Sipilän sote kusee

Sipilän hallituksen sote -ja maakuntauudistuksesta piti tulla Suomen itsenäisyyden ajan suurin rakenteelinen muutos. Mutta tulikin vain tuluskukkaro eli koko homma kusi pahemman kerran.

Miksi näin? Siksi, että alkuperäiset muutokselle  asetetut tavoitteet sysättiin syrjään ja tilalle tuli lehmänkauppa, jossa Kepu ja Kokoomus jakoivat valtaa keskenään.

Pääministeri on koko kautensa käyttänyt valtaa pelottelemalla, uhkaamalla ja rankaisemalla eli hän on käyttänyt samoja keinoja, kuin laestadiolaiset johtajat käyttävät uskonlahkonsa jäseniin.

Nyt on farssiksi muuttunut näytelmä lopetettava ja ainoa keino on uudet vaalit ja uusi hallitus.

8 vastausta artikkeliin “Sipilän sote kusee”

  1. Nyt alkaa suviseurat, kortsut ja kalja loppuu lähikaupoista, eiköhän keskitytä olennaiseen….

  2. Valitettavasti siltä näyttää eivätkä kokkarit tunnu sitä tajuavan.

  3. Kun nyt hallitus uhoaa, että se vie soten maaliin, niin miten se on mahdollista, kun hallituksen taival päättyy joka tapauksessa ensi kevään vaaleihin. Kun sote nyt tehtyjen aikataulupäätösten mukaa alkaa vasta vuonna 2021, niin siihen mennessä on jo yhdet vaalit välissä vuonna 2019 ja toisetkin jo vuonna 2023. Sote voi siis muuttua paljonkin ennen kuin se astuu voimaan, kun hallitukset vaihtuvat. Paras ja halvin sote on nykyinen sote. Se on rankattu maailman kolmanneksi parhaaksi, joten sitä kehittämällä säästämme paljon rahaa.

  4. Todella kalliiksi tulee koko vatkaaminen. Asiantuntijat olisivat korjanneet nykyistä tarpeellisilta osin ja nyt politikat tekevät itseään tärkeäksi saaden aikaan katastrofin Sipilän johdolla.

  5. Asia, josta ei hallitus ole puhunut mitään. Vain 10% väestöstä käyttää valtion kustantamista sote-palvelumenoista vuosittain noin 80%. Suuri mullistus sotepalveluissa on täysin tarpeeton vain 10 prosentin tähden. Näin käy yhä vaan selvemmäksi, että Kepu haluaa maakuntauudistuksen ja käyttää sotea siinä verukkeena ja tekosyynä. Kyse on puhtaasti Kepun valtapolitiikasta.

  6. SDP:llä on vaalien jälkeen edessään hallituskumppanin valinta Keskusta vaiko Kokoomus. Jopa SDP:ssa ymmärrtetään että mikään sixpack ei voisi toimia. Ymmärretään sekin että vaikka SDP on suurin, on eduskunta silti selkeästi porvarienemmistöinen. Keskusta on Sipilän kelkkaan lähdettyään muuttunut vanhakantaiseksi ökyisäntä-kunnanpösö-puolueeksi ja ajanut poliittisesti oikealta Kokoomuksen ohi ja älyllisesti ali. Kokoomus sen sijaan on vanhoista pääoman puolueen karvoistaan toki mihinkään pääsemättä osoittanut kasvanutta sosiaalista mieltä.

    Valitessaan Keskustan tai Kokoomuksen SDP valitsee lähteekö se kehittämään maakuntahallintoa vaiko Sote-valinnanvapautta. Maakuntahallinto on mieletön, kallis ,tehoton ja täysin hyödytön hanke jolla Keskusta yrittää saada välillisesti otteen taajamista, puolueaktiiveilleen virkapaikkoja ja puoluetaloudelleen rahastusmahdollisuuksia. Nykyhanketta järkevämpi variaatio Sote-valinnanvapaudesta on kyllä jossain muodossa mahdollista toteuttaa yleiseksi hyväksi.

    Siitä syystä SDP + Kokoomus + parlamentaariseen enemmistöön tarvittava toimiva apuvoima.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *