorahojen turvin mitä vaan. Siis vertailulaskelma- en tuota 85€ veloitusta.

      1. Julkisen puolen menoista ei kukaan tiedä tarkkaa lukua ennenkuin vuosi on täynnä .
        Jonain vuonna sairastaa paljonkin suurempi potilas määrä ja silloin ne kulutkin on isommat siellä julkisella puolella .
        Yksityisen taas on helppo laskuttaa vaikka tuo 85 ekee vartti tunnilta joista Heikki maksaa osan ja kunta sen suurimman osan, ja se mm nostaa veron nosto tarvetta .
        Veronmaksajille tuollanen tulee kalliiksi
        Ja ne menee pörssiytiöiden mukana muihin maihin . terv tepivaari

  17. Jotain uskon asiasta tietäväni ja tulkitsen Rinteen ulostulon kyllä eri tavalla kuin avaaja, kuin myös tulkitsen luottoluokittajien sanoman eri tavalla, puhumattakaan sen painoarvosta.

  18. Mika, jos kuuntelit Rinteen tv-haastattelun ja tuon US:n jutun ei jää mitään epäselvää mitä Rinne toivoo eli soten edelleen läpiviemistä joidenkin fiilausten kanssa- ei sen kaatamista Eduskunnassa.
    Luottoluokittajan näkemys taas nojasi vahvasti julkisten rakenteinen uudistamista, johon SOTE myös kuuluu vahvasti.

    Luokittajien kanssa ei kannata pelleillä- siitä tulee lasku.

  19. Jotkut ei ymmärtänyt lukemaansa .
    Luotto luokittaja piti Suomen samalla tasolla kun missä se nyt on ollutkin eikä sen kanssa kukaan ole leikkinytkään .
    Mutta ei noilla sotella ja luottoluokittajalla ole mitään tekeimistä keskenään terv tepivaari

    1. ”Luottoluokittaja Standard & Poor’s (S&P) varoittaa Suomea luottoluokituksen laskun mahdollisuudesta, jos rakenteellisen uudistukset epäonnistuvat. Luottoluokittaja muistuttaa myös väestön ikääntymisen haasteista.”

      Luokitus pysyi vielä AA+ tasolla

      Onko tämä niin vaikeaa ymmärtää ?

  20. Onneksi ei tarvitse kumpaakaan käyttää vielä eihän sitä huomisesta tiedä se on huomisen huoli .
    Niin ainoa asia jossa sotella olis voinut olla minullekkin käyttöä olis ollut hammashoito mutteipa se ei kuulu soten piiriin lainkaan . terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *