Anteeksi, mutta…

En aio nimetä mitään kansanryhmää tai henkilöä idiooteiksi, mutta onneksi tämä ei suojele luottamustehtäviä. Pahoittelen edelleen, mutta tosiasia on että ruotsalaiset johtavat poliitikot ovat idiootteja. Mitä enemmän sieltä kuuntelen asiaa, sitä vaikeampi on välttää tätä. Vaan voimmeko oppia tästä jotain – tai voimmeko katsoa peiliin?

Kun kaikki on hyvin, se on huonosti

Voimme oppia jotain sopimuksista joilla kielletään faktat. Kyllä, nauramme jenkeille jotka vaativat lakia jonka mukaan piin arvo on 3. Nauramme ruotsalaisille valtapuolueille heidän tehdessään (sittemmin onneksi kuolleen) sopimuksen jonka mukaan vain nykyiset valtapuolueet voivat koskaan muodostaa hallituksen. Toisaalta, olemme säätäneet tähänkin maahan sensuurilakeja jotka tekevät virkavallan kritisoinnista rangaistavaa ja kovasti se koko kansan massavakoilukin on sieltä ensi hallituskaudella tulossa. Absurdistan ei ole Pohjanlahden saati Atlantin tuolla puolella vaan yllättävän lähellä.

En pidä ajatuksesta että vaikkapa kristillisdemokraatit tai siniset päättävät naisten ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksista. Toisaalta en pidä myöskään ajatuksesta että hallituksesta päätetään ennen vaaleja. Suomessa ei olla vielä yhtä pitkällä kun Ruotsissa, mutta olemme hiton hyviä matkimaan ja usein myös menemään pidemmälle. Meidän ei pidä pelätä sitä että kansa äänestää väärin, vaan rakastaa sitä. Jos kansa ei äänestäisi väärin, ei se olisi kansa vaan robottiarmeija. Väärän äänestystuloksen pitää voida johtaa väärään hallitukseen ja vääriin päätöksiin jotka väärin äänestänyt kansa löytää edestään ja oppii. Tai mitäpä jos löytyy mystinen aine nimeltä hallituskompromissi joka poistaa paketista pahimmat yliyönnit?

Ruotsissa kiellettiin monista asioista keskusteleminen täysin. Se ei ole mitään muuta kun absoluuttista, täydellistä typeryyttä, järjen köyhyyttä vailla vertaa. Vaan katsokaapa #metoo-kampanjaa Suomessakin. Katsokaa monien päättäjien puheita Venäjästä, Natosta tai EU:sta. Katsokaa keskustelua, tai sen puutetta tiedustelulaista. Katsokaa keskustelun puutetta yleissitovuudesta tai veronkierron kitkemisestä. Emme kenties ole ruotsalaisten toveriemme tavoin kieltäneet keskustelua metodisesti, mutta hiljaisesti olemme päätyneet samaan lopputulokseen mihin he päätyivät äänekkäästi. Meneekö meillä siis yhtään paremmin?

Keskikenttä tyhjenee ja kello käy

Moni media on noteerannut koko Euroopassa vallalla olevan liikehdinnän jossa keskellä olevat puolueet kuihtuvat ja äärimmäiset voimat nousevat. Pahimmillaan tästä tulee vain haukkumasota, parhaimmillaan keskustelu syistä. Ehkäpä politiikan keskikentällä ollut hitusen liian turvallista? Ehkäpä on tullut liikaa suojatyöpaikkoja, hyvävelikerhoja, liikaa etäisyyttä kansaan ja ongelmia metsän erottamiseen puista?

Emme voi Suomessa elää Ruotsin vaaleja, mutta voimme katsoa peiliin. Nyt on korkea aika vaihtaa poliittiset kivitauluihin kirjailut lyijykynään. Maailma muuttuu ja ihmiset mukana. Huolestukaamme aina, kun jokin poliittinen vaikuttaja on hieman liian rakastunut nykytilaan, saati menneisyyteen. Minun kelloni kulkee eteenpäin. Jos se ei ole normaalia toimintaa, kertokaa se minulle.

38 vastausta artikkeliin “Anteeksi, mutta…”

 1. Ehkäpä tämä menee niin että Suomessa puolueet on hyvin perinteisiä, sitten on tämä ihme jako missä pitää olla vasemmisto ja oikeisto, työläiset ja työnantajat.

  Mikä ihmeen jako tämä on.

  Voin sanoa että oma poliittinen kantani on muuttunut pitkän matkaa Kokoomuksen puolelta johon olen aikoinaan kuulunut, kohti jotain muuta, koska se ei aja enää suomalaisen asiaa, se ajaa rahan asiaa, silloin hävitetään se hyvä mihin pitäisi nojata.

  Keskusta on luku sinänsä, Väyryset ja kumppanit kertoo jo sen

  SDP …toveri touhua

  Vihreät…entiset kommarit

  Kristilliset…mielikuvitushahmoon uskovat…siitä sanoakseni…hommasin kundille PS4 konsolille Spiderman pelin, oli hienonmpaa kuin joku jumala meininki…mitä ei näy missään mutta siihen kuuluminen maksaa…

  Ja onhan noita muitakin.

  Onneksi on vielä omat aivot, eikä joku sano mitä minä saan tehdä tai sanoa.

  Hyvä sanonta tähän väliin :

  ”Mitä elämä on? Se on tulikärpäsen säihke yön pimeydessä. Se on biisonin höyryävä hengitys talvella. Se on ohut varjo, joka juoksee nurmella ja katoaa auringonlaskussa.” –Blackfoot

  Ensi kevät tulee kaatamaan perinteisen Suomen vaalit. Hyvä näin, koska elämme tällä hetkellä kuplassa ja valheessa.

 2. Ruotsi on demokratian johtotähti. Se näyttäytyy nyt vaalien jälkeen enemmänkin kaaokselta. Syy on siinä, että yksi demokraattinen puolue, joka muuten voitti vaalit, on pelattu ulos hallitusneuvotteluista jo etukäteen. Se on ruotsalaista demokratiaa. Kansasta lähes viidennes on syrjäytetty päätöksen teosta. Vanhat puolueet eivät voi keskustella keskenään, kun joku on joskus äkännyt ns. blokkirajat. Blokkirajat on niin tiukat, että niiden yli ei voi mennä kirveelläkään. Ja demokratia kun edellyttää keskustelua ja kompromisseja.

  Suomessa on vähän samanlaista henkeä vanhoissa puolueissa. Esim. Perussuomalaisten kanssa ei haluta tehdä yhteistyötä, vaikka he ovat järkeviä tavallisia SUOMALAISIA, JOTKA AJATTELEVAT JA TOIMIVAT ISÄNMAAN JA SEN ASUKKAIDEN PARHAAKSI.

  Kun Suomea johdetaan tilataxista, johon on kerätty kaikki ne, jotka päätöksiä tekevät Harkimon mukaan, niin kysyä sopinee, minne se demokratia on Suomesta häipynyt?
  Vai onko niin, että demokratia on todettu aikansa eläneeksi ja liian hitaaksi päätöksentekosysteemiksi? Mitä tilalle? Harvainvalta, kuten nyt on vai otetaanko käyttöön digitalisaatio. Kansanäänestykset netissä vähänkin isommissa asioissa voisi olla kokeilemisen arvoinen vaihtoehto.

 3. Koen tämän Väiskin ”vuodatuksen” persujen ja ruotsidemokraattien puolustuspuheeksi, siis avoimen rasististen liikkeiden kannatushuudoksi. Persut liputtavat avoimesti täysin rasistisen RD:n puolesta. Minä laskisin lipun kyllä heti puolitankoon.

  Meillä tällaiset H-A:t ja Huhtasaaret Hakkaraisineen luovat ”uskottavuutta” ”vakavasti” otettavaan liikkeeseen samalla kun,
  kaikki vähänkin uskottavat ovat kadonneet Sluga-Poutsalon, Lohelan ym. joukosta takavasemmalle.

  … ja sitten vielä Väiskin protestihenki nostaa yhden konnan lisää porukkaan, jotka pitäisi ottaa vakavasti-Harkimon ?

  .. ja vielä suora kansanäänestys netissä- huh-huh ? Kun kansan syvät rivit eivät edes käy äänestämässä tai ymmärrä enempää kuin sika tai harakka hopealusikasta.

  1. Aika tyypillinen hyväihmisen ”poika ja susi” tarina, joka on niin kovin tavallista mainitun ihmisryhmän keskuudessa ja kertoo yhä enemmän kyvyttömyydestä keskustella asioista muiden kuin samaa mieltä olevien kanssa.

   Huvittavaa kyllä, vähän kun pintaa raapaisee niin aika usein se hyväihmisyys osoittautuu melkoiseksi höyrypäisyydeksi.

   Mihinkäs se Slunga-Poutsalo on kadonnut, kun on tietääkseni edelleen puoluesihteeri ja keväällä eduskuntavaaliehdokas?

   Lohela teki mitä teki ja seurauksena veti siitä oman johtopäätöksensä jättäytyä kokonaan pois eduskunnasta.

  2. J:K: Jos et pysty itse kontroilloimaan itseäsi, minä teen sen puolestasi mun blogissa.

  3. Henkirahan minäkin maksan – totta helvetissä mulla on oikeus mielipiteisiini ja niiden julkaisemiseen. Äla Heikki lue niitä, verenpaineesi voi nousta liian korkealle.

   1. Väiski, älä nyyt pienestä hermostu- täällä palstoilla saa arvostella asiaa- en minä sinua henkilönä arvostele. Muuten verenpaineeni aamulla oli 124/78.

    Ei Suomi ole Ruotsia kummallisempi, kun ei hyväksy nykypersuja hallitukseen mistään hinnasta. Viimeinen pisara mukissa ylittyy, kun H-A tavoittelee tiivistä yhteisyötä rasistisen RD:n kanssa.

  4. Ruotsidemokraatit – Onko Ruotsissa nyt yli miljoona rasistia?

   Sverigedemokraterna: SD2018 – Sveriges snabbast växande folkrörelse

   https://sd.se/

   Det här vill vi

   Det är mycket som vi vill förändra i det svenska samhället.
   Dessa fyra frågor är särskilt viktiga för oss.

   Seriös migrationspolitik
   Skydd mot organiserad brottslighet, människohandel och terrorism.

   Trygghet på riktigt
   Brottslingar ska straffas och skötsamma medborgare skyddas.

   Sammanhållning
   Ett samhälle som håller samman i framgång och motgång.

   En riktig välfärd
   Välfärden i hela vårt land oavsett plånbokens storlek.

 4. Kyllähän nämä naapurin ”kivitaulut” vähän kummastuttavat mutta en ole menettänyt vielä näiden vaalien perusteella uskoani siihen etteikö Ruotsissa osattaisi noin ylipäänsä hoitaa valtion asioita, ainakin paremmin kuin meillä.

  Kaikenlaisia päätöksiä heillä tehdään ajan kanssa porukalla diskuteeraamalla, meillä on toisin ja pidän Ruotsin tapaa parempana.

  No tottakai populismin uhka on pelottava maassa kuin maassa.

 5. Mitä enemmän tutustun politiikan tekon
  sen enemmän alkaa kuvottamaan
  ja viimeksi nämä suomen siniloikkarit
  jotka jättivät äänestäjänsä kun pääsivät hillotolpalle.

 6. Valtio-opin professori Kimmo Grönlund oli eilen A-studiossa analysoimassa Ruotsin vaaleja ja hänen näkemyksensä Ruotsissa käydystä keskustelusta vahvisti sitä vaikutelmaa, että nyt Ruotsissa on kaikkein tärkeintä pitää ruotsidemokraatit ulkona kaikesta päätöksen teosta.

  Hän totesi jotenkin siihen suuntaan, että moderaatit suunnittelevat Saksan mallin mukaista koalitiohallitusta (moderaatit+demarit), koska ruotsidemokraattien vaalivoitto koetaan uhkaksi demokratialle.

  Siis mitä kummaa? Yli 17% ääniosuuden saanut joukko olisi uhka demokratialle. Demokratiaa uhkaisi demokraattinen äänestystulos. Kun ja jos noin ajatellaan, niin aika pahasti on asiat Ruotsissa.

  1. ”On noita maita, joissa tiettyjen tahojen vaalivoitto teki lopun demokratiasta.”

   Hmm. Mitähän maita Eemeli tarkoittaa?

   ***
   Wikipedia:
   Yhtenäinen Venäjä (ven. Единая Россия, Jedinaja Rossija) on Venäjän valtapuolue. Venäjän duumassa 315 edustajaa 450:stä eli 70 % kaikista edustajapaikoista.

   Kyllähän tämän valta-aseman saaminen vaati muutakin kuin vaalit – median haltuunoton.

   ***
   Ei saksakaan kolmekymmenluvulla vallan haltuun ottaminen sujunut pelkkien vaalien avulla.

   https://peda.net/forssa/perusopetus/kuhala/oppiaineet2/historia/8-luokka/natsit/nnv
   Kun presidentti Hindenburg kuoli, niin Hitler yhdisti presidentin ja valtakunnankanslerin virat. Hänestä tuli Fuhrer, johtaja. Armeijan sotilaat vannoivat henkilökohtaisen uskollisuudenvalan Hitlerille. ”Pitkien puukkojen” yönä Hitler murhautti kilpailijansa SA-joukkojen ja natsipuolueen riveissä. Hänestä oli tullut Saksan diktaattori.

 7. Onhan noita maita, mutta monipuoluedemokratiassa yhden puolueen demonisoiminen ei ole demokratian puolustamista.

  Monipuoluedemokratiassa ei yksi puolue pysty demokratiaa tuhoamaan, mutta yhdenpuolueen totaalinen syrjäyttäminen on kyllä hyvä alku demokratian tuhoamiselle.

 8. Olen miettinyt usein näitä ”ehdottomia rajoja” mitä itse näkisin suomalaisessa politiikassa.

  Tosiasia kuitenkin on että vaikka pidän Halla-ahon homofobiaa täysin törkeänä, pidän hänen kylmänviileää pragmatismia maahanmuutosta melko asiallisena, hän argumentoi kuin viilipytty ja se on mukavaa vaihtelua.

  Tai vaikkapa vasemmiston Andersson. En siedä tippaakaan hänen flirttarilua väkivaltaisen ääriliikehdinnän kanssa, mutta hän sentäs antaa poliittisen kohteen näille aggressioille. Ilman häntä olisi varmaan haudankaivaja kiireisempi.

  Jokaisesta poliittisesta toimijasta löytyy särmiä.Ketään ei pidä sulkea pois ennalta. Ensin tutkinta. Hutkintaa ei mieluusti senkään jälkeen.

 9. Alla oleva lainaus juhanin tekstistä kertoo miten valtamedia on aivopessyt monet suomalaiset.

  Koen tämän Väiskin ”vuodatuksen” persujen ja ruotsidemokraattien puolustuspuheeksi, siis avoimen rasististen liikkeiden kannatushuudoksi. Persut liputtavat avoimesti täysin rasistisen RD:n puolesta. Minä laskisin lipun kyllä heti puolitankoon.
  *****

  Ruotsissa niin kuin Suomessakin tilanne on muuttumassa. Maahanmuuton ongelmista puhuminen ei johda automaattisesti rasismista syyttelyn kohteeksi joutimista.

  1. Rasismi käsitettä on lavennettu jo niin paljon, että rasistileiman saaminen alkaa olla osoitus kyvystä rationaaliseen ajatteluun.

 10. Ote alla olevasta:

  Mutta eikö ole niin, että monet ihmiset ovat yllättyneitä siitä, että sinä – jonka vanhemmat ovat maahanmuuttajia – tuet nykyään aktiivisesti Ruotsin Demokraatteja? Kysymme Bawan Said’lta.

  Ei, sanoo Said. Se ei ole mitenkään outoa ollenkaan. Se on itse asiassa melko normaalia. Olisi melko outoa, etten tukisi SD: tä. Tämä puolue esittää ratkaisut ongelmiin. Tässä ovat muut puolueen epäonnistuneet ja välinpitämättömyys on kovimmin vaikuttanut ongelma-alueisiin. Uskon SD’n voivan luoda järjestyksen uudelleen.

  ******

  Maahanmuuttajataustainen Bawan Said näyttää olevan kykenevä ajattelemaan omilla aivoillaan, eikä ole median johdettavissa.

  ******
  https://nyhetsbyran.org/2018/08/17/grovt-kriminella-ligger-bakom-bilbranderna-de-vill-ta-tillbaka-omradet-fran-polisen/
  17.8.2018
  ”Suurikolliset ovat autojen polttamisten takana – he haluavat ottaa takain alueen poliisilta”

  NB News Agency otti yhteyttä Bawan Said, nuori keskustelija ja politiikasta kiinnostunut. Hän on muun muassa filmannut joitain rajuja autopaloja Frölunda-aukiolla tänä iltana. Said on asunut alueella Frölunda / Tynnered Göteborgin ulkopuolella 18 vuotta, hän sanoo. Hän on surullinen nähdessään, kuinka rikollisjoukko on vallannut suuren osan kaupunginosista.

  Keiden Bawan Said luulee olevan palojen takana? Aivan varmasti äärioikeistolaisia sytyttäjät eivät ole, hän sanoo. Heitä tuskin alueella on. ”Kun asuin siellä, asukkaista enin osa oli maahanmuuttajia ja äärivasemmistolaisia, ei oikeistolaisia ääriryhmiä”

  Lisäksi hän uskoo, että autojen tulipalot liittyvät valtaan alueella. Joukossa on monia pahoja rikollisia. Nuorukaiset voivat ansaita noin 15 000 kruunua viikon työstä huumeiden ja muiden vastaavien asioiden kanssa. Kyseessä ovat merkittävät markkinat ja kun poliisi yrittää saada vaikutusvaltaa alueella, niin rikolliset haluavat ottaa sen takaisin. Rikollisjenkit ovat myös innoissaan saadessaan näkyvyyttä tiedotusvälineissä. Tämä on merkittävä syy autojen polttamiselle.

  Bawan Said kertoi meille, että hän oli aiemmin äänestänyt sosiaalidemokraatteja ja työskennellyt sen vahvistamiseksi. Kuitenkin ajan myötä tuntui oudolta tukea heitä, koska ”tunsin samaan aikaan kieltäväni todellisuuden”, hän kertoi. Hän näki, mitä tapahtui alueella, jossa hän asui, maahanmuuttajat kärsivät ja mikään vakiintuneista puolueista ei näyttänyt välittävän siitä.
  .

  Mutta eikö ole niin, että monet ihmiset ovat yllättyneitä siitä, että sinä – jonka vanhemmat ovat maahanmuuttajia – tuet nykyään aktiivisesti Ruotsin Demokraatteja? Kysymme Bawan Said’lta.

  Ei, sanoo Said. Se ei ole mitenkään outoa ollenkaan. Se on itse asiassa melko normaalia. Olisi melko outoa, etten tukisi SD: tä. Tämä puolue esittää ratkaisut ongelmiin. Tässä ovat muut puolueen epäonnistuneet ja välinpitämättömyys on kovimmin vaikuttanut ongelma-alueisiin. Uskon SD’n voivan luoda järjestyksen uudelleen.
  *

 11. Anteeksi vaan herrat, olen sen verran kovaksi keitetty lehdistön ammattilainen, että minua ei asenteellinen hölinänne hetkauta. Totta kai minullakin on asenne, joka on kieltämättä on vastoin Persu-RD ideologiaanne. Ja sitä on syytä nyt arvostella kovasanaisesti, ettei se propaganda pääse tartuttamaan helposti populistisesti höynäytettäviin.
  Mitä rationaalinen ajattelu ???
  Onko rationaalinen ajattelu sitä, miten H-A manipuloi Suomalaisia höynäytettäviksi ? Ja antaa sen agendan johtaa kommentointiin hänen antamin otsikoin tai puolueohjelmin- ei kiitos !

  1. Oletko aivan vakuuttunut, ettet ole tullut populismilla höynäytetyksi jo moneen kertaan?

   Vai manipuloi Halla suomalaisia, heh…mitäs poliitikot ja poliittiset puolueet tapaavat tehdä?

   Ja puolueohjelmiin ja puolueiden ajamiin asioihin perehtyminen on vapaaehtoista, mutta toki suotavaa jos aikoo niitä kommentoida, joka sekin on vapaaehtoista.

  2. ”kovaksi keitetty lehdistön ammattilainen”…
   Olet todella ainutlaatuinen siinä mielessä, että en ole toistaiseksi tavannut ketään muuta, joka laillasi täysin kritiikittömästi kehuu itseään, osaamistaan ja suhteitaan. Sen sinä todella osaat.
   Muuten näyttää ennemminkin siltä, että sinulla itselläsi asenteellinen hölinä hallitsee ja estää rationaalisen ja asiapohjaiisen ajattelun.
   Persujen suhteen sinulla on totaalinen putkinäkö ja ilmeisen selkeä kyvyttömyys ymmärtää mitään muuta kuin oma asenteesi.
   Olet jämähtänyt siihen populistiseen uskoon, että vain vanhat puolueet tietävät, osaavat ja edustavat kansaa ja oikeata ajattelua.
   Valitettavasti kansa ei taida olla kanssasi aivan samaa mieltä – onneksi.

   1. Jaaha, koko persulauma on päässyt vauhtiin. Antaa tulla vaan, lumi savutuvassa sulaa sielläkin uuden kevään tullessa. Miksei Juhak uskalla kertoa itsestään mitään, paitsi asuu Teiskossa ja metsästää- mitä muuta kuin naamioitua persupropagandaa?

    1. Kuten olen ennenkin todennut ylimieliselle kaiken osaavalle ja tietävälle Karjalaiselle, en ole toistaiseksi persuja äänestänyt.
     Ilmeisesti sisälukutaidossasi ja luetun ymmärryksessäsi on jotain vikaa, kun ei mene perille.
     Myönnän toki, että äänestäisin ennemmin persuja kuin sinun ehdokastasi, mutta se on aivan toinen asia.
     En ole täällä julistamassa omaa elämääni millään tavalla ja vastaavasta syystä en puuhastele kaikenlaisissa some-medioissa itseäni kehumassa, kuten sinä.
     Se, että kommentoin sinun putkinäköisiä kommenttejasi, johtuu vain sinun kommenttiesi sisällöstä ja asenteistasi.
     Yhtä lailla voin kommentoida jonkun muun yksisilmäisiä näkemyksiä mistä tahansa asiasta olematta mitenkään kommenttien kohteen kannattaja.
     Tällaisen ymmärtäminen liene sinulle mahdotonta edes kuvitella.

     1. Niinkuin kirjoitin, persupropaganda on purrut, vaikka sitä et itse huomaakaan.

      Sille en voi mitään, että olen elämässä ollut monessa mukana- edelleenkin ja kokemusta on erittäin laajalta alueelta eri toimialueilta.

      Kertaan vielä, että oikein ärsyttää:

      Nuoruudessa telinevoimistelija, painonnostaja, pikajuoksija ja kaikissa kovalla tasolla

      F-musiikkikauppias Vantaalla ja soitonopettaja- piano.

      Talonrakentaja, isännöinti ja neuvonantaja, hallituksen puheenjohtaja

      Operatiivinen suunnittelija kansainvälisessä Unileverissä

      Teknokemian alla tuotekehittäjä ja vastuullinen vetäjä erityisalueena hammastuotteiden tuotekehitys. Mm. ksylitolituotteet.

      Idea Suomen teollisuuden ylijäämän hyödyntämien- palkinto silloiselta teollisuusministeriltä Esko Rekolalta.

      Suomen suurimman lehtitalon markkinointivastaava ja julkaisujohtaja, toinen 7-lehden perustajista.

      Näköislehden kehittäjä, ns, PDF- lehti sanomalehdistössä ja Sanomalehtien liitossa suurimman jaoston varapuheenjohtaja.

      Tekstiviestijärjestelmien soveltamien hätäviestintään esim. energia-ala. ( Nokian vesikriisi toi osaamisemme esille)

      Useita keksintöjä, joista esimerkiksi navigaattori- ja paikannus sovelluksemme saivat puhtia 2000- luvun vaihteessa autoihin. Japanin Toytoa halusi tavata meidät Suomen Japanin suurlähetystössä.

      Muutama diplomityö menneillään toimeksiannosta /TTY.

      Asunut kymmenellä paikkakunnalla Suomessa ja opiskellut pitkin maailmaa.

      Tämä on melkein CV

 12. jk:n arvotusta muiden mielipiteitä kohtaan kuvannee sanat : ”.ei .asenteellinen hölinänne hetkauta”

 13. Tyypillistä Mikaa. Määritellään keskustelun ehdot tutustumalla Hallan mietteisiin ja sen ehdoin sitten väitellään. Manipulaatiota parhaimmillaan.

  1. On mielestäni aika oleellista tutustua asiaan / aiheeseen jota kommentoi ja jos se manipulointia niin olkoon sitten.

 14. Kaksi eri asiaa.

  1. Persuissa on rasisteja. Ihan pesunkestäviä sellaisia.
  (1b. Niin on aika monessa muussakin puolueessa; ehkä persuissa enemmän kun muissa)
  2. Perussuomalaiset = absoluuttinen rasismi.

  Mielestäni ei ole asiallista käytöstä käyttää laveaa leimakirvestä, leimaten koko puoluetta kansankielisillä herjoilla. Toki moni niin tekee ja sananvapaus yms, mutta ei se siltikään ole mielestäni asiallista.

  Se, että perustaa puolueen ja pelaa demokratian mukaan julkisuudessa, on jo itsessään iso voitto, vaikka puolue ajaisi miten ikäviä asioita.

  1. Tuo kohta 2 on jollekin kommentoijalle se ainoa oikea ”totuus” tosiasioista piittaamatta.

 15. Minusta persut on aika selkeästi Suomen paras puolue, mutta ovat toki aika vasemmalla talousasioissa.

 16. Mielestäni Suomessa ei ole parasta puoluetta, mutta on hieman minua lähempänä olevia ja hieman minusta kauempana olevia. Kaikki saavat olla olemassa puolestani jos minulta kysytään. Ei toki kysytä, mutta jos kysyttäisiin.

 17. Täytyy muistaa, että jokainen puolue on ajamassa vain omaa etuaan-ei muuta. Sitten, kun sovitaan hallitusohjelma- se on monien puolueiden kompromissi ja vielä sellainen, että oppositio ei kovasti nostaisi herneitä nenäänsä.

  Täytyy olla tyhmä jos syyttää kompromissista yhtään ministeriä mistään ja tietenkin pääministeriä, joka kokosi eripuraisen nipun kasaan.

  Tällä ollaan eletty lähes loppuun saakka – kiitos Sipilän kovan luonnon ja sovittelun osaamisen ja pelin politiikan kiemurat.

 18. Jos vähän pöyhisin omallani kuin ”eräänlaiseksi vastaukseksi” Karjalaiselle sen verran että jokainen puolue ajaa omaa hillotolppaansa esim.hallituksessa – se on vähän kuin yhteinen kompromissi – sillä ei liene kukaan 100 % diktaattori monipuoluejärjestelmässä,jota kutsutaan demokratiaksi.

  Mm. perussuomalaisten ”oma hillotolppa” nähtäneen kun ollaan 4 täyttävuotta hallituksessa : Yhdessä puolueena.

  Hallitusohjelma määrää kokonaisuuden mutta jokaisella tietenkin pitää olla oma puumerkkinsä mitä – se äänestäjilleen tarjoaa/tarjonnee !

  Ei pidä olla sokea eikä kuuro että pitää olla omakohtainen suodatin eräällä tavalla kunnossa,jotta ymmärtää poliittisten kuplettien eri vivahteet monipuoluejärjestelmässä !

 19. Tämä oli niin hauska, että pitää nostaa päivän kevennykseksi.

  ”Muutama diplomityö menneillään toimeksiannosta /TTY.” Heh heh

  Minulla kun on ollut aina se käsitys, että diplomityö on opiskelijan henkilökohtainen opinnäytetyö. Mutta pahasti väärässä olen ollut. Niitä voikin näköjään rustailla ihan toimeksiannosta. Laura H on pikkutekijä tähän verrattuna.

  Vielä kerran heh.

 20. Asenteellinen hölinä? Mitähän se on?

  Onko se sitä, kun vihervasemmiston kellokkaat ääni piukeana ja naama punaisen julistavat, että kaikki Suomeen/Eurooppaan tulevat turvapaikanhakijat ovat sotaa ja vainoa paossa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *