Jouluiloa köyhille perheille

Sipilän porvarihallitus iloahdutti myös köyhiä perheitä, kun se lyhensi valtionvelkaa. Mutta ilo köyhissä perheissä, joita on yhä enemmän rikkaassa Suomessa jää lyhyeksi, kun joulu pakkaa päälle. Perheissä ei ole rahaa ostaa kunnon jouluruokaa kinkusta puhumattakaan. Entäs köyhän perheen lapset. Saavatko he lahjoja, kuten Sipilän ja Orpon lapset? Tuskin saavat. Kun ei ole rahaa edes kunnon jouluruokaan, niin kuinkas sitten olisi niihin lasten lahjoihin.

Sipilän porvarihallitus vetelee viimeisiään. Joulun jälkeen alkaa vaalitaistelu tosissaan ja silloin ei hallitus voi tehdä oikeastaan muuta, kuin pyörittää peukaloitaan. Sipilän porvarihallitus tulee jäämään historiaan hallituksena, joka lisäsi köyhyyttä maassa, lisäsi de facto valtionvelkaa, sai jaettua kansan kahtia, sekaantui työehtosopimuksiin laatimalla lakeja mm. irtisanomisuojan heikennyksistä ja yritti panna polvilleen ammattiyhdistysliikkeen, mutta onnistui siinä vain osittain.

Semmoinen hallitus oli insinööri ja monimiljonääri Sipilän hallitus, jossa pääministeri itse yritti toimia,  kuin yritysjohtaja, mutta ei ymmärtänyt, että Suomi ei ole yritys, vaan demokraattinen valtio.

Sipilä siis väistyy pikapuoliin takavasemmalle, joka on sikäli ikävä juttu, että Sipilä on antanut paljon aihetta kirjoitella tänne blogistaniaan.

Siksi toivotankin Sipilälle perheineen Hyvää Joulua ja rikasta pukkia.

Jaa käyttäen:


13 Replies to “Jouluiloa köyhille perheille”

 1. Kokkareet ja Kepulit voisi yhdistää puolueena samaksi. Niillä on sama agenda ja arvot. Olisi vähemmän tehtaankadun oven saranoiden kuluttajia.

 2. Niimpä – satsaamalla nuoriin tulevaisuutemme olisi paljon valoisampi, mutta siitäkin piti leikata ja samaan aikaan yksityistämisvimmassa on käytetty paljon rahaa kansan köyhdyttämiseksi.

 3. Missä on korruption raja, onko se Kokoomuksen kassakaapissa vai Vapaavuoren taskussa? Korruptio elää ja voi hyvin Suomessa, kun porvarihallitus hyväksyy korruption omilleen.

 4. Kuten Väinö avauksessaan toteaa että on ikävä kun Sipilän hallituksen aika loppuu, onhan se niin runsaasti innoittanut Pirkan blogien aktiiveja.

  Niin että mistäs sitten kirjoitellaan kun tulee Rinteen hallitus, taipuuko jatkuvaan parjaamiseen ja samojen asioiden toisteluun tottunut kynä ja mieli kehuihin vai pitääkö vain muistella Sipilän hallituksen pahoja tekoja ja tekemättä jättämisiä.

  Vai kävisikö niin että tänne kertyy uusia kirjottajia jotka vuorostaan mollaavat uuden hallituksen edesottamuksia.

  1. Nyt parsitaan niitä reikiä, jotka syntyivät hallitsemattoman ja EU-sopimusten vastaisen elintasopakolaisvyöryn vuoksi vuonna 2015.

 5. Mites minä muistelen, että sinä Karjalainen nostit jo AL -blogien aikaan Urpilaisen arvoon arvaamattomaan. Vallan innostuit kehumaan, kuinka taitavasti Jutta valtionvarainministerinä hoiti esim. Kreikka -vakuudet.

  Ei kai Jutan jäljiltä mitään parsittavaa jäänyt?

 6. Juha U olen edelleenkin sitä mieltä, koska kenelläkään muulla ei edes riittänyt rohkeutta yrittää. Ja, saihan hän aikaan edes jonkinlaisen sopimuksen miljardin vastuista, joka on valtion pankkitilillä.

  Tuo muu kertoo demarien kyvystä ajatelle taloutta.

  1. Kerropas Karjalainen, milloin tuo miljardi muka tuli Suomen valtion tilille?
   Minun käsitykseni mukaan siitä ei ole tullut senttiäkään.

 7. On tuo vapaamuurari muutenkin jakautunut. Tukee pakkoruoitsitusta, mutta on sitä mieltä, ettei ainakaan mamujen kielitaidottomuus ole työllistymisen este.

 8. Hallitus hieroo kämmeniään mutta liianko aikaisin kun kassaan kilahtaa kertaluontoiset tulot ” hetken tienuuta näin jälkikäteen.

  Ja niin kasvuvauhti hiljenee tulevaisuuden mittareissa kuin muuta takapakkia rajojemme tuollapuolen,vaikuttaen kasvu ennusteeseemme.

  Niin ja Joulua kuin kansalaisten tilisiirtoa ”kulutusjuhliin” että rahoina Uuteenvuoteen taivaalle sädehtimään.

  Sitten hallitukselle menneiden hallituksien myötä eri vaikutuksineen :
  Sikamaisen Hyvää Joulua kuin diilejä Uuteenvuoteen.

  Sen verran kuitenkin tunnustetaan että helvatan vaikeaan rakoon tämä hallitus joutui – että jatkunee_ globaalisti !

Kommentoi