EU:n kannatus jäsenmaissa

EU on teettänyt kannatusmittauksen jäsenmaissa. Noin 60% jäsenmaiden kansalaisista katsoo EU:n olleen hyödyksi maalleen. Suomen kansalaiset myötäili EU-maiden keskiarvoa.

Menemättä yksityiskohtiin tutkimuksen kysymyksistä voitanee todeta, että, että tuossa n. 60 prosentissa EU-myönteisiä on suurin osa sellaisia kansalaisia, jotka eivät tiedä juurikaan mitään EU:sta tai tietää vain hyvin vähän. Useimmat meistä tavallisista tallaajista muodostaa käsityksensä EU:sta median ja erikoisesti Ylen uutisoinnin perusteella. Yle onkin ottanut paikkansa hallituksen äänitorvena ja EU:sta kerrotaankin Ylessä vain myönteisiä asioita ja haastatellaan vain EU-myönteisiä ns. asiantuntijoita.

EU:sta olisi medialla paljonkin kielteistäkin kerrottavaa, jos halua ja taitoa tehdä tutkivaa journalismia olisi. Esim. se, että EU:n parlamentti ja koko raskas koneisto siirretään säännöllisesti Brysselistä Ranskan Strasbourgiin ja takaisin Brysseliin maksaa maltaita ja varmasti kiinnostaisi meitä veronmaksajia. Miksi näin? Vain siksi, että Ranska pitää kiinni saavutetusta edusta, joka on syntynyt jo silloin, kun EU:ta oltiin perustamassa maksoi, mitä maksoi.

Vastaavanlaisia suuria rahareikiä on paljon EU:ssa, joista kansalaiset eivät tiedä mitään. Siksi pieni Suomikin maksaa EU:lle jäsenmaksua vuosittain yli puoli miljardia euroa. EU-n erilaisia tukia anotaan miljarditolkulla väärin perustein ja suorastaa vilpillisin keinoin. Näitä EU:n kuppaajia ovat erikoisesti Välimeren maat ja itä-Euroopan uudet jäsenmaat.

EU:n sääntöjä noudattavat vain Pohjoismaat, kun huomioidaan, että Saksa ja Ranskakin ovat rikkoneet euron vakausssopimusta ilman sanktioita.

Miksi niin monet v anhat konkaripoliitikot, jotka ovat jo lopettaneet politikoinnin kotimaassa  lähtevät innolla ehdokkaaksi EU:n parlamenttiin? Viimeksi Suomessa Kepun vanha konkaripoliitikko Mauri Pekkarinen on ilmoittanut asettuvansa ehdolle ensi kevään EU-parlamenttivaaleissa. Miksi? Ensinnäkin mepin työ on vapaata. Voit itse päättää missä miloinkin olet. Erittäin hyvä palkka ja erilaisia korvauksia maksetaan avokätisesti. Matkustelu on mepille ilmaista ja meppiä ei valvo kukaan. Kuka vaan ottaisi tällaisen duunin vastaa. Rahaa tulee ovista ja ikkunoista ja työpanoksesta päättää meppi itse.  Ei siis ihme, että konkaripolitikot mielellään jäähdyttelevät uraansa ruhtinaallisilla tuloilla ja eläke-eduilla.

Jos monet kielteiset ilmiöt EU:ssa olisivat kansalaisten tiedossa, niin EU-kannatus voisi olla paljon alle 50 prosentin.

2 vastausta artikkeliin “EU:n kannatus jäsenmaissa”

  1. Kannatan eu:ta vain venäjän pelosta ja se eu-turvakin saattaa olla vain paperia?
    Italia tämän päivän suuri murheenkryyni koko eu:lle.
    Eu:n korjausliike pitäisi alkaa sääntöjen noudattamisesta ja meppien ilmaiset lennot rajoittaa.

  2. Suomessa luottamus eduskuntan on keskimääräistä suurempaa, pois lukien tietysti ay-karjujen luottamus.

    Suomalaisten luottamus oman parlamenttiin heijastuu myös luottamuksena eu-parlamenttiin ja muihin eu:n hallintoelimiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *