Pitäkää Behdad telkien takana!

Niin se vaan joskus käy että yksi tarkoitus johtaa kummasti aivan toiseen lopputulemaan. Olin kaupoilla tänään neljän korvilla Tullintorilla, kun kauppakeskuksen edessä alkoi mielenosoitus otsikolla ”Free Behdad”. Tietämättä asiasta pyysin saada jaossa olevan paperilapun, mutta lapun ojentamisen sijaan jakaja kävi päälle ja uhkaili. Hämmentyneenä, päätin ottaa selvää.

Heikot on hädät

Yleisesti nämä ”free xxx” -tapaukset liittyvät väärin perustein pidätettyihin tai kidnapattuihin journalisteihin, rötöksistä tietoja vuotaneisiin, yms. Muistan hyvin elävästi etenkin Alan Johnstonin kidnappauksen jonka takana oli joukko Li Andersonin hyviä kavereita Gazasta. Seurasin aktiivisesti myös Peter Gresten, Mohamed Fahmyn ja Baher Mohamedin pidätystä Egyptissä. Nämä mielessä olin melko lailla lähtökohtaisesti valmis tukemaan ajatusta ja meinasin näyttää peukkua marssijoille. Kun kuitenkin kävi miten kävi, päätin selvittää mikä ihme sai Tampereen vasemmiston sotajalalle. Taas.

Tällä kertaa ei kuitenkaan ole journalistista kyse, eikä ilmeisesti myöskään tekaistuin perustein pidätetystä henkilöstä. Kyse näyttäisi olevan subjektiivisemmasta tapauksesta. Varmistettua tietoa on olemattoman vähän, mutta vahvistamaton edistynyt spekulaatio osaltani näyttäisi viittaavan jotenkin ihmissalakuljetukseen, laittomaan maahantuloon ja väärän tiedon antamiseen viranomaisille. Iso media ei ole asiasta tehnyt mitään juttua ja ounastelen ettei se olisi helppoakaan. Se on hyvä niin, sillä mielestäni koko ”vapauttakaa henkilö x” tapaukset menettävät painoarvoaan jos jokaista pikkurikollista ruvetaan vaatimaan marssein vapaaksi. Sitä olisi etenkin Turkissa tyrkyn tällä hetkellä aikamoinen pino diktatuurissa vangittuja journalisteja, joita ei mielestäni kannata alentaa tuolle tasolle. Sananvapaushan toki antaa oikeuden marssia mille vaan ettei siinä mitään. Vaan olkoon tämä blogaus se tarpeellinen kysymys: miten meni noin niinkun omasta mielestä?

Ehkäpä se sopii lisätä että mitään merkkiä en löytänyt sen puolesta että kyseistä Behdad-henkilöä olisi pahoinpidelty, kidutettu tai muutoinkaan kaltoin kohdeltu tai asetettu vaaraan. Mitenkäs kävikään pojalle joka huusi sudesta….

Oikeus päättäköön

No mutta, tämähän on ollut vain pohdintaa mielenosoituksesta. Entäpä tämä rähinöitsijöiden mielestä vapautusta kaipaava Behdad sitten? En tiedä. Minulla ei ole minkään asteen kompetenssia sanoa onko hän rehti vai rikollinen, laillisesti vai laittomasti siellä tai täällä. Ounastelen että n. 100% mielenosoittajistakaan eivät omaa tätä tietoa. Toki on tarinoita, kertomuksia, näkökulmia, googlen perusteella niin tallaajilta kuin terroristeiltakin. Mutta ne ovat tarinoita. Huhut syntyvät tarinan tarpeesta ja olenpa sellaistakin kuullut että ihmiset saattaisivat valehdella henkilökohtaisen edun saavuttamiseksi.

Lieneekin paras että tätäkään päätöstä ei tee väkivaltaan taipuvainen huutosakki, vaan virkavalta lakiin pohjautuen. Jos lait eivät tunnu oikealta, sitä varten on eduskunta. Heidän vaikuttamiseksi taas on parempiakin tapoja kun ohikulkijoiden päälle käyminen. Lopulta, katsoen miten mielipuolinen faniryhmä Behdadilla on, hän saattaa jopa olla paremmassa turvassa telkien takana kuin kadulla.

9 vastausta artikkeliin “Pitäkää Behdad telkien takana!”

  1. Joskus ne vapauttakaa xx mielenosoitukset ovat ihan asiaa. Esimerkiksi Venäjällä on panttivankeina huomattava määrä ukrainalaisia ja Krimin tataareja.

    Siitä voi kuitenkin olla ihan varma, ettei suomalainen vasemmisto vaadi Venäjän vankinaan pitämiä syyttömiä ihmisiä vapaaksi.

  2. Jätin itse tarkotuksella pois linkit sivustoihin joilla on rikollista toimintaa mutta joo, tuo osuma tuli itselläkin. Luin muutama kymmenen eri lähdettä taustalle. Merkittävä osa näistä oli vain kopioita toisistaan.

    Juhani lienee myös surullisen oikeassa arviostaan. Tataarit ovat päätyneet Suomessa vasemmiston hampaisiin.

  3. Tommy Robinson pitää vapauttaa. Näistä muista ei ole mitään tietoa.

  4. Vapauttakaa Columbus, se ei löytänyt Amerikkaa vaan Viikingit. Alkaa tulla ihan korvista nämä marssit, varsinkin kun jutussa oleva on olemassa mutta …millä nimellä… hallelujaa, tziizuz

  5. Jenkeissä ollaan menossa sisällissotaa kohti, Euroopassa myös. Voi olla että vasemmisto ja kulttuurimarxistit pitää tuhota kokonaan, koska ne ei peräänny.

  6. Tommy Robinsonkin rikkoi lakia. Kieltämättä se oli täysin uhriton rikos, tuomio todella rankka ja hän on ymmärtääkseni ollut varsin nuiva uusnatsien suuntaan. Mutta yhtä kaikki, hänen tapaus on enemmän brittien poliitikkojen käsissä lakimuutoksen näkökulmasta.

  7. Vaikuttaa siltä, että tuo raakkujasakki on nimenomaan fasistinen, rasistinen ja suvaitsematon tavallista suomalaista ja erityisesti heidän kanssaan eri mieltä olevia kohtaan.

  8. Kun nyt vangeista puhutaan, niin Kiinassahan niitä on eniten ja pelkästään väärästä mielipiteestä. Tekevät niissä ilmaiseksi meille kaikenlaista rihkamaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *