EU:n tuki Kreikalle 256 miljardia euroa, Suomelle lämmintä kättä

Tasan ei käy onnen lahjat. EU ja euromaat tukivat Kreikkaa itse aiheutetussa kriisissä 256 eurolla, mutta kun Suomi pyysi tukea ilmaston aiheuttaman katovuoden aiheuttamien vahinkojen vuoksi, oli EU:n vastaus – ei tipu eikä lirise mitään.

Huomatkaa, että suomalainen ”rintamakarkuri” Jyrki Katainen (kok) on EU:n komission varapuheenjohtaja.

Miksi Kreikka sai 256 miljardia euroa, mutta Suomi ei edes yhtä miljardia euroa hädässään? Siksikö, että kreikkalaiset ovat huomattavasti ovelampia, kuin suomalaiset varsinkin talousasioissa. Kreikkalaisia sanotaan kauppakansaksi ja totta vie he ovat osanneet kusettaa EU:ta ja euromaita taitavasti. Kreikkalaiset aiheuttivat itse omat kriisinsä. Poliitikot lupasivat vaaleissa kansalle seitsemän hyvää ja kahdeksan kaunista. Mutta kun ei ollut rahaa, kun tuli lupausten lunastamisen aika, otettiin velkaa saksalaisilta pankeila. Velka kasvoi ja kasvoi ja sitten ei Kreikka enää pystynyt maksamaan velkojaan. Huudettiin EU apuun. Kun kyseessä oli saksalaiset pankit, niin tottavie asia hoidettiin. Onhan Saksa EU:n johtava maa.

Suomi on pieni maa ja meidän ääniosuutemmekin on EU:n päätöksenteossa vain vaivaiset 1 %. Meille tippuu vain murusia isojen pöydistä ja siihen on tyytyminen.

Suomi teki suuren virheen mennessään mukaan yhteisvaluutta euroon. Sehän on todettu monesti ennenkin. Lipponen, Niinistö ja Aho ovat nimet, jotka muiluttivat Suomen mukaan. Ruotsi teki viisaasti, kun ei mennyt mukaan.

Nyt muhii jo uusia kriisejä EU:ssa. Nyt pitäisi poliittisen eliitin ottaa järki käteen ja tehdä oikeita johtopäätöksiä.

 

5 vastausta artikkeliin “EU:n tuki Kreikalle 256 miljardia euroa, Suomelle lämmintä kättä”

  1. Äläs nyt, onhan Suomi kerryttänyt poliittista luottamuspääomaa, kunhan vielä joskus joku kertoisi mitä se käytännössä tarkoittaa ja missä se näkyy?

  2. Taidettiimpa Venäjän pelossa liittyä toki eri asia on mitä se turva on ja mitä se maksaa. Rahaa antamalla ei Kreikkaa nosteta, Venäjä sinne olisi kenties mennyt ei toki rahaa jakamaan?

  3. Meitä sinisilmäisiä ja hyväuskoisia hölmojä suomalaisia ovat omat koirat purreet pahemman kerran, kun meille uskoteltiin, että ryssän pelko on pois pyyhitty, kunhan liitymme EU:n kaikkiin ytimiin. Nyt olemme niissä ytimissä niin, että koskee luihin ja ytimiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *