Harkimo Nyt

Monet ovat varmasti äimän käkenä, kun lukevat Harkimon paljastuksia ja toisaalta Harkimon paljastusten herättämiä  reaktioita.

Kun Harkimo erosi Kokoomuksesta ja perusti heti sen jälkeen uuden LiikeNyt-liikkeen toisen kiistellyn persoonan Mikael Jungnerin kanssa  monet epäilivät tuleekohan siitä mitään merkittävää vaikuttajaa Suomen poliittiselle taivaalle?

Nyt Harkimo polttaa siltoja takanaan  ja aiheuttaa paljon sydämen tykytystä monille poliitikolle. Erikoiseti Kepulaiset ovat hänen tulilinjalla. Harkimo tekee hajurakoa poliittiseen eliittiin ja jää pian yksin. Mutta hänhän on tottunut olemaan yksin, kun hän purjehti aikanaan maailman ympäri ypöyksin.

On hyvä asia, että joku paljastaa Kepulaisten mittavat puhallukset Nuorisosäätiön nimissä. Mukana olivat aikanaan mm.  ent. pääministeri Matti Vanhanen ja nykyisiä kansanedustajia. Verorahoja puhallettiin miljoonia yksityisiin taskuihin ja toiminta jatkui vuosikymmeniä jostain kumman syystä.

Liike Nyt lupaa lisää demokratiaa päätöksentekoon. Monet epäröivät ja siksi liike on lähtenyt liikkeelle hitaasti. Kun kaksi niin kiisteltyä persoonaa on liikkeen vetäjinä, niin se kaipaa tunnettuja ja luotettuja henkilöitä mukaan uskottavuuden parantamiseksi. Joku TV-pelle ei vakuuta. Idea on hyvä, jonka soisi saavan tuulta siipiensä alle.

Hjallis Harkimo on menestynyt elämässään urheilijana, urheilujohtajana ja liikemiehenä, mutta ei politiikassa. Toivoa sopinee, että Liike Nyt myös toisi menestystä. Uuden ladun avaaminen umpihankeen on aina työlästä.

10 vastausta artikkeliin “Harkimo Nyt”

  1. Harkimo on ”konna”- oman etunsa tavoittelija, joka ei ole saanut mitään muuta aikaiseksi kuin kunnioitetun yksinpurjehduksen maailman ympäri, joka kertoo jostakin. Harkimo-Areenan Pasilassa juuri ja juuri ja senkin myi brandinimellään. Ja muut epäonnistuneet jääkiekkokaupat ja epäonnistuneen Sipoon rannan asuntoalueen ja tulevan epäonnistuvan Nyt- liikkeen. Ja kaikki epäonnistuneet perhe- ja naisseikkailut. Hänen sukuomistuksensa Fiskarsissa jne. takaavat, että hän voi koheltaa mielin määrin.

  2. Kyllä olisi ollut suuri menetys tälle blogille jos olisi Väinö lopettanut niinkuin tässä taannoin uhkaili, siitä todisteena tämäkin herra Harkimon persoonan erittely.

    Minä en kuulu Harkimo faneihin, mielestäni mies on tuulella käypä. Tuo pyrki olemaan myös näppärästi sanottu, onhan mies kiertänyt tuulen avulla maapalloa.
    No vakavasti ottaen omasta mielestäni pätevänä omaterve psykoloogina olen sitä mieltä että pitkiä matkoja yksikseen ansiokkaasti purjehtiva mies ei voi olla poliittinen johtaja eikä vaikuttaja, sillä ovathan äärilaitaa ne kyvyt ja ominaisuudet joilla menestytään yksinpurjehduksessa kuin politiikassa joka on yhteispeliä. Toki jos leikkisäksi heittäydytään niin luovimisen taitoa tarvitaan molemmissa.

  3. Aika lailla jokainen suomalainen toimittaja ja kansalainenkin ovat sitä mieltä etteivät ikinä luota Cambridge Analyticaan ja pitävät törkeänä ajatusta että heidän tietojaan kammetaan somesta sadistisiin tarkoituksiin, Venäjän hyväksi ja ties mitä. He pitävät hirveänä että heidän tietoja on tietämättään käytetty näin.

    Sitten ne samat henkilöt kuitenkin liittyvät siihen vapaaehtoisesti heti uudestaan ja riemumielin kun samalle teknologialle annetaan uusi nimi ja sen kasvoiksi laitetaan Putinin kaveri ja rötösten mestari.

    Eli…on ikävää että esim. Venäjä tai Trump sikailevat selän takana mutta on tosi kiva juttu kun heitä saa tukea julkisesti?

    Täh?

  4. Siitä:

    http://uusimaanpuolustus.blogspot.com/2017/01/kremlin-kellonsoittajat-vayrynen.html

    Siinä on ihan tarpeeksi copy pastee:

    Omanlaistaan pragmatismia Venäjän suhteen edustaa puolestaan Hjallis Harkimo. Hänen linjansa on keskittyä vain omiin bisneksiin, koska ”koska emme voi yksilöinä hirveästi puuttua maailman geopolitiikkaan.” Harkimon tärkeimmät bisneskumppanit Venäjällä ovat pakotelistalla. Asian tultua esille hän ensin kieltäytyi kommentoimasta koko asiaa, mutta myöhemmin sanoi, ettei pakotteilla ole juurikaan vaikutusta. Myöhemmin hän on myöntänyt pakotteiden asettamisen Venäjälle olevan oikein. Kun viime joulukuussa uutisoitiin Jokerien isoista tappioista, ilmoitti Harkimo haastatteluaan tarkentaen Twitterissä, ettei Jokereista tule kannattavaa niin kauan kuin pakotteet ovat voimassa. Näin siis suomalainen bisnesmies ja kansanedustaja kertoi liiketoimiensa kärsivän Venäjän pakotteiden takia. Ei ole mikään tuulesta temmattu ajatus kysyä, vaikuttavatko hänen bisnesetunsa miten hänen poliittisten kantojensa muodostamiseen.

    Harkimolla on nykyisin puolueensa linjan vastaisesti kielteinen Nato-kanta, vaikka vielä vaalien alla hänen kantansa jäsenyyteen oli myönteinen. Lisäksi hän nimittää edelleen Suomea puolueettomaksi. Kyseessä on joko tahallinen tai tahaton virheellinen terminkäyttö, sillä EU-jäsenenä Suomi ei ole puolueeton. Kansanedustajalta on kuitenkin lupa odottaa tällaissa asioissa täsmällistä kielenkäyttöä, sillä poliitikon sana on poliitikon teko

  5. Harkimo julistaa että hänen liikkeessään päätöksiä tehdään alhaalta ylös periaatteella ja perinteisissä puolueissa ylhäältä alas.
    Ontuu ensinnäkin siksi että kansa eli me äänestää kansanedustajat ja puoluekokoukset näyttävät suosivan johtajia valitessaan paljon ääniä saaneita. Ja mitä takeita on että nyt liikkeen johtajia ei valta turmelisi tai menisi ainakin niin että kun kansa tekee ”huonoja” aloitteita niin johtajat niitä muokkaavat viisaudessaan.
    Jos valta annetaan turuille ja toreille sekä huutoäänestyksiin seuraa siitä sakea populistinen hulabaloo ja enemmistön diktatuuri.

  6. Juuri oli Hjallis TVssä, siitä kehutkkin kun ihmetteli ääneen miksi mikään, ei yksikään ajatus jonka hallitus esittää kelpaa oppositiolle ja päinvastoin. Hjallis on oikeassa siinä että eihän se näin oikeasti voi olla.
    Mutta tässä piilee myös todiste siihen että olemme vaalikarjaa, helposti johdateltavissa, krittikittä nielemme se mitä poloiitikot toitottavat.

  7. Kuuntelin radiosta jossa hän valitteli että miksi kukaan häntä kritisoi, ei ole mitään syytä.

    Otan tämän haasteena, palataan asiaan…

  8. Ehkä tässä nyt yritetään tehdä uutta – remonttiryhmää – kuten eräällä vuosikymmenellä… kuin puolueet/-ryhmät salakavalasti kalastamassa toistensa ”ryytimaassa uudistamassa totuttua skaalaa tehdä yht.kunt.polit.”toisintavoin”.

    Tavallaan jopa ymmärrettävää mutta ” tuleekohan vesileima ” ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *