PerusSuomalaisten vaihtoehtobudjetti ensi vuodelle

Persujen vaihtoehtobudjetti on hyvä, paras toistaiseksi julkistetuista budjeteista. Tässä on nyt vastaus mm. niille, jotka vaativat Persuilta vaihtoehtoja noudatettuun politiikkaan.

Budjetti on esitetty tiivistelmänä PerusSuomalaisten omassa lehdessä, josta seuraava lainaus.

”Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetti vuodelle 2019 on julkaistu. Vaihtoehdon keskeisiä linjauksia ovat valtion velkaantumisen lopettaminen ja talouskasvun edistäminen, kansallisomaisuuden suojeleminen ja säilyttäminen jälkipolville sekä julkisen rahanjaon oikeudenmukaistaminen.

Tällainen teko on muun muassa se, että Suomesta tehtäisiin vähiten houkutteleva Pohjoismaa haittamaahanmuutolle. Panostaisimme turvallisuuteen, keventäisimme verotusta ja tekisimme asumisesta halvempaa, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri toteaa.

Suurimmat säästöt perussuomalaiset ottaisivat muun muassa haittamaahanmuuton kuluista, haitallisista yritystuista sekä kehitysavusta, jossa perussuomalaiset siirtyisivät vapaaehtoiseen ruohonjuuritason malliin, joka lisää läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta.

Perussuomalaiset eivät kiristäisi lainkaan verotusta, vaan keventäisivät ansiotuloveroa, eläkkeiden verotusta, polttoaineveroa, energiaveroa, perintöverotusta sekä Yle-veroa. Lisäksi perussuomalaisten vaihtoehdosta löytyy eläkkeiden taitetun indeksin poisto pienituloisilta.

Veronkevennyksistä huolimatta otamme 170 miljoonaa euroa vähemmän velkaa kuin hallitus, kun säästämme oikeudenmukaisista kohteista – emme siis suomalaisilta duunareilta, yrittäjiltä, perheiltä tai esimerkiksi eläkeläisiltä, Meri huomauttaa.” Vahvennukset allekirjoittaneen.

14 vastausta artikkeliin “PerusSuomalaisten vaihtoehtobudjetti ensi vuodelle”

  1. Politiikkaa on sellaista, että siinä on aina ”astian makua”. Mutta joskus on heitettävä epäluulon viitta hartioilta ja otettava poliitikkojenkin puheet todesta. Onhan kyse yhteisten asioiden hoidosta, joka ei ole pikku juttu.

    Hyvä nyrkkisääntö on ”joka kerran keksitään, sitä aina epäillään. Nykypersuja ei ole vielä ”keksitty”, joten Soinin syntejä ei saa kaataa nykypersujen niskaan.

  2. Realismi on kyllä Honolulusta. Kaikkia kaunista ja kosiskelevaa melkein kuin SDP. Suomessa on hallituksessa muuten useita puolueita, joiden pitää löytää yhteinen hallitusohjelma.

    1. SDP:hen verrattuna realismia on huomattavasti enemmän, vaikka toki selkeitä ”yliodotuksia” on mukana, mutta niinhän niitä on myös hallituksen budjetissa, muutoinhan emme ottaisi velkaa ollenkaan.

      Lisäksi verrattuna SDP:n vaihtoehtoon PS:n vaihtoehtobudjetti vaatisi sekä vähemmän, että kevyempiä lakimuutoksia.

      Jos jotain vertailua realismista tehdään vaihtoehtojen välillä niin SDP:n mukaan hallinnon ”digiloikasta” säästetään 200 miljonaa ja PS:n vastaavasta 28.6 miljoonaa.

      Harmaan talouden torjunnasta SDP 200 miljoonaa, PS 0.

      Suuria ongelmakohtia PS:n vaihtoehdossa ovat esim. EU-jäsenmaksu, siitä ei 300 miljoonaa saada pois millään, mutta ehkä siitä saisi luokkaa 100-150 miljoonaa jo pelkällä hakemuksella, mutta sitähän Suomi ei tee vaan maksaa mielellään alennusta saavien kuten Saksan, Ranskan, Ruotsin ja viimeisenä Tanskan kompensaatioita.

      Kehitysavusta ei saada 300 pois, vaikka se järkevää ja perusteltua olisikin, muta siinä määrin tärkeää on hyvesingnalointi, korruption tukeminen ja avuttomiksi auttamisen kulttuuri, että ei onnistu.

      Maahanmuuton ja kotouttamisen kustannuksia kukaan muu ei halua leikata, koska se on rasismia, eikä niihin panostetut rahat ole keneltäkään koskaan pois, päinvastoin tuottavat itsensä vähintään viisinkertaisesti takaisin, no tuottoja odotellessa.

  3. Helppohan sitä tässä vaiheessa on lupailla kaikkea kaunista ja hyvää. Se on sitten oma lukunsa vaalien jälkeen, onko enää mikään kaunista ja hyvää.

  4. Aika paljon törsäämistä tässäkin, turhaakin semmoista, mutta sentäs hieman yritystä tasapainottaa budjetti.

    En kuitenkaan pienin varauksinkaan voi kannattaa mitään alijäämäistä budjettia. Tämäkin on alijäämäinen. Ei jatkoon.

  5. Paljon menee rahaa erilaisiin tukiin vaikkapa tuuleen – kyllä rahaa on mutta se ohjaus kaikkia hyödyttäväksi ja lehmänkaupat saa riittää.

  6. On aivan selvää, että puolueiden vaihtoehtobudjetit ovat vain avaus, josta lähdetään pöytään, jos lähdetään missä hallitusta aletaan koota vaalien jälkeen. Kompromisseja on tehtävä, sillä ei yksikään puolue saa läpi kaikkea esittämäänsä. Se on kuitenkin selvää, että esim.yritystukiin on vihdoin puututtava.Sipilän hallitus yritti, mutta veti vesiperän. Tyypillistä Sipilälle, joka on epäonnistunut lähes kaikessa.Ei ole mitään mieltä siinä, että virolainen varustamo saa kymmeniä miljoonia yritystukea, vaikka kyseessä on huviristeily ja kaupallinen yritys.Paljon muitakin rahareikiä on, jotka pitää tukkia ja käyttää rahat kansalaisten hyvin voinnin edistämiseksi. Nyt on Suomessa liian paljon niitä, jotka voivat pahoin.

  7. Kokonaisuutena Väiskiltä idealistista ihanaa ja käytännössä puuta heinää.

    Minusta hallitus on onnistunut kokonaisuutena tässä tilanteessa hyvin vrt. aikaisemmat ”lypsylehmät”.

  8. JK:lla on pakkomielle panna kommentteihin aina ”Väiski lisä” varmuuden vuoksi. Mutta ei se mitään, kun sen tietää ja mulla on avara sydän, joskin nykyään huonossa hapessa.

  9. Muista Väiski, että sydämmesi saattaa pitää siitä, että joudut olemaan ajatuksellisesti aktiivinen. Autan Sinua siinä. Stressiä niistä ei kannata ottaa.

  10. En minä sano etteikö persuilla olisi hyviäkin ajatuksia. Arvostan tätä että he priorisoivat asioita – tosin he tekevät sitä myös osin pöhkön idealistisin perustein, tavoin jotka eivät kestä pienintäkään kriittistä tarkastelua.

    Mutta edelleen haluaisin nähdä edes yhden puolueen joka ei perusta koko budjettiaan velanottoon.

    1. Kyuu, mainitsehan puolue joka ei tekisi esityksiä pöhkön idelistisin perustein?

      Ja jos ihan rehellisiä ollaan niin kyllä jokaisella hallituspuolueella mukaanlukien Kepu ja Kokoomus on avauksia, jopa päätöksiä, jotka eivät kyllä kestä pienintäkään kriittistä tarkastelua.

  11. Mika, en mainitse koska semmoisia ei ole. Se ei tarkoita ettenkö voisi semmoista toivoa ja tahtoa.

    En väitä kotipuoluetta paremmaksi, mutta väitän että on tervettä haluta parempaa. Persut on sanonut olevansa haastaja, mutta tästä ei vielä sitä löydy. Hyvää yritystä. Fiksuja ideoita. Kokonaisuus ei vielä kestä, mutta elementtejä on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *