Kepu ottanut käyttöön eduskunnassa ”kuraa Kiurun päälle” keinon.

Kepu/Maalaisliitto tuli tunnetuksi aikanaan 1960-80-luvuilla siitä, että heillä oli sylttytehdas, jossa kehiteltiin rumia keinoja vastustajan pään menoksi.

Nyt on Kepussa elvytetty sylttytehdas, kun sosiaali -ja terveysvaliokunnan puheenjohtajasta Krista Kiurusta on tehty kantelu eduskunnan puhemiesneuvostolle. Kantelun ovat allekirjoittanee Kepun edustajat valiokunnassa ja yksi loikkari edustaja.

Kantelussa Kiurua syytetään valiokunnan työn hidastelusta soten käsittelyssä.

Tämä on ennenkuulumatonta. Eduskunta valitsee valiokunnat ja puheenjohtajat  niihin. Valiokunnille on annettava riittävästi aikaa asioiden käsittelyyn. Aikatauluja ei voi etukäteen lyödä lukkoon, kun ei tiedetä mitä kaikkea käsiteltävä asia pitää sisällään. Tässä sote-tapauksessa on kaiken aikaa esiintynyt hallituksen taholla lähes kelvotonta lainvalmistelua, joka sitten vie aikaa valiokunnassa selvittää.

Oppositio voisi aivan hyvin tehdä myös kantelun Kepun edustajista, kun he yrittävät kiirehtiä sotelakien käsittelyä sen sijaan, että työ tehdään huolella. Kysymyksessä on lait, jotka on tarkoitettu olemaan voimassa vuosia tai vuosikymmeniä.

Kepu pettää aina ja kaataa kuraa vastustajien päälle aina , kun hyväksi katsovat.

7 vastausta artikkeliin “Kepu ottanut käyttöön eduskunnassa ”kuraa Kiurun päälle” keinon.”

  1. Kepu pettä joka tapauksessa ei se mitään uutta sinänsä ole ja toinen petturi on kokoomus .
    nyt on kaksi saman mielistä hllituksessa kun on kepun oikeisto ja kokoomus .
    Siitä taas ei tule kun sanomista . terv tepivaari

  2. Onko se ylipäänsä mahdollista jos nyt ihan teoriassa kuvitellaan että valiokunnan puheenjohtaja voisi taktikointimielessä jarruttaa valiokuntatyöyä. Toisaalta tällä Kiurulla on kyllä sana vahvasti hallussaan, pois se hänestä mutta edellytyksiä saattaisi olla ties mihin.

  3. Olisi ehkä parasta tutkia kaikkien valiokunnan jäsenten tekemiset viivyttelystä törkeään painostukseen ja kiukutteluihin asiantuntijoiden kuulemisten liiallisuudesta.

  4. Tästä on kyllä muodostunut sirkus vailla vertaa ja koko syy ei kyllä löydy oppositiosta. Hallitus tekee esityksiä, lähettää täydennyksiä, joita täydentää lisä täydennyksillä, kunnes muuttaa niitäkin.

    Esitetyt luvut ovat aivan mitä sattuu, eikä niitä kyetä perustelemaan.

    Jotenkin kuvaavaa se, ettei ainutkaan kokoomuslainen allekirjoittanut Kiurua vastaan tehtyä valitusta.

    Epäilen vahvasti onko Kokoomus nyt aivan 100%:sti enää homman takana, kun heille oleellisemmat on käytännössä vesitetty vai odotetaanko siellä, että homma kaatuu siten, ettei se juuri osu heihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *