Lisää siirtolaisia – Suomi mukaan kansainväliseen sopimukseen

Nyt jo Suomea sitoo kansainväliset sopimukset siirtolaisuudesta ja heidän kohtelustaan. Esim. sosiaaliturvan pitää olla siirtolaisille sama, kuin kantaväestölle.

Nyt on taas tekeillä uusi kansainvälinen sopimus siirtolaisuudesta ja Suomi on siinäkin mukana. USA ja Unkari ovat jo ilmoittaneet, että he eivät ole mukana sopimuksessa. Miksi Suomi on?

Sopimuksesta ei ole puhuttu tai kirjoitettu mitään, joten asiaa on viety eteenpäin kansalaisilta salassa.

Nyt on Iltalehti julkaissut asiasta jutun, jonka linkki alla.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/ef647c46-2541-4a31-a42d-7b2f6fc95919_pi.shtml

8 vastausta artikkeliin “Lisää siirtolaisia – Suomi mukaan kansainväliseen sopimukseen”

  1. Niin, tätä keskustekemattomuutta ja sitä, ettei asiaa eiota edes eduskunnassa käsitellä perustellaan sillä, ettei sopimus ole juridisesti sitova, vaan eräänläinen ohje / tiekartta jne, josta itsenäisesti osallistujat saavat sitten valita mitä osia ottaa käyttöön.

    Heh, onhan EU:ssakin lukuisa määrä ohjeita (direktiivejä) ja kukahan niitä orjallisimmin noudattaa?

    Pariisin ilmastosopimus on täynnä ohjeita, kuka on ensimmäisenä täyttämässä oman osansa, samalla kun esim. Saksassa ihan yksipuolisesti on jo lykätty jonnekin hamaan tulevaisuuteen.

    Taakanjako sopimus oli ohjeellinen, kuka oli käytännössä ainoa joka täytti sen?

    Kaikkiin kysymyksiin vastaus on Suomi, miksi tämä olisi poikkeus ?

  2. Kommentit on rajattu hakasulkeilla [..]
    *
    ”Klingen mukaan kompakti ei tule lisäämään Suomeen kohdistuvan siirtolaisuuden määrää.”

    [Väite on potaskaa. Monissa EU:n ympärillä olevissa väestön määrä on ylittänyt maiden sietokyvyn. EU-maiden tarjoama täysi ylläpito varmasti houkuttelee ihmisiä lähtemään maastaan.
    Monissa maissa puuttuu sosiaaliturva kokonaan tai se on varsin puutteellinen. Tällaisten maiden on helppo allekirjoittaa YK:n GCM- sopimus.]
    **
    Ulkoministeriön johtava asiantuntija Renne Kligne muistuttaa heti alkuun, että sopimus ei ole oikeudellisesti sitova. Hän kutsuukin sitä sopimuksen sijaan kompaktiksi.

    [Mitä hyötyä suomalaisille koituu sopimuksen allekirjoittamisesta? Voihan sopimuksen kohtia noudattaa ilman sopimustakin, jos niin hyvältä tuntuu.]
    **
    Lisäksi kompaktissa puhutaan myös rajavalvonnan tehostamisesta.

    [Sen kun puhutaan – tuskin mikään muuttuu. Vapaaehtoisjärjestöt jatkavat väen rahtaamista Afrikasta EU-alueelle.]
    **
    Klingen mukaan voi sanoa, että kompakti tulee hyödyttämään siirtolaisia. Heistä pyritään pitämään parempaa huolta ja estämään inhimilliset tragediat mahdollisuuksien mukaan.

    [Houkutus jättää oma pa***maa kasvaa, kun ylläpidon tasoa nostetaan EU –maissa.]
    *
    USA ja Unkari ulkona [ .. Saudi-Arabia – rikas öljyntuottaja maa]

    YK:n jäsenmaista Yhdysvallat ja Unkari ovat ilmoittaneet, etteivät ne aio hyväksyä GCM-kompaktia. Yhdysvallat ei edes lähtenyt neuvottelemaan kompaktin sisällöstä.
    Unkari ilmoitti heinäkuussa, ettei lähde kompaktiin mukaan. Myös ainakin Puola, Tanska ja Itävalta ovat harkinneet kompaktista irtautumista.
    Klinge epäilee, että taustalla voi olla poliittisia syitä.

    [Klinge on varsin ulkona reaalimaailmasta. Onko hän rikkaan perheen kasvatti? . Voiko Klinge ymmärtää taloudellisia syitä?]

  3. Kokkareet ja Kepulit haalii halpatyövoimaa, hinnalla millä hyvänsä, pelkääkö ne köyhtyvänsä jos suomalaiselle duunarille pitäisi maksaa normaalia palkkaa…

    1. Niinhän vihreät ajaa myös maahanmuuttajien asiaa, samaa sakkia kuin kokkareet ja kepulit.

  4. Suomalaiset ’kaunias-westend’ taustaiset virkamiehet yhdessä YK:n virkamiesten kanssa puuhaavat sopimusta, jolla taataan kaikille pakolaisille kaikkea hyvää – jonkun kustantamana tietenkin.

    Todellinen reaalimaailma on tällaista:

    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/26d1ee20-6ade-4eea-99ef-e2f4425a7062_ul.shtml
    29.10.2018

    Uutistoimistot kertovat, että Yhdysvaltojen puolustushallinto Pentagon on valmis lähettämään tuhansia sotilaita Yhdysvaltojen ja Meksikon väliselle rajalle.
    *
    .. tai tällaista
    https://i0.wp.com/www.pirkanblogit.fi/wp-content/uploads/2018/10/ceuta-muro-e1487346665433.jpg?w=700&ssl=1

  5. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/3791fa6e-bb31-42c1-a56f-7a609175c875_ul.shtml
    31.10.2018

    Itävalta vetäytyy YK:n maahanmuuttosopimuksesta

    Maa seuraa Unkarin esimerkkiä eikä lähde osapuoleksi YK:n globaaliin maahanmuuttosopimukseen (GCM), josta sovitaan joulukuussa.

    Itävalta aikoo hylätä YK:n globaalin maahanmuuttosopimuksen eli GCM-sopimuksen (Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration). Asiasta kertovat Itävallan yleisradio ORF ja uutistoimisto APA.

    Itävalta seuraa asiassa Unkaria, joka ilmoitti vetäytymisestään jo aiemmin.Itävallan hallitus tekee lopullisen päätöksen asiassa tänään.
    GCM-sopimus määritellään joulukuun 10.-11. päivänä YK-konferenssissa Marokon Marrakechissa. Sopimuksella määritellään pakolaisten ja siirtolaisten käsittelyn perusteet kaikkialla maailmassa. Sopimus ei ole oikeudellisesti sitova.

    [ Mitä merkitystä on sopimuksella, joka ei ole sitova. Onko tässä taas tulossa sopimus, jota Suomi ja muutamat muut maat noudattavat?]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *