Talouden nousukausi pelasti hallituksen katastrofilta

Maailmantalouden nousukausi tuli Sipilän hallitukselle, kuin taivaan lahjana. Kaikki hallituksen ja sen työministeri Linströmin hankkeet parantaa työllisyyttä kurittamalla työttömiä ovat epäonnistuneet. Hallitus on saanut laeilla ja lakiesityksillään aikaan vain suuren riidan ay-väen kanssa, joka ei ole vielä päättynyt. Ns. potkulaki on nyt jätetty eduskunnalle ja sen läpimeno ei ole vielä kirkossa kuulutettu.

Jos Sipilä olisi ymmärtänyt jatkaa yhteistyötä ay-liikkeen kanssa, niin moni asia olisi toisin ja paremmin. Mutta Sipilä otti alun alkaen pääministerinä toimitusjohtajan roolin, joka ei paljon keskustele alaistensa kanssa, vaan luottaa omaan päätöksentekokykyynsä. Nyt tiedämme, miten on käynyt.

Ilman maailmantalouden vetoapua Suomi olisi kusessa. Työttömiä olisi yli puoli miljoonaa ja valtion velka olisi jo pitkälle toistasataa miljardia. Olisimme Kreikan tiellä, joka tarkoittaa, että sosiaaliturvaa olisi heikennettävä paljon ja hyvinvointi valtiosta olisi vain muistot jäljellä. Kiitos Sipilän ja Kepun.

Oli siis Suomen onni, että maailmantalouden nousukausi tuli pelastamaan Suomen kansan pahimmalta.

16 vastausta artikkeliin “Talouden nousukausi pelasti hallituksen katastrofilta”

  1. Nii joo, jossain täytyy olla joku jota moittia.
    Omia ansioita tällä moitittavalla ei saa olla, ei saa.
    Eli jutusta päätellen Väinö on ollut pääministerin lähellä
    tarkkailemassa tilannetta ?? 🙂

  2. Tässä nyt Sipilän ja hallituksensa toimia lähde kehumaan, en moittimaan, mutta sen sanon mielipiteenäni että hallituksen pelkkässä haukkumisessa yhtähyvin kuin pelkkässä kehumisessa tuntuu astian makua.

  3. Tätä haukkumiskampanjaa määki oon ihmetelly.
    Mää oon myös ihmetelly hallituksen toimia.
    Sipilä sanoi sanan ”täystyöllisyys” ja oitis löytyi perusteluita lakkoilulle.
    Jotain hyvin erikoista on ilmassa, mutta mitä ??

    1. Lakkoilun syynä oli huono irtisanomis laki eikä mikään työllisyys asia ei siitä kukaan lakkoile
      Ja onko neljän tunnintekijä työllistetty vai vaan saanut jarrun ettei voi ottaa parempaa vastaan kahteen viikkoon terv tepivaari

      1. Päin vastoin hallitus käytti taikasanaa ”täystyöllisyys” niin oitis alkoi tapahtua.
        AY keksi oma taikasanan ”pärstäkerroin” ja se oli niin vahva sana että voitiin lakkoilla.

  4. sipilän ainoa suuri virhe oli siinä kun alkoi Suomea johtaan kun yritystä ei kansaa johdeta samoilla metoodeilla lainkaan terv tepivaari

    1. Juu, ei kansaa eikä varsinkaan ay-liikettä johdeta tosiasioiden ja realismin mukaan.
      Velanottoa ja holtitonta rahanjakoa ei saa pysäyttää.
      Pitää olla naamakerroinpotaskaa ja Rinteen tyyliin syydettyjä katteettomia lupauksia sekä hillitöntä verotusta, holtitonta rahanjakoa ja velan lisäämistä katteettomien lupausten ja rahanjaon kattamiseksi.

  5. Menee yli hilseen. Mutta sulla on ilmeisesti parempi kuva yrityksestä ja sen johtamisesta ??
    Sen mää muistan että kun hallitus aloitti niin siinä oli joku kokkamo.

  6. On suorastaan huvittavaa lukea täällä eräitä kommentteja, jotka ovat niin tosikkomaisia ja yksiniittisiä, että luulee olevansa jossain muualla, kuin keskustelupalstalla.

    Vaikka olen sitoutumaton komppaan nykyistä oppositiota ja se tarkoittaa, että hallitusta ja sen pääministeriä kritiisoidaan jatkuvasti. Se on opposition tehtävä ja nyt varsinkin, kun eduskuntavaalit ovat jo lähellä ja vaalitaistelu on jo alkanut.

    Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, mutta henkilökohtaisia solvauksia ei sallita.

  7. No,vaalikausi tältä erää pian koluttu puolin kuin toisinkin ja vaalit taas pian porstuassa : Ne aseet jo hyvinkin käynnistyneet että hyvä tuntea ns.oma porukkansa kuin myös ”vieruskaverit” … erityisesti !

    Sen verran Sipilästä että kuinka hyvin ovat huomioineet esim.ikäihmiset erinäisine vaikeuksineen – tämän jopa eräänlaisen ökyn vanavedessä kuin kikynkin ja velanmaksun aikakaudella …- jossain nipistykset,toimenpiteet tuntuvat ns.uudistuksien kiimavedessä.

  8. Nythän on jouduttu siivoamaan 2008 nousukauden ahneuden jälkiä, jossa ay lypsi kaiken saatavilla olleen etukäteen ja hullu hallitus eli kuin viimeistä päivää ja Katainen rakastui ”sari sairaanhoitajaan”.

    Jos tuota linjaa oltaisiin jatkettu olisimme katastrofissa nyt. Aina kun annetaan on ok. Aina kun otetaan, poru on mieletön.

    On niitä antajia ollut valtiovarainministereinä kuten SDP:n Urpilainen ja Rinne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *