Katudemokratia toimii muualla, miksi ei meillä?

Kansa kaduille vaatimaan valtaeliitiltä parempaa politiikkaa. Nyt on nähty ja kuultu miten Ranskassa kansa (keltaliivit) lähtivät kaduille vastustamaan presidentin ehdottamia uudistuksia, Sitten tuli mukaan mm. polttoaineiden hinnat ym. Mielenosoitukset ovat nyt jatkuneet jo epätavallisen kauan, joten on uskottava, että kansa on tosissaan.

Milloin suomalaiset pääsevät ylikorostuneesta ujoudestaan ja lähtevät myös kaduille vaatimaan päättäjiltä parempia päätöksiä. Aiheita olisi vaikka kuinka paljon . Otetaan esimerkiksi dieselin hinta, joka on noussut nousemistaan ja on jo ainakin täällä maan lounaiskolkalla kalliimpaa, kuin bensa. Joulu tulee ja kauppa ilakoi ja mässäilee kauniilla mainoskuvilla. Mutta kaikille ei tule hyvää eikä rauhallista joulua. Suomessa on paljon köyhyyttä ja se poikii helposti muita ongelmia, kuten alkoholismia. Köyhien osuus väestöstä on kasvanut ja jatkaa kasvuaan ja mitä tekee porvarihallitus? Hallitus näpertelee toisarvoisten asioiden kimpussa, kun pitäisi tehdä kaikkensa koko kansan elämänlaadun parantamiseksi.

Siinä olisi yksi tärkeä syy katudemokratiaan – köyhyyden poistaminen Suomesta nopealla aikataululla.

Jäämme odottamaan, että jokin köyhien asioista kiinnostunut taho masinoisi näyttävän mielenosoituksen eduskuntatalon eteen  täysi-istuntopäivänä, jotta voisi luovuttaa eduskuntaryhmille vetoomuksen köyhien puolesta.

Jaa käyttäen:


18 Replies to “Katudemokratia toimii muualla, miksi ei meillä?”

 1. Mulla tulee mieleen ne EUun ja luottoluokittajien ja muiden valtiota rahoittavien tahojen paimennus.
  Pitää säästää menoissa. Six-pack hallitus leikkasi mistä tahtoi. Iso osa niistä on säästöistä näkyy nyt, viivästetty voimaantulo.
  Antti Rinne oli päättäjänä silloin ja hän on ihan hiljaa niistä päätöksistä. Miksi ??
  Kansan pitäisi lähtä kadulle vastustamaan koko eduskuntaa. Kohdistaen moitteita myös oppositioon.

 2. Semmone surkuhupasa tilanne ku Paavo Turhinmäki moittii julkisesti omaa päätöstään että niinko se jotenki koskis sillosta oppositioo.

 3. Onneksi kuitenkin yritämme äänestämällä päästä parempaan, ei riehumalla kaduilla, rikkkomalla ja ryöstelemällä niin fransmannit.
  Parempi tulevaisuus on meidän kaikkien eli äänestäjien käsissä.

  1. jk, kiitos samoin. Sinä voit saada syytteen kiihotuksesta kansanryhmää kohtaan, kun jatkuvasti ja törkeästi mollaat persuja.

 4. Juuri niin, äänestäminen on oikeaa vaikuttamista.Se nyt vaan on sitä demokratiaa. Yllyttäminen ei kuulu tälle sivustolle.

 5. Hallituksemme edustaa oikeistoa loikkareineen ja heillä on valta kurittaa heikompiaan. Suomessa pitää ilmoittaa poliisille hyvissä ajoin jos kadulle että tietävät laittaa riittävän joukon vastaan.
  Kyllä Suomi on demokratian onnela heille joilla menee hyvin.

  1. Tää heikompien kuritus on niin merkittävä asia että siihen tarvitaan lisää tietoa. Niilo, voisitko valaista meille oikein esimerkein miten köyhien kuritus käytännössä tapahtuu ??

   Lainaus poliisin sivulta :
   Ihmisillä on oikeus pelkäämättä ja toisten estämättä käyttää heille kuuluvia perusoikeuksia yleisillä paikoilla. Perusoikeuksia ovat mm. ihmisten oikeus oleskella ja liikkua yleisillä paikoilla ilman, että heidän rauhaansa häiritään. Yleisellä paikalla ei saa metelöidä, käyttäytyä uhkaavasti eikä pitää hallussa vaarallisia esineitä tai aineita.

   Poliisi vastaa yleisten paikkojen järjestyksestä ja turvallisuudesta mm. partioimalla, hoitamalla kiireellisiä hälytystehtäviä, neuvomalla ja ohjaamalla sekä puuttumalla lainvastaiseen toimintaan. Yleisötilaisuuksien turvallisuusjärjestelyistä vastaavat tilaisuuksien järjestäjät, joille poliisi voi tarvittaessa antaa ennakolta tai tilaisuuden aikana ohjeita ja määräyksiä.

 6. No jos sama katudemokratia olisi tehty Suomessa olisi ollut melkoinen mekkala hallituksen puolelta .
  Eihän siinä ole mitään ihmeellistä jos gallian kukko polttaa muutaman renaultin taikka citroenin nehän tekee niitä ihme rimpuloita ihan itse terv tepivaari

  1. ”No jos sama katudemokratia olisi tehty Suomessa olisi ollut melkoinen mekkala hallituksen puolelta ”

   Tiedä mitä Tepi metakalla tarkoittaa mutta kyllä Suomessa lienee sellainen käytäntö että jos mielenosoituksisssa ruvetaan tuhoamaan ihmisten omaisuutta ja ryöstelemään kauppoja niin poliisi tekee stopin ei siinä hallitusta tarvita.

 7. Saatto ne kokeilla v 1918 Suoessain mutta oikeasti eipä gallian kukon taikka kanan tekemiset minua kyllä kiinnosta .
  Mutta onhan ne asiat nyt nähty mitenä käy magroneille kun kansa sanoo ruman sanan tekojen kera
  Mutta maailma johtaa kolme pelle hermannia ja sellanen on sitten tekojenkin tuoma katu mekkallointi .
  No hallitushan olisi soitellut Suomessa kasakat kaduille patukoineen terv tepivaari

Kommentoi