Britannian hallitus sosialisoi takaisin (ainoan) vankilan

About Birmingham

G4S are delighted to have been awarded the contract to manage HMP Birmingham. It will be the first publicly run prison to be transferred to a private provider.

HMP Birmingham is a Victorian local prison built in 1849, located in Winson Green near the center of Birmingham. It is a category B Prison holding 1450 adult remand and sentenced male prisoners.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201808212201151311_ul.shtml

 

Britannian hallitus joutui ottamaan yksityistetyn vankilan takaisin hallintaansa – tarkastaja: ”Tämä on hirvein vankila, missä olen ikinä käynyt”

Päätarkastajan mukaan huumeiden käry oli niin voimakas, että hänen oli pakko poistua.
Kuva G4S-turvallisuusyhtiön vankilasta Lontoosta.

Kuva G4S-turvallisuusyhtiön vankilasta Lontoosta.

Kuva G4S-turvallisuusyhtiön vankilasta Lontoosta. ZUMAWIRE/MVPHOTOS

Britannian hallitus on joutunut ottamaan takaisin hallintaansa yksityisen turvallisuusyhtiön pyörittämän vankilan Birminghamissa, kertoo BBC.

Tarkastuskäynnillä olleet viranomaiset järkyttyivät vankilan hirvittävistä olosuhteista.

– Tämä on ainoa vankila – ja olen vieraillut monessa vankilassa – missä minun oli pakko poistua, sillä huumeet alkoivat vaikuttaa minuun, päätarkastaja Peter Clarke kertoi BBC:n haastattelussa.

Huumeiden lisäksi päätarkastaja kertoi lattioiden olleen täynnä verta, oksennusta, rottien ulosteita ja torakoita. Henkilökuntaa oli vaikeaa löytää, sillä he olivat lukinneet itsensä toimistoihinsa. Tarkastajat törmäsivät myös nukkuviin vartijoihin.

Kyseessä uskotaan olevan ensimmäinen kerta, kun valtio on joutunut ottamaan yksityisen turvallisuusyhtiön pyörittämän vankilan hallintaansa sitten vuoden 1992, kun ensimmäinen vankila siirrettiin yksityisen tahon haltuun.

Britanniassa toimii yhteensä 16 yksityistä vankilaa. Birminghamin vankila yksityistettiin vuonna 2011, minkä jälkeen vankilassa tapahtuneiden hyökkäysten ja pahoinpitelyjen määrä on viisinkertaistunut.

Yli kolmasosa hyökkäyksistä on kohdistunut vankilan henkilökuntaan. Vuonna 2016 vankilassa tapahtui kapina, johon yli puolet vankilan 1200 vangista osallistui.

Päätarkastaja osoitti lausunnossaan myös kolmeen lyhyen ajan sisällä tapahtuneeseen kuolemantapaukseen, joiden uskotaan liittyvän huumeisiin.

Valtion haltuunoton seurauksena vankilaan lisätään henkilökuntaa ja 300 vankia siirretään toisiin vankiloihin.

Tarkastajan mukaan ongelmat ovat lähtöisin täysin puutteellisesta ja tehottomasta johtotason toiminnasta. Vankilan toiminta oli yksityistetty G4S-turvallisuusyhtiölle, joka on yksi koko maailman suurimmista turvallisuusalan yrityksistä.

Yhtiö kommentoi BBC:lle Birminghamin vankilan olleen poikkeuksellisen haasteellinen, ja toivottavansa hallituksen puuttumisen tilanteeseen tervetulleeksi.

5 Replies to “Britannian hallitus sosialisoi takaisin (ainoan) vankilan”

 1. Mikään ei toimi yksityisellä puolella jos ei tule voittoa n 20 prosenttia sitten ne voi jotenkin tuota laatuakin saada aikaan .
  Sama menee Suomessa sotessa ja se tiedetään nyt jo ettei onnistu kunnan lääkäri systeemi kuten ei ole koskaan onnistunut terv tepivaari

 2. Suomessa kokoomus ulkoistaa vankilat Attendolle ja Terveystalolle. Kokoomuspolitiikka johtaa lisääntyvään vankilatarpeeseen, etten sanoisi vankilakierteeseen, joten se voi kutsua engnlantilaiset alan erityisyrittäjätkin vielä lisäksi.

 3. Paavo Lipponen:
  ”Suomea vaivaa henkinen taantuma. Jos katsomme maita, jotka maailmalla menestyvät, niin kuin esimerkiksi Ruotsi ja Yhdysvallat, niin ne ovat Suomea avoimempia yhteiskuntia.”
  USA on vankitiheydessä ykkössijalla ja Ruotsinkin kehityskulut tunnetaan.

 4. Tästä ketjusta on poistettu yksi viesti.

  Lipposta saa kritisoida, mutta ei alapäähän menevillä henkilökohtaisuuksilla. Vaikka poliitikko tai bisnesmies Lipponen on miten ikävä tahansa, ihminen nimeltä Paavo Lipponen ansaitsee tiettyä suojaa kunnianloukkauksilta.

Kommentoi