Suomi juostiin pois maailmankartalta Berliinissä

Suomi juostiin aikanaan Hannes Kolehmaisen ja Paavo Nurmen toimesta maailmankartalle. Nyt vuonna 2018 se juostiin sieltä pois.

Mikä mättää? Ensin meni pöpelikköön hiihtourheilu Lahden MM-kisojen doping-skandaalin takia. Sitten meni mäenlasku, joka oli pitkään yksi Suomen urheilun paraatilaji. Nyt meni yleisurheilu, kun rima alitettiin, kuin limbokilpailuissa.

Onko vika johdossa vai rahassa? Onko meillä riittävän kyvykkäitä ja lahjakkaita sekä kunniahimoisia urheilujohtajia ja urheilijoita, joilta olisi lupa odottaa menestystä? Pitäsikö niukat valmennusrahat jakaa vain kaikkein lahjakkaimmille, eikä ripotella niitä liian laajalle?

Täytyyhän huippu-urheilijankin elää ja se vaatii kunnon liksan urheilusta.  Valtio eli veronmaksajat  voisivat hyvin lisätä panostusta urheiluun, pannaanhan sitä rahaa monen paljon turhempaankin, kuten  kansanedustajien taximatkoihin.

Nyt on urheluväellä fundeerauksen paikka. Suomi on nostettava takaisin maailmankartalle. Meillehän nauravat jo Gibraltanin apinatkin.

8 vastausta artikkeliin “Suomi juostiin pois maailmankartalta Berliinissä”

  1. Viesti oli ainoa joka antoi silti Suomen ennätyksen, muut meni mitenkä meni kisat on ohi tältä erää terv tepivaari

  2. Penkin alle meni kisat pahasti, jos tällainen meno jatkuu harvenevat katsojien joukot myös penkin päältä.
    Yksi osasyy on varmasti raha, sitä on liian vähän ja se mitä on laitetaan ehkä vääriin paikkoihin. Johtajat vetoavat vastuuseensa kun puhutaan suurista palkoistaan, mutta mitä se vastuu tarkoittaa urheilujohtajien kohdalla. Jos liike-elämän syövereissä johtaja ei onnistu kirittämään tulloksiin hänet vaihdetaan, toisin lienee urheilujohtajien kohdalla, jonkinlaisia suojatyöpaikkoja kai heillä.

    Kummallista on yleisurheilu, tyypillistä ulkomaalaisille on että isoissa kisoissa tekevät kauden parhaitansa, toisin on suomalaisten kohdalla.

  3. Jonkun verran tullut lisää porukkaa, mm. Gibraltanin suunnasta, kisailemaan samoille tanhuville sitten Kolehmaisen ja Nurmen aikojen. Ei sillä etteikö Suomen huippu-urheilujärjestelmäkin olisi nykyisellään täysin hakoteillä.

  4. Toisaalta hyvä että mitalia ei tullut ollenkaan, sillä nyt urheilujohtajat eivät päässeet ratsastamaan yhdellä keihäsmitalilla ja sitäkautta päässeet pälkähästä.

  5. Ei voi kuin ihailla Norjan ja Ruotsin huippuja, varsinkin nuorta ruotsalaista seiväshyppääjää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *