Miksi media hymistelee?

Verkkohyökkäys Suomeen on taas tällä kertaa ohi. Mutta niitä tulee takuuvarmasti lisää yhä tihenevään tahtiin. Valtion hallinnon on pikapikaa parannettava verkkojensa turvallisuutta.

Kun varmuudella tiedetään  mistä nämä hyökkäykst tulevat, niin miksi media hymistelee ja ei  suoraan otsikoissa sano mistä ne tulevat.

Mieleen tulee Mainilan laukaukset vuonna 1939, kun ryssät väittivät, että Suomi ampui ensimmäiset laukaukset. Vasta Boris Jeltsin korjasi tämän väitteen, kun Neuvosliitto oli jo romahtanut ja myönsi, että Neuvostoliitto ampui ensimmäiset laukkaukset provosoidakseen Suomen sotaan. Johtajat vaihtuu, mutta systeemi on sama. Idän jättiläinen on vainonnut Suomea jo satoja vuosia. Olemme olleet yli 100 vuotta jopa osana Venäjän valtakuntaa. Muistamme vielä hyvin suomettumisen ajan sotien jälkeen, kun Moskova oli Suomen pääkaupunki. Ja nyt sitten nämä kyberhyökkäykset, joiden tarkoitus on rapauttaa yhteiskuntamme.

Mutta emme anna periksi. Me taistelemme.

10 vastausta artikkeliin “Miksi media hymistelee?”

  1. Olisin varovainen osoittamaan sormella syyllistä ilman todisteita.

    Mutta, valtio ei tule tekemään ongelmalle mitään. Sanokaa minun sanoneen.

  2. Niin, miksi aina syytetään Venäjää ja yksin venäläisiä. Osaavat sen muutkin valtiot.

  3. Venäjä on toki todennäköisimmästä päästä syyllisiä per aiemmat suoritukset.

    Hyökkäys oli kuitenkin niin helppo – koululainen olisi voinut sen tehdä, Tiedon palomuurit olivat niin surkeassa jamassa ettei tässä todellakaan tarvittu taitoa. Tämä ei kertonut muusta kuin siitä että valtion järjestelmät ovat vain huonontuneet.

    Muistutan – tämä on se sama firma jonka ohjelma antoi Päijät-Hämeessä reseptit väärille ihmisille. Sen varassa on valtion asiointi. Sama firma joka kaatoi koko Ruotsin julkishallinnon pari vuotta sitten päiviksi.

    1. Jos koululainen voi tehdä moisia hyökkäyksiä niin mitä tehdään alan asiantuntijoilla ja firmoilla jotka varmistaa ettei moista tehdä, onko heillä jokin suojatyöpaikka siellä vai… ?

  4. Kun joku ostaa vaikkapa uuden auton oikeasta autoliikkeestä, niin ainakin Suomessa siihen autoon saa takuun. Jos ja kun takuuaikana esiintyy vikoja jotka selvästi johtuvat toimittajasta, niin viat yleensä korjataan takuuseen – kustannuksitta. Jotkut autonvalmistajat ja -myyjät jopa yrittävät hoitaa ne takuuviat kuntoon kunnia-asiana.

    Kun Suomen julkinen hallinto ostaa ohjelmiston Tiedolta, niin ainakin joskus tapahtuu niin, että ohjelmiston hinta paisuu paisumistaan ennen kuin se viimein toimitetaan, ehkä myös myöhässä aikataulusta. Kun sitten ilmenee bugeja (ohjelmisto ei toimikaan niin kuin pitäisi), niin ainakin joskus Tieto veloittaa myös omien virheittensä korjaamisesta. Joskus pitää palkata joku konsultti tai toinen firma korjaamaan ne Tiedon bugit – tietysti maksua vastaan.

    Julkinen sektori ei osaa ostaa – eiväthän ostajat käytä omaa rahaansa vaan veronmaksajien rahaa. Homma on joskus aivan holtitonta – ei toki aina.

    Olen oikean vapaan, avoimen kilpailun kannattaja. Kilpailu parantaa laatua ja laskee hintaa. Toki myös ostajan pitää osata asiansa.

    1. No eihän tuo vastaava ollut, paitsi motiiviltaan. USA ei aiheuttanut itse laivoihiinsa tulleita tuhoja, vaan ainoastaan provosoi Pohjois-Vietnamin torpedoveneitä.
      Täysin selvittämättä on, oliko laivojen tehtävänä hakeutua provokaatiotilanteeseen,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *