Markkinatalous – hyvä renki, mutta huono isäntä

Suomea on viety, kuin pässiä narussa Sipilän hallituskaudella yhä enemmän markkinavetoiseksi, jossa raha vain ratkaisee. Sipilä tuli yritysmaailmasta suhteellisen iäkkäänä politiikkaan mukaan ja pääsi kokemattomana poliitikkona pääministeriksi. Monien asiantuntijoidenkin mielestä hyvästä yritysjohtajasta ei tule hyvää valtiomiestä. Ja se on nyt nähty Suomessakin. On yksityistetty ja yhtiöitetty ja edelleen yritetään yksityistää jopa koko Suomen terveydenhuolto markkinavoimille.

Vielä joitakin vuosia sitten, kun Ilkka Suominen, myös yritysjohtaja oli Kokoomuksen puheenjohtaja hän puhui ”sosiaalisesta markkinataloudesta”.  Sosiaalinen markkinatalous voisi olla sitä, että kaikessa päätöksenteossa olisi sosiaalisuus kuvassa mukana.

Mutta Sipilän hallituksen toiminnassa sosiaalisuus loistaa poissaolollaan. Vain raha ratkaisee. Sipilä otti hallitukseensa myös kokemattoman ja tuntemattoman Anne Bernerin, joka tuli myös yritysmaailmasta. Berner on pannut tuulemaan liikenneasioissa ollessaan liikenneministerinä sitä tahtia, että kaikki mihin Berner on koskenut on mennyt sekasin. Viimeksi taxiuudistus.

Yritysjohtajasta ei tule valtiomiestä. Ei ole koskaan eikä m issään tullut. USA:ssa on myös yritysjohtaja nyt presidenttinä ja jälki on kamalaa. On hyvin todennäköistä, että Trump joutuu väistymään ennen kauden loppua.

Suomessa on nyt lyhyessä ajassa ajettu alas kunnallinen vanhustenhoito ja tilalle on tullut suuret ulkomailla omistetut pörssiyhtiöt, jotka riistävät vanhuksia surutta. Nyt yritetään saada terveydenhoitokin yksityistettyä muka valinnanvapauden varjolla, mutta tosiasiassa tarkoitus on antaa Suomen terveydenhuolto myös riistokapitalistien hoitoon.

Näin toimii yritysjohtaja, joka on päässyt kuin elefantti porsliinikauppaan, joka kääntyessään rikkoo kaiken.

Ja kuka onkaan tämän yritysjohtajan takana? No tietenkin KEPU, joka pettää aina.

18 vastausta artikkeliin “Markkinatalous – hyvä renki, mutta huono isäntä”

  1. On se kamalaa, kun otetaan myös yksityisiä julkisen ohjauksen rinnalle purkamaan jonoja.Julkinenkin joutuu katsomaan peiliin kustannustehokkuudessa. Se, että vain ammattipoliitokot hoitavat Suomen asioita olematta päivääkään töissä vastuullisissa töissä on jättänyt jälkeensä kamalat verot ja löysän toimintakulttuurin.
    On niin Sipilä kuin Bernerkin saaneet värinää luutuneisern koneistoon.

  2. Joo, tää on tätä voimakkaan asenteellista höpötystä.
    Vasemmisto ottaa murusia todellisuudesta ja keksii niihin sopivan sadun.

  3. Teho Paketti, kun ei ole kanttia panna omaa kuvaansa esille tänne, niin on turha saivarrella ja suorastaan v—–lla. Pane paremmaksi, jos kykenet, jota vahvasti epäilen.

    1. Sikäli kuin tiedän, blogissa on luvallista olla ilman kuvaa ja käyttä nimimerkkiä.
      Turhaan Törnroos siitä rähiset.
      Jos se ei miellytä, niin se on sinun päänsärkysi.
      Sinänsä on todella kummallista, että kaikki edellistenkin hallitusten tekoset ja niiden seuraukset ovat mielestäsi vain Sipilän syytä.
      Kyllä kova katkeruus näyttää suhteellisuudentajun sujuvasti voittavan…

      1. juhak., ensinnäkin en ole katkera kellekään enkä myöskään vihaa ketään. Olen sitoutumaton amatööritarkkailija ja politiikka on ollut harrastukseni koko ikäni. Olen perinyt politikonnin isovanhemmiltani, jotka olivat aktiivisia poliitikoita Suomen itsenäisyyden aamuhämärissä.

        Se, että kritisoin Sipilän hallitusta on kansalaisen oikeus perustuslainkin mukaan. Ei minulla henkilö Sipilää kohtaan ole mitään sanottavaa, enhän edes tunne häntä. Mutta hänen tekonsa tunnen ja niitä kritisoin, kun ne eivät istu minun maailmankuvaani.
        Jos joku on eri mieltä kanssani sanokoon sen selvällä suomenkielellä, mutta älkää menkö henkilökohtaisuuksiin. Kritisoikaa ainoastaa mielipiteitäni.

    1. Kertoo kyllä enemmän aiemmista hallituksista – demarit mukaan lukien.
      Demarihallitusten aikana otettiin käyttöön eläkeläisten rosvoaminen eli taitettu indeksi.

    2. Sää niinko ohitat esimerkiksi Holkerin, Ahon ja Paavo Lipposen ihan sujuvasti ??

  4. Eriarvoistuvan yht.kunn.johdosta tämän eteen joutuu jokainen puolue edustajineen tekemään työtä,niin oppositio vuorollaan päästessään hallitukseen – kukin vuorollaan !

    Hallitukset määräävät tahdit – ihan suomalaisittain !

  5. Vuonna 1987 oli Kalevi Sorsa pääministeri.
    No eihän kaveria voi, ei kykene moittimaan. 😀
    Ihan hyviä vitsejä etten sanoisi. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *