Epäitsenäinen Suomi juhlii taas alkavalla viikolla

Otsikko on hieman harhaanjohtava, sillä ei Suomi juhli, vaan Suomen eliitti juhlii, pitää naistensa muotinäytöksen, juo boolia ja tanssii.

Jo monta päivää on media käsitellyt niitä eliitin juhlia monipuolisesti. On kirjoitettu paljon siitä, kuinka esim. juhlien emännän puku on ympäristöystävällinen, kun sen raaka-aineena on  käytetty puuta. Moni suomalainen arvelee, että n ythän Suomi on taas maailmassa edelläkävijä ympäristön suojelussa ja turha huoli maailman lopusta väistyy.

Myös tarjottavat eväät eliitin juhlissa on ympäristöystävällisiä. Ei pitäisi syntyä yhtäkään hiilijalanjälkeä niissä juhlissa, jos median tiedot tarjoilusta pitää paikkansa. Ainoa asia, joka voi aiheuttaa iliman pilluuta on se, että jollakin herralla on vatsavaivoja ja päästää ns. ilmat pihalle eli pieraisee.

No tanssin lomassa voi sattua kaikenlaista, mutta pääasia on, että kaikilla on mukavaa, kuin Putte-possun nimipäivillä.

Mitä sitten tekee kansalaiset, kun eliitti juhlii, mölyää, ryyppää ja suojelee ympäristöä kaiken maailman rehuilla, jotka vain pierettävät?

Kansalaiset katselee silmät tapillaan töllön ruutua. Siinä on kansalaisten osuus juhlimisesta päivänä, jona ei enää pitäisi juhlia eliitinkään. Sillä Suomi ei ole enää pitkään ollut itsenäinen ja kaiken aikaa jäljellä olevaa itsenäisyyttä kavennetaan.

Suomi on sitoutunut niin moniin kansainvälisiin sopimuksiin, joista pahin on tietty EU, että ne sanelevat ehdot, joilla Suomessa eletään. Ja uusia sopimuksia on tekeillä. Esim YK:n siirtolaisuussopimus on tuhoisa Suomelle, jos Suomi päättää liittyä sopimukseen. Nyt jo on moni maa ilmoittanut, että he eivät aio liittyä siihen sopimukseen. Asiasta enemmän Mikan blogissa alempana.

45 vastausta artikkeliin “Epäitsenäinen Suomi juhlii taas alkavalla viikolla”

 1. Hyvin ohut on itsenäisyytemme ja maanpuolustustahtokin hiipuu?
  Kuluja on karsittu vähäosaisilta sillä jaettavaa on niukalti
  toki eliitin pitää juhlia ja me maksamme.

  1. Ilmeisesti mielestäsi kaikki kutsutut ovat eliittiä, mutta suosittelen tutkiskelemaan niitä, jotka on kutsuttu ansioidensa vuoksi ja jättämään tuon kadehtimisen väliin.

   1. Ne muutamat tavikset, jotka on kutsuttu sinne eliitin hiluihin on kutsuttu vain siksi, että sillä on rauhoitettu kutsujien omaatuntoa.

 2. Viime kädessä Suomen itsenäisyys punnitaan siinä, pystyykö Suomi irtautumaan tekemistään sopimuksistaan vaiko ei.

  Suomi on antanut asioidensa hallintaoikeuksia esimerkiksi EU:lle. Mutta pystyykö Suomi irtautumaan, kun vahinkoja ilmenee.

 3. Kovin on muuttumassa epäisänmaallisiksi ja pilkan kohteeksi aikanaan saavutettu itsenäinen Suomi. Ei enää arvosteta isiemme uhrauksia, ainakaan näillä blogeilla.

 4. Kyllä minä itsenäisyyden kunniaksi lipun nostan salkoon ja n 15.30 lasken alas. Siinä kuitenkin meidän itsenäisyysrituaalimme.

 5. Koko avaus on pilkantekoa Suomen Itsenäisyydelle. Me olemme itsenäisiä, emmekä minkään vallan alaisia ja päätämme itse asioistamme, vaikka kunnioitamme yhtenäistä Eurooppaa.

 6. Kyllä Suomi on suunnilleen yhtä itsenäinen kuin silloin kun olimme Venäjän autonomia ennen Venäjän kahta integrointijaksoa, ”sortokautta”. Oli tosin omat valuutat, verot ja tullirajat. Mitään jäsenmaksuja ei meiltä vaadittu. Oliko valtiollisen rahan tase Suomen ja Venäjän välillä positiivinen vaiko negatiivinen, sitä en tiedä. Kauppa oli ainakin kannattavaa. Kaupan tuoton varassa Suomi vaurastui ja ainakin esikokoomuslaiset eli vanhasuomalaiset olivat tyytyväisiä.n

  Venäjästä irtautuminen kävi ällistyttävän helposti. Suomi teki itsenäisen päätöksen ja se hyväksyttiin.

  Ruotsinkieliset rotufreudentalistit olivat kuitenkin saaneet kovalla ja määrätietoisella kahden kastin politiikallaan idätettyä maahamme bolshevismin siemeniä. Freudentalistit ja bolsheviikit haistattivat suomen kansalliselle yhtenäisyydelle haisevat huilunsa, joka teko johti murhenäytelmään, joka olisi ollut vältettävissä, jos asianomaisilla huilisteilla olisi ollut humaanimmat aatokset kuin mitä raaka voimapolitiikka edellytti.

 7. Aika pahasti menee monissa mielipiteissä mielestäni överiksi arviot siitä kuinka itsenäinen Suomi on ja kuinka paljon EUn määräysvallassa. Aivan valtaosan arjestamme vietämme puitteissa jotka hallitus ja eduskunta aivan kotikutoisesti meille ovat luoneet.

  On kuitenkin monia impivaaralaisia jotka kuvittellevat että Suomi voisi olla ja hyvinvoida ihan itsekseen yksinäisenä saarekkeena suuressa maailmassa, eivät huomaa että maailma ympärillämmme muuttuu.

  Sitäpaitsi moniakin EUn luomia sääntöjä on Suomi ollut tukemassa. EUn lisäksi on monia muita kansainvälisiä instansseja joissa yhtäjalkaa elämme mukana. Ja onhan EUssa olo myös suomalaisten enemmistön halu, tältäkin osin elämme siis demokratiassa eikä vähemmistöpäätösten ehdoilla.

  Omasta mielestäni linnan itsenäisyyspäivätraditio on hyvä juttu ja niin on monen muunkin TV katsojaluvuista päätellen. Itse juhlistan liputtamalla ja ikkunoilla kynttilää poltellen.

  1. Joo, olisi mielipuolista väittää, että Suomi olisi itsenäinen ainakin siinä vaiheessa, kun itsenäisyyttä vaativia rangaistaisiin Espanjan ja Katalonian tapauksen tapaan.

 8. Itsenäisyys on juhlimisen arvoinen, aivan erityisesti jos sen vaihtoehto olisi vuosikymmenet ollut sellainen tilanne kuin on ollut Virossa Neuvostoliiton komennossa. Tämä nyt tuli mieleeni kun muistelen kertomuksia joita olen kuullut Vörulaiselta ystävältäni. Ei se ollut ihmisen arvoista elämää.

  1. Ne, jotka eivät itsenäisyyttämme arvosta, voivat vapaasti muuttaa johonkin diktatuurimaahan elämään.

 9. Tämä on vähän sama kuin amerikkalainen uskonto. Ollaan viikossa se yksi tunti kirkossa kilttinä niin sitten on ihan sama mitä muun ajan tekee.

  En minä aio keskittyä olemaan erityisen harras 6.12. vaan koitan joka päivä pitää kotimaata mielessä.

 10. Se minua eniten risoo, että siellä juhlivat sellaiset, jotka antoivat
  päätäntävallan pois Suomesta.

  Toisin sanoin: Isänmaan petturit.

 11. Ai, että sotien veteraanitkin ? Kyllä Konsta Pylkkänen oli sentään mies ajatuksineen – mikähän tämä valenimeä käyttävä on vetämään vertaa hänelle.

 12. Minua eivät linnan juhlat kiinnosta, vuosikymmeneen en varmaan ole edes pätkää katsellut. Sinne saavat änkeytyä ketkä haluavat; ei kiinnosta.

 13. Meillä on lippu, kuten Kallellakin, sekä kynttilät ikkunoilla, se on siinä. Ei siihen sen kummempia juhlallisuuksia tarvita. En kuitenkaan lähde halveksimaan, enkä tekemään halpaa huumoria isänmaastamme. Se on sitä nyt ja aina, olkoon EU;n vaikutukset mitä hyvänsä.

 14. Se on ehkä meikäiseltä eniten katsottu TV- ohjelma, kun muuten en toosaa juurikaan seuraa. On mukava laskea montako kaveria ja tuttua siellä pyörähtelee. Ja, osaavatko he käyttäytyä etiketin mukaisesti.
  Nyt on sentään juontajat pantu pilttuuseen avustajineen, että osaavat kertoa, kuka on kättelyyn tulossa seuraavaksi. Joitakin vuosia sitten juonto oli täyttä sekoilua.

 15. Tulen nytkin käymään eräässä veteraani talossa ja viemässä sinne muutaman kahvipaketin ja väenrusina pullaa muutaman lonkan verran .
  Tärkeintä asiaa veteraaneissa en unohda heidän toimiaan Suomelle lippu nousee talon huoltomiehen toimesta .
  Kuten vanha kenraali sanoi Suomi on paras paikka asua Suomalaisen . terv tepivaari

 16. En väittänytkään Että kaikki juhlijat olisi isänmaan pettureita,
  mutta niitä on yksikin liikaa.

 17. Onneksi Huovisen Havukka Ahon ajattelija katseli maailmaa vähän suvaitsevammin ja avarakatseisemmin. No eipä kai muuten olisikaan niin suosituksi hahmoksi noussutkaan suomalaisten kirjallisuuden ystävien silmissä.

  1. Ilmeisestikin koulukaverien piirissä minua muistellaan Konstana. Näin eräs papiksi päässyt antoi ymmärtää.
   Minua vähän tuollainen ärsytti, mutta vastustin myötäkarvaisesti: ”No joo, paitsi meikäläisen ajatukset eivät ole sinisiä.”

 18. Kyllähän Väinön kirjoituksessa on kiistatta myös ns. totuuden siemen, ellei jopa toinenkin.

  Mikäli tarkastellaan yleisesti hyväksyttyjä itsenäisen valtion tunnusmerkkejä, niin kyllä me isosta osasta ollaan joko kokonaan tai osittain luovuttu.

  Meillä ei ole esim. omaa valuuttaa, budjettivalta on alistettu EU:n hyväksyttäväksi, samoin kuin keskuspankki EKP:n. Itsenäinen oikeuslaitoksemme on itsenäinen ainoastaan osin ja samoin kuin lainsäändäntötyö.

  No mutta, kuetn A.Merkel juuri hiljan totesi ”Kansallisvaltioiden tulee olla valmiita luopumaan tämän hetkisestä itsemääräämisoikeudestaan”

  https://www.kansalainen.fi/angela-merkel-kansallisvaltioiden-tulee-valmistautua-luopumaan-itsemaaraamisoikeudestaan/

  1. Tuohan ei poista itsenäisyyttämme, joka hankittiin 1917 ja puolustettiin 1939-1944.

   Puhumme nyt ihan eri asiasta kuin mitä itsenäisyys tässä mielessä tarkoittaa.

   Mikään maa ei ole oikeasti itsenäinen, ei USA, Kiina tai Venäjäkään suhteessa maailmaan ja sopimuksiin.

   EU:n kaikki valtiot ovat itsenäisiä. Mutta pyrkivä yhteiseen hyvään. No, jos persujen kanta on tuo, totta kai voimme irtautua EU:sta, mutta, kun muut eivät sitä halua ja Halla-Ahokin siellä syö kultalusikallaan hummerikeittoja.
   Nyt juuri hän tuli synnyin kaupunkiinsa Tampereelle syömään vain mustaa makkaraa.

   1. Kuten totesin, Väinön kirjoituksessa on totuuden siemen jos toinenkin, kun tarkastellaan itsenäisen valtion tunnusmerkistöä, eikä siihen liity persut millään tavalla, mutta kun ei asiapohjaisesti voi keskustella, niin ei sitten vaan voi.

     1. Väärin termein? Miten itsenäisen valtion tunnusmerkistö, keskusteltaessa valtion itsenäisyydestä voi olla väärää termistöä?

      Toisekseen mikään antamistasi maa esimerkeistä ei sovi esittääni, koska jokaisella niistä on esim. oma raha, itsenäinen keskuspankki, budjettivalta, kuin myös lainsäädäntötyö.

       1. Mistähän tuollaisen johtopäätöksen sait aikaan?

        Esitin asian ihan juuri kuten se on, eikä Suomi kaikilta osin täytä itsenäisen valtion tunnusmerkistöä, minä en ole tätä halunnut, päinvastoin.

        Juhlan viettämisestä en maininnut sanallakaan.

  1. Linkola kieltäytyi pääasiaksi siitä syystä, että hän ei pysty liikkumaan kunnolla terveytensä petettyä ja surussaan elämänkumppaninsa menettämisen jälkeen.

   Sen sijaan hän kuuntelee kirkonmenoja, laulaa ja kuuntelee klassikkoja kuten Mahleria jne.. Hän on hyvin kirkkouskovaien ja rakastaa kirkon sanoman pyhyyttä.

   Hän ostaa rakastamiaan tulipunaisia neilikoita elämänkumppaninsa haudalle ja kotiinsa.

   Linkola on kovista lausunnoistaan huolimatta hyvin herkkä ihminen ja arvostaa itsenäisyyttämme.

   https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2168577429832609&set=pcb.2200494660015367&type=3&theater

 19. Hiukan omituisille raiteille ajautui tämäkin juttu. Minusta itsenäisyys on käsite, olkoon sitten se hallinnollisuus EU;ssa, tai vaikkapa Venäjällä, eikä siihen vaikuta edes Linkolan yksittäinen mielipide.

 20. Eräs kenraali sanoi kun alettiin puhua EU:hun liittymisestä
  ” Itsenäisyys on niin tärkeä asia siitä ei saa luopua”.
  Kahden viikon kuluttua oli liittymisen kannalla.

  MTK:n puheenjohtaja vastusti liittymistä. Hänelle annettiin jokin virka
  – vastus muuttui kannatukseksi.

  Nämä tällaiset liittymät ovat vaarallisia siksi, että ne muuttuvat ihan
  muuksi sen jälkeen porukka saadaan liittymään.
  T.S. porkkana muuttuu kepiksi.

 21. Itsenäisyyttä kyllä käsitetään täällä nyt niin monin tavoin, että alkuperäinen asia, Suomen Itsenäisyyspäivän vieton syistä 6.12, näyttää olevan hämärtynyt vahvasti.

Kommentoi