Miten se nyt on niinkin, että senioriosaajat pelastavat maan ja taloudenkin ?

Talvivaara kuoli keskeneräisyyttään idean loppuun viemisen osalta.

Sitten valtio uskoi Terrafameen ja sen mahdollisuuksiin tulevaisuudessa ja henkilöihin viedä asia vaikeuksista voittoon, josta mainittavimpina on tietenkin pääministeri Sipilä ja valittu hallituksen puheenjohtaja DI Lauri Ratia.  Ratia on ollut monessa isossa jutussa mukana mm. Suomen  laivateollisuuden pelastamisessa. Hän on 70-kymppinen seinori teräskunnossa niin päältään kuin fysiikaltaankin.

Näinollen puolustan vahvasti sitä kertynyttä aivotietoa ja osaamista, miten kokemus tuo tulosta.

Kaikki ei voi olla peliteollisuutta tai hoiva-alaa, vaan teollinen perus- business pitää kantaa.

Täällä on mm. ”Saksofoni Harri”, DI Harri Rautiainen ja allekirjoittanut, jotka tuntevat tämän mainitun Lauri Ratian, seniorin aikaansaannokset. Lisäansioina ” Retuperän VBK ”.

Tässä nuoruuden ihannoinnissa unohtuu usein kokemuksen tuoma tieto ja viisaus saada aikaan merkittäviä asioita. Kokemushistoria pitää ottaa uudelleen tarkasteluun kaikilla alueilla.

En tässä aliarvioi uutta kuten Superselliä, joka on nuorten osaajien hieno aikaansaanti.

https://www.hs.fi/talous/art-2000005902686.html

 

7 vastausta artikkeliin “Miten se nyt on niinkin, että senioriosaajat pelastavat maan ja taloudenkin ?”

  1. Talvivaara pärjää ainoastaan valtion rahoituksella, viimeksi kesällä sai verovaroista 50 miljoonaa.

  2. Kokonaisuudessaan valtio ja eläkeyhtiöt ovat sijottaneet Talvivaaraan yli miljardi euroa, sitä ei saada koskaan takaisin. Pahinta on että veronmaksajille jää joka tapauksessa alueen ennallistaminen joka maksaa tämän päivän hinnoilla n. 500 miljoonaa ja kaivoksen jatkaessa hinta on vielä kalliimpi.

  3. Ei tule haveri kakkosta Suomeen ja sitäkin aletaan ennalistamaan jotenka sekin saadaan pois maan asioista .
    Mutta tuo kaivos ala ei ole helpompia asioita hoitaa siinä muuten voi tulla onkelmia pelkästä vedestä jota joskus sataa turhan paljonkin .No nuot saostus altaat olivat lähinnä siwan muovikassi terv tepivaari

  4. On aivan päivän selvää, että senioreilla on paljon annettavaa, eikä Suomen kaltaisella pienellä maalla ole yksinkertaisesti varaa ylenkatsoa sitä kokemuksen mukana tuomaa viisautta ja tietoataitoa, mutta samaan aikaan pitää nuorten innovaatiot, uskallus, ennakkoluulottomuus ja ajan henki nostaa siihen rinnalle, eikä suinkaan asettaa mainittuja vastakkain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *