Keskustelu ja kommentoinnin salliminen.

Tästä asiasta useankin avauksen tehnyt.

Miksi tehdä avaus, jossa sallit vain Sinun mielistesi kommentoinnit. Se on vähintäänkin huvittavaa.

Avauksien kommentointi tulisi olla vapaa, mikäli se ei loukkaa blogisäännöksiä.

Keskustelun ylivoimainen ydin on erilaisten mielipiteiden ja niiden perustelujen ja tai kiistämisten esille tuominen.

Tepi tuossa joutui tänään tulilinjalle. Minä en ole koskaan Tepin kommenttien kohdalla törmännyt asiattomuuksiin, toteankin niillä olevan oma henkilökohtainen  painotuksensa mutta ei ketään loukkaava.

 

15 vastausta artikkeliin “Keskustelu ja kommentoinnin salliminen.”

  1. Noinkin voi helposti käydä mutta poistamalla asiallisen kysymyksen voi sanoa ettei hyväksy muiden mieli piteitä varsinkin jos on eri näkemyksiä . terv tepivaari

  2. Blogistilla on vallitsevan käytännön mukaan oikeus hyväksyä tai hylätä kommentit. Itse noudatan sitä periatetta vain ne kommentit poistetaan, joissa mollataan kirjoittajaa tai ei pysytä asiassa asiallisesti.

    1. Juurikin näin. Mahdollisuus hyväksyä tai mahdollisuus poistaa. Kuka siinä mitään menettää.

  3. Diktatuuri perustuu sananvallan rajoittamiseen niinkuin Juhani Putkinen ja Marko Suutari haluavat omissa blogeissaan. Minut poistetaan heti, että nämä sotilasveijarit saavat julistaa omaa totuuttaan.

    1. Heikillä on asenne ongelma. Nytkin haukkuu muita diktaattoreiksi. Minä en voi sinua auttaa. Hanki itsellesi muualta apua.

  4. Minulla on niin paksu nahka, ettei mitään vaikutusta vaikka äsken pisti ampiainenkin. Ei liioin ole koskaan ollut tarvetta poistaa kenenkään kommenttia, en myöskään ole huomannut, että tekemiäni kommentteja olisi poistettu.

    ”Virkani puolesta” olen muutaman kommentin poistanut, harvakseltaan niitäkin.

  5. Ihan kuin Pentillä kohdallani, en ole huomannut että kommenttejani olisi poistettu, itselläni ei ole tullut mieleenkään poistaa omista avauksistani.
    No aikaa laiska olen kirjoittelemaan mutta kuitenkin juolahti mieleeni että olenko liian pehmeä tai suvaitsevainen tai peräti välinpitämätön.

  6. Ainoastaan nuot laatusanat ja henkilö tason taikka toisen blogistin herjaaminen olen poistanut ja niillä jatkan muut saa olla terv tepivaari

  7. Tämä on niitä maailman asioita että tässä on vain mielipiteitä.

    Ainoa mitä voin sanoa on todella yleisluontoinen: pohdi valintojesi seurauksia, molemmissa tapauksissa. Jos sallit asiattoman kommentin, saat ehkä yhden kommentin lisää mutta saatat torpedoida jatkokeskustelun. Jos et salli kriittisiä kommentteja, saatat heikentää asemaasi muissakin keskusteluissa.

    Tekstin kirjoittaja ja julkaisija on kuningas mitä tulee omaan tekstiinsä ja sen ympärillä tapahtuvaan. Vaan kuningaskaan ei ole mitään ilman kansaa ympärillä.

  8. Nyt on pakko kiitellä miten hienosti ja eläväistä blogia palvellen Kyuu sanansa asetti

  9. Juhani voi tän jälkeen poistaa kommenttini mutta saako sillä aikaan mitään no eipä taida saada .
    Poistamisen oikeus on kuitenkin Juhanilla terv tepivaari

  10. Taidankin tietää mihin suuntaan Kallen sanansäilä osoittaa. Harrastelija sotilas/ammattisotilas .Lienee tarpeetonta kertoa kummalle puolelle vaakani asettuu.

  11. Kommentin poistaminen tulee luonnollisestikkin olla mahdollista, aivan ymmärrettävää on, että asiaton, henkilöä loukkaava ja avaukseen kuulumaton kommentti pitää voida poistaa. Jos sitten taas kommentti poistetaan, huolimatta siitä miten on kirjoitettu ja kriteerinä poistamiselle onkin, kuka on kirjoittanut, silloin poisto on mielestäni vähintäänkin kyseenalainen. Kukin kuitenkin taaplaa tyylillään, aina voin samasta asiasta kehitellä oman avaukseni, siis poistaminen ei todellakaan estä mielipidettäni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *