Puusta kun katsoo, niin maassa on rauhallista

Mutta, kun tule alas puusta ja alkaa tarkemmin katsoa ja kuunnella, niin kulisseissa kuhisee. Sipilä sai aikaan välirauhan ay-väen kanssa, kun lupasi viedä potkulain valmistelun loppuvaiheessa kolmikantaan eli ay-väen, työnantajien ja hallituksen yhteiseen pöytään.

Nyt kuuluu kabineteista kuitenkin kummia. Asia ei ole vielä lainkaan selvä. Sipilän mielestä hallitus valmistelee lain valmiiksi ja sitten ay-väki saa antaa siitä lausunnon. Eihän se mitään kolmikantaa ole. Ay-väki vaatii, että se saa olla mukana sorvaamassa lain perusteluita, joiden mukaan lakia sitten tullaan soveltamaan. Siinä sitä onkin sitten  tekemistä, että löydetään perusteluihin sellainen sanamuoto ja sanajärjestys, että se tyydyttää työnantajia, hallitusta ja ay-väkeä. Luulen, että pilkun paikatkin jo aiheuttaa eripuraa, kuinkas sitten tekstin?

Välirauha tarkoittaa sitä, että jos sopuun ei päästä, niin lakkoilu jatkuu. On myös perusteltua uskoa, että jos lakkoilu jatkuu, niin se myös kovenee.

Ellei käy Sipilälle huono tuuri ja laki ei valmistu ajoissa eli jouluun mennessä, niin sitä ei ehditä käsitellä eduskunnassa tällä vaalikaudella ja se raukeaa ja joutuu muun jätepaperin kanssa polttouuniin.

4 vastausta artikkeliin “Puusta kun katsoo, niin maassa on rauhallista”

  1. Kepun silmän kääntöjä kokonaan tuollasta se heihin luottaminen on ja tulee olemaan kieroilua ja eipä lainkaan sellasta jota piti olla
    Laki pitää tehdä kolmikannassa alusta alkaen muuten sipilä saa sen työntää vaikka terv tepivaari terv tepivaari

  2. Kokkareet ja Kepulithan on kai meinannut yhdistyä, vai oliko se joku huuli, en tiedä, mutta samanlaista sakkia tuntuvat olevan. Minä pysy hyvin keskellä, ei kiinnosta vasen eikä oikea.

  3. Niin oikeastaan Sipilän hallitus ei ole saanut mitään valmiiksi joitakin keskeneräisiä on päässyt läpi kuten kiky esim.
    Toki ovat käyttäneet valtavan määrän veronmaksajien rahaa sorvatakseen itselleen sopivia lakeja.
    Nyt kansan enemmistö kärsii hallituksen yksipuoisista toimista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *