Julkinen nokittelu ja lähestyvät eduskuntavaalit.

Eduskuntavaaleihin on vielä aikaa noin 8 kukautta. Mutta jo nyt on julkinen nokittelu päässyt vauhtiin. Erikoisesti Demareiden ja Kokoomuksen välillä on menossa jo ”kukkotappelu” parhaaseen malliin.

Tosin nokittelijat korostavat, että asiat riitelevät, ei miehet ja naiset. Eli puolueiden välit ovat kunnossa, vaikka asioista ollaan eri mieltä.

Tästä ”isojen poikien” käyttäytymisestä pitäisi ottaa mallia myös täällä somessa. Täällä kun on sellainen tyyli, että jos joku on eri mieltä, häntä aletaan nimittelemään, jopa ”ryssän agentiksi”.

Politiikka on vaikea laji. Pitää seurata pitkään politiikkaa ja lukea paljon mm. elämänkertateoksia, voidakseen ymmärtää politiikkaa myös sen nurjalta puolelta.

Sanotaa, että suomalaisilla on huono poliittinen muisti. Se pitänee ainakin osittain paikkansa. Puolueiden suurimmat mokat muistetaan, mutta yksittäisten nimekkäidenkin poliitikkojen tekoja ei aina muisteta. Muistaako kuinka moni suomalainen mikä rooli oli Sauli Niinistöllä tai Esko Aholla Suomen liittyessä EMU:un eli yhteisvaluutta euroon?

Onneksi on Google, josta voi aina tarkistaa tietonsa, joten KVG.

 

5 vastausta artikkeliin “Julkinen nokittelu ja lähestyvät eduskuntavaalit.”

  1. Antti lupaa eläkeläisille sadan euron korotusta. Se maksaa noin 2 000 000 000 eli 2 miljardia euroa vuodessa. Jos sen maksaa työssä käyvät ihmiset niin se tietää keskimäärin 800 euron veroa vuodessa. Eli verotus kiristyy jos vaalilupaus pidetään. Tätä Antti ei kerro.

  2. Niin Väinö joku haukkuu ryssän agentiksi toinen luonnehtii kanssabloggaajia sanomalla ”Voi teitä te hyväuskoiset hölmöt juntit”. No leikki leikkinä huumorin kukkaahan siinä vain pukkasit, ehkä vähän kuitenkin yritit avata omaa viisauttasi ymmärtämättömien silmiä.

    Kovakalloisuudesta puheenollen, ehkä poliitikot vaalien alla kovalla kielenkäytöllään vain auttavat ymmärtämättömiä äänestäjiä näkemään asioiden oikean laidan. Äänet menevät varmemmin oikeisiin laareihin kun ei sievistellä vaan puhutaan populismin selkokielellä. Moniin äänestäjiin sitäpaitsi tehoaa paremmin oletetun tai kuvitellun viholllisen haukkuminen kuin omien urotekojen kertaaminen.

    1. Juu, mutta minua osoitettiin sormella, mutta minä en osoittanut ketään sormella. Totesin vain noin yleisesti, enkä ole väärässä. Jo J.K. Paasikivi sanoi aikanaan,että ”Suomen kansa on poliittisesti tyhmää”.

  3. Vaihtoehtoja on monia Antin lupauksen toteuttamiseksi. Ei valtiontalous ole vain ynnä ja miinuslaskua eli nollasummapeliä.

  4. Niin mutta Antin ryhmä on ennenkin toteuttanut vaalilupauksiaan siten että yhdelle hän lupaa ja toiselta ottaa. Kansa pysyy kilttinä ja hiljaisena kun sen jakaa kahteen kilpailevaan ryhmään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *