Uuden vuoden lupauksia

Uudelle vuodelle tehdään aina paljon hyviä lupauksia, jotka sitten vähin äänin unohdetaan ja rikotaan.

Tässä muutamia esimerkiksi.

SDP lupaa eläkkeisiin 100 euron korotuksen, jos he ovat hallituksessa vaalien jälkeen. SDP lupaa myös paljon hyvää ja kaunista ympäristösuojelun hyväksi, mutta ei kerro mitä ja kuka sen maksaa. SDP lupaa purkaa valinnanvapauden sotesta, jos se keritään saada valmiiksi ennen vaaleja. SDP:llä ja sen nokkamiehellä Antti Rinteellä on niin kova hinku pääministeriksi, että hän lupaa mitä vaan päästäkseen tavoitteeseensa.

Kepu ja Kokoomus lupaavat peruuttaa kaikki tällä vaalikaudella tekemänsä säästöpäätökset oppositiosta käsin. Se voi osoittautua vaikeaksi oppositiosta käsin, mutta ainahan voi luvata, se kun kuuluu politiikan olemukseen. Lupaukset ja valehtelu ovat politiikan suola, jota ilman ei tulla toimeen.

Perussuomalaiset lupaavat panna rajat kiinni maahanmuuttajilta, jos he ovat seuraavassa hallituksessa. Päästäkseen hallitukseen, pitäisi persujen saada ensi kevään vaaleissa jytkyjen jytkyn eli tulla Suomen suurimmaksi puolueeksi ja saada siten pääministerin paikan. Muut puolueet eivät ilmoituksensa mukaan halua leikkiä persujen kanssa samalla hiekkalaatikolla, joten persujen täytyy muodostaa vähemmistöhallitus. Rajat siis näyttävät jäävän auki, jos ei ihmettä tapahdu.

Vihreät ja Vassarit lupaavat mitä lupaavat, mutta luvatkoon, sillä heidät on rankattu pienpuolueiksi ikuisesti.

Hännänhuippuna on lilliputtipuolueet RKP ja Kristilliset. Heidän lupauksiinsa ei moni kiinnitä mitään huomiota, sillä lilliputit hukkuvat isojen jalkoihin. Det är so.

Nyt siis alkaa hillitön hyvien lupausten aika, kun vuosi vaihtuu muutaman päivän kuluttua. Meidän kansalaisten on pidettävä nyt pää kylmänä, että emme vahingossakaan ottaisi todesta poliitikkojen hyviä lupauksia. Kuten alussa totesin, ne hyvät lupaukset ovat tarkoitettu rikottaviksi.

11 vastausta artikkeliin “Uuden vuoden lupauksia”

  1. Vaalien alla kaikki lupaa mitä vaan onko totta enää seuraavana päivänä vaalien jäkeen ja tuossa on kepun näyttöä viime vaalien jälkeen terv tepivaari

  2. Nihin uudenvudenlupauksiin tänäkin vuonna on voimassa en lupaa yhtään mitään on pitänyt jo n 10 vuotta joka vuosi terv tepivaari

  3. tepivaarin esimerkkiä kannattaa noudattaa, mutta poliitikoilta se ei onnistu, sillä poliitikkojen sanakirjassakaan ei ole sanaa valhe. Se on korvattu sanalla itsepuolustus.

  4. Demarien 100 € on lupausten ja valheiden huippu. Nyt vaan on kaikkien muisti heikentynyt, siitä, että hallitusohjelma on monen puolueen ja lupausten kompromissi.
    Persuilla on vain yksi lupaus- rajat kiinni- kuka siihen uskoo, paitsi…

    Kokkarit ja kepu ovat realistisimpia arjessa taapertaneita koko hallituskauden ajan.

    Siniset saattavat tehdä vielä pienen yllätyksen.

    KD ja RKP asettuvat vaaánkieleksi ja asettuvat vihreiden kanssa oikeistolaiseen leiriin.

    1. Enemmän uskoisin kokoomukseenkin joka sentään valehtelee säädyllisesti mutta kepua ei pidä kenenkään uskoa että sanakaan pidetään jos se ei ole työläisen ryöstö retket ne varmaan pitääkin terv tepivaari

  5. Puolueet sitä ja tätä – kovat lupaukset kuuluvat politiikan show-puoleen.

    Vaan mitä SINÄ voit tehdä ollaksesi ensi vuonna vähän parempi sinä itse kun olit tänä vuonna? Älä katso mitä muut lupaavat, vaan katso peiliin. Mieti mitä voit luvata itsellesi, että voit itse paremmin, henkisesti tai fyysisesti. Ei lupaus ole aina jotain uutta, se voi olla myös luopumista vanhasta.

  6. Perussuomalaiset kokee suurimman nousun äänestysprosenteissa. Kokkareet ja kepulit on omalla toiminnallaan saanut tavan kansan kyllästymisen partaalle, demareiden lupauksia ei usko edes joulupukki, vihreet on sekaisin jatkuvista puheenjohtajien vaihdoksista, eivät saa mitään aikaiseksi, vassarit elää utopiassa.

    Kun laittomat maassaolijat vielä omalla toiminnallaan tulevat munaamaan lisää (tulevat raiskaamaan lapsia lisää Suomessa, terroritekoja ja ääriradikalisoitumista) se nostaa ennestään Perussuomalaisten äänivyöryä.

    1. Siniset oli kokkareiden ja kepuleiden käsikassara, erittäin ohjattavaa porukkaa. Kevään jälkeen se on historiaa.

  7. Ei yksi puolue saa rajojamme kiinni kun eletään demokratiassa mutta hyvä jos käytäntötapoja tarkistetaan/-tarkennetaan että seurataan eri vaikutuksineen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *