37 vastausta artikkeliin “Orpo heitti märän rätin päin eläkeläisten naamaa”

  1. No,yksittäisen poliitikon vaikkapa ministerinä _ Ei todellakaan kannata mitään luvata,sillä se jos mikään se olisi täydellistä populismia…jos lupaa ml. eräs Rinnekin!

  2. No ainakaan ei valehtele. Orpo tietää ettei raha kasva puissa.

    Ei sillä, Orpo voisi kaivaa vähän järkevämpiä säästökohteita mutta lobbarit estävät.

  3. Eiköhän se ollut Rinne, joka sen märän rätin heitti lupailemalla perusteetta rahaa,vaikka ei kyennyt sanomaan, mistä sen maksaisi.

  4. Nii, jos Väinö-setä ny sitte valistais meitä ja kertois mistä se raha nysvästään ??
    Helppo on luvata, mutta mites se toteutus ??

    1. Minäpä sanon mistä se raha nysvästään. Se nysvästään yritystuista, joita maksetaan noin 4 miljardia euroa vuosittain.Siitä riittää muihinkin tarpeellisiin rahareikiin rahaa. Ja sitten jos vielä halutaan kohdentaa verorahoja siten kuin kansalaiset haluavat, niin puoluetuet kokonaan pois.

        1. Kyllä se on loppu tulos on tuki hommissa plus miinus nolla tasoa terv tepivaari

    2. Kiljusen herrasväelle tuntuva eläkevero. Esimerkiksi vuonna 1956 syntyneiltä nykäistään laskennallisesta eläkkeestä pois neljä prosenttia joka tilistä, koska oletetaan heidän elävän niin pitkään, että heille merkitty korvaraha muuten loppuisi.
      Tilastojen valossa kuitenkin hyvätuloinen Kiljusen herrasväki elää ja kuittaa eläkettä paljon pidempään ja kauan sen jälkeen kun heille korvamerkitty raha on loppunut. Niinpä olisi varsin reilua, että Kiljusen herrasväeltä verotuksen avulla otettaisiin liiat pois. Kiljusen herrasväelle voi muuten tulla psykosomaattisia vaivoja köyhempien sivellä elämisestä.
      Näin voitaisiin lyhytikäisten ja pienituloisten eläkkeitä vähän korottaa.
      On kiva kun joillakin äly pelaa, ikävää ettei kaikilla, mutta me voimme jakaa oivalluksia vaikka ilmaiseksi.

      1. Ongelmia toki on luvassa, koska osa Kiljusen herrasväestä kuuluu sosiopaattisesta oireyhtymästä kärsiviin.

        https://yle.fi/uutiset/3-9278179

        ”Eläkkeiden verottomuudesta nousi kohu kesällä 2015 kun kävi ilmi, että mm. Keskon entinen pääjohtaja Matti Halmesmäki, Rautaruukin entinen toimitusjohtaja Sakari Tamminen ja Nokian renkaiden entinen toimitusjohtaja Kim Gran olivat siirtäneet kotipaikkansa Portugaliin, missä heillä oli mahdollisuus anoa verovapautta eläkkeilleen.

        Jatkossa Suomi voi verottaa myös yksityisen sektorin eläkkeitä siltä osin kun niitä ei veroteta Portugalissa. Tähän asti Suomi on saanut verottaa vain julkisesta palveluksesta saatua eläkettä.”

          1. Yleissivistykseen kuuluu tietää, että työeläkkeiden sosiaaliturvaperusteisuuden periaate on hyväksytetty eeuuta myöten. Mutta sielläkään ei honattu, että eläkkeiden määräämiseen sisältyy paha systemaattinen virhe, jonka perusteella Kiljusen herrasväki itse asiassa elää pienempituloisten eläkeläisten siivellä.

      1. Helpoin ratkaisu on leikata takuueläkkeen varassa eläviltä kaikki muut tuet pois.
        Se taas tarkoittaisi että monella tulot vähentyisi kun esim asumistuki ja hoitotuki poistuisi.

    1. Jos ja ”kun” pääministerinä Rinne,niin voidaan seurata hänen edesottamuksiaan hallituksessa että miten siemenperunat kasvavat budjetissa kun tai jos eri puolueiden demokraattisuus kuvailuilla sanoistaan laitetaan käytäntöön.

      Jälleen täytyy muistuttaa hallitusneuvotteluista eri puolueiden välillä,demokraattista kompromisseja_ eikä unohdeta taaskaan elämän kallistumista-kaan kuin mahdollisine lieve ilmiöineenkään rajojemme ulkopuolelta.

  5. Kun seuraa miten Orpo ja Sipilä levittelee veronmaksajien rahoja pitkin maailmaa ja Suomessa tuulimyllyihin jo muuhun haitalliseen niin näyttäisi että he luulevat rahan kasvavan puissa.

  6. Totta – on puhuttu turhista yritystueista,jotka ns.lepää laakereillaan_ makuuttaen,ei tuota tai pääse omilleen.

    Kasvina rahapuu,siis ihan oikeasti – kasvattaa vain vihreää lehteä kuin silmäniloksi.

  7. Kyllä,etenkin pieniä ja aloittelevia yrityksiä pitääkin tukea,jotka työllistävät että pääsevät nk.omilleen… syntynee uusia työalojakin ent.tilalle !

  8. Yritystuista menee huomattava osa osinkoina veroparatiiseihin ja ne ovat verorahoja, joita me kansalaiset maksamme kahta sorttia, välittömiä ja välillisiä. Se on perseestä ja poliitikot eivät uskalla puuttua niihin syystä ja toisesta.

  9. Kannattaisi nyt hiukan olla perillä yritystuista, miten niitä käytetään ja mitä niitä ilman ei saada aikaan. Silkkaa populismia nuo heitot.

    Rinnehän vasta populisti on Kataisen ”sarisairaanhoitaja” – lupauksillaan ym.. Pohjaa vailla olevia vaalilupauksia. Onneksi tulevassa hallituksessa ei ole SDP ainakaan yksin.

  10. Kannattaisi joo. Tuulivoima, laivajuottolat, Gasumin tytäryhtiöt ja Mika Anttosen St1. Nokian verkkoyhtiö.Siinä kymmenen kärki Ylen MOT -ohjelman listaamasta suorien yritystukien saajista.

    https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/12/04/mot-tutki-kuka-saa-eniten-yritystukia

    Tämän lisäksi valtio jakaa erilaisia välillisiä tukia, (investointi-, tutkimus-. jne. tuet) miljardiluokassa.

    Ja todellakin. Valtiontalouden tarkastusvirasto on moneen kertaan arvostellut valtion jakamia yritystukia tehottomuudesta. Tukien vaikutus esim. työllisyyteen ei ole panostukseen nähden riittävä.

    1. Juuri tuosta on kysymys kun annetaan tukia eikä oikeasti tule mitään vastinetta muuta kautta terv tepivaari

    1. On niitäkin jotka kehittelee koko ajan omalla rahallaan tuotteitaan joku alkava firma niitä apuja tarvitsee ei nekään kaikki jos tuoteelle ei ole kysyntää terv tepivaari

  11. Itse olen pieneläkeläinen, eikä edes pientä korotusta ole tullut moneen vuoteen.

  12. Olet oikeassa Heikki. Nimenomaan pk-sektori ja aloittelevat yritykset sitä tukea tarvitsevat. Eivät suuret pörssiyritykset. On vaan niin, että valtaosa valtion jakamista tuista ohjautuu noille suuryrityksille. Siellä on potentiaalia panostaa lobbaukseen.

  13. Juuri noin ne isommat avut menee isoille mutta sielläkin on firmoja jotka ei niitä tukia edes hae no sellasta se nyt on mutta onko tulevassa terv tepivaari

  14. Suomessa tuetaan myös kiinalaisyrityksiä mm. tukemalla kiinalaisten sähköpolkupyörien hankintaa. Myös sähköautoilun tuki virkistää kiinalaista tuotantoa. Kiina tekee akkuja. Hehkulamppudirektiivi oli tukea kiinalaiselle paskatuotannolle.

  15. Otsikkoon viitaten pitäisin toivottavana, että Orpo heittäisi parikin märkää rättiä eläkekassaa riistävän Kiljusen herrasväen naamalle.

  16. No ei kait sille mitään voi kun Markku ostaa kiinalaista krääsää .
    Kuka niitä kiinalaisia sähköpyöriä muka tukee terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *