Uusi voima LiikeNyt eduskuntaan!

LiikeNyt ilmoitti tänään asettavansa koko maahan yhteensä 150 ehdokasta ensi kevään vaaleihin. Siitä se alkaa. Vanhat puolueet tutisevat hädissään, kun uudet voimat valtaavat kansan suosion. LiikeNyt on siitä poikkeuksellinen, että se pitää yhteyttä äänestäjiin myös vaalien välillä. Tärkeissä päätöksissä eduskunnassaLiikeNyt kysyy kentän mielipidettä, joka otetaan huomioon päätöstä tehtäessä. Kyseessä on sovellettu suora demokratia. Italiassa vastaavat kaksi liikettä voitti vaalit ja ovat nyt hallitusvastuussa.

Toivotaan, että uudet tuulet lakaisevat paremmin, kuin kuluneet luudat.

 

24 vastausta artikkeliin “Uusi voima LiikeNyt eduskuntaan!”

  1. Yksi lisää riitelemään, Suomessa on jo nyt liikaa puolueita mistä seuraa hallitusohjelmiin jokaiselle jotakin jakoa ja kalliiksi tulee veronmaksajille.

  2. Muuten hyvä kokeilu, mutta vetäjät täydellisiä toopeja niin politiikassa kuin omassa elämässään. Vain julkisuuden kautta rakennettu kuvio, johon uskoo vain muutama hesalainen ja periaatteessa kaikkea nykypolitiikkaa vastustavat tahot. Persut mukaan, niin kuvio on täydellinen !

    1. Vai ovat vetäjät ”täydellisiä toopeja politiikassa ja omassa elämässään”, ja paljonko mahdat heidän henkilökohtaisesta elämästä tietää?

      Politiikassa toope syystä, että eri mieltä kanssasi?

  3. Ei ole tuo liike puoluekaan sanoo Harkimo. IS:n mukaan= Me ei mennä vaalitentteihin. Liike ei osallistu vaalitentteihin, liike ei ole puolue, Harkimo perusteli tulevaa poissaoloaan television vaalikeskusteluista.

    Kätevä perustelu välttyä kiusallisilta kysymyksiltä tai irvistelyiltä vaalitenteissä. Kaipa se sitten jos jokusen edustajan saa eduskuntaan on taas puolue. Muun jonon jatkona.

    1. Luulen tämän harmittavan eniten poliittisia toimittajia, jotka eivt pääse suorissa lähetyksissä esittämään omia mielipiteitään suhteessa Liike Nyt ehdokkaisiin / ehdokkaista.

      Itse pidän tätä omalla tavallaan ihan piristävänä.

  4. Saikohan se Väyrynen kannattajakortit kerättyä ja hänestä myös yhden miehen ryhmä.
    Takarivillä voisi olla ne yhdenmiehen edustajat rivissä: Väyrynen, Harkimo ja ehkä vielä Soini.

  5. Täytyy nyt tarkistaa mielipidettä kun nyt juuri liikken periaatteita nettisivuiltaan luin:

    1. Jokaisesta on pidettävä huolta
    2. Markkinatalous on toimiva tapa kehittää yhteiskuntaa, kunhan sen säännöt ovat reilut
    3. Ilmastonmuutos on totta ja päätökset on tehtävä ympäristön kannalta kestävällä tavalla
    4. Yrittäjyys on tehokkain tapa tehdä asioita, jos sille annetaan tilaa
    5. Yksilön arvostaminen
    6. Eurooppa-myönteisyys

    Nehän ovat pahus juuri niinkuin minäkin ajattelen että hyvä on. Eikä ole pelkkää lupailua kaikesta hyvästä kansalisille vaan myös ajatusta siitä miten sitä jaettavaa kertyisi.

    1. Silti, aika paljolti yleisiä nuo vaatimukset. Mitä tarkoittaa esimerkiksi ”päätökset ympäristön kannalta kestävällä tavalla”? Aurinkovoimaa vai? Ei uusia sellutehtaita Suomeen? Tai yksilön arvostaminen: Kiky peruttava, aktiivimallista luovuttava? Vai yksilö vastuuseen ja tuet pois? Entä Eurooppamyönteisyys? Mukaan liittovaltioon, yhteisvastuu veloista? Ei noista mitään selvää saa. Mutta minusta tuo vaikuttaa ns. juppien puolueelta, Kokoomuksen haaraliike, epäilen. Ei tule suurta suosiota saavuttamaan varsinkin jos ei edes vaaliväittelyihin osallistu. Harkimohan olisi niissä voinut olla jopa hyvä.

      1. Aika epäilevä Tuomas olet Norppa, näyttää että negatiivis tuomitseva lähestysmiskulma Sinulla.

      1. Ei kai tämä liike lupailussa poikkea perinteisten puolueden puheista vaalien alla

    2. ”6. Eurooppa-myönteisyys”

      Eurooppamyönteisyys saattaisi ilmetä esimerkiksi siten, että juostaisiin kaikki liittovaltiofanaatikot kiinni ja pantaisiin lusimaan ennen kuin ne ehtivät perustaa diktatuurinsa.

  6. ”Kyseessä on sovellettu suora demokratia. Italiassa vastaavat kaksi liikettä voitti vaalit ja ovat nyt hallitusvastuussa.”

    Aika hemmetin nolo väitös tuo.

    Ehkäpä olisi Törnroosin tarve nyt määritellä tarkasti mitä on ” sovellettu suora demokratia”?
    Ja miten se Italian populisteihin liittyy?

  7. Ei tuo Italian populisteilta vaikuta.Tuskin ohjelmassa on valtion menojen lisäämistä velkarahalla ja leikkauspolitiikan lopettamista. Eikös tuo poppoo ennemmin ihaile Ranskan Macronia, joka laittaa köyhiä kyykkyyn ja suosio on romahtanut?

  8. Pitäisi kait tuo rekisteröityä ihan aluksi edes puolueeksi- liikkeitä ei Eduskuntaan valita.

    ”Liike Nyt -liikkeen perustaminen ja siihen liittyvä Harkimon ero kokoomuksesta herätti voimakasta kritiikkiä niin puoluetoimijoissa kuin mediassakin. Ilta-Sanomien politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala luonnehti omassa kommentissaan Harkimon siirtoa ”narsistiseksi farssinäytelmäksi”, jossa yrityselämässä kannuksensa tehnyt Harkimo ei kykene hyväksymään poliittisen koneiston toimintamalleja.

    Vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö kyseenalaisti Ykkösaamun haastattelussa tarpeen ”keski-ikäisten ja hyväosaisten miesten kapinaliikkeelle allekirjoittaen kuitenkin väitteen Harkimon esiintuomille asioille poliittisen järjestelmän muutostarpeista.”

  9. Miksi Liike Nyt pitäisi rekisteröityä puolueeksi, kun valitsijayhdistysten perustaminen on huomattavasti kevyempi vaihtoehto?

    Vai oli Ville Niinistö sitä mieltä, ettei setämiehiä tarvita, olipa yllätys.

  10. Yksi lysti onko se puolue vai ei, vaikka tokihan sen puolueelta vaikuttaa. Melko lailla noin sadan vuoden takaiselta puoluemallilta, jossa yhdellä henkilöllä on absoluuttinen sananvalta kaikkeen ja jäsenten mielipiteet ovat vain neuvoa antavia.

    Mutta tämä on se mies, joka sabotoi EU:n Venäjä-pakotteita omien bisnesten takia. Tämä on se mies jolla on ehkä suurin Putinin ääni Suomessa. Tämä on se mies jonka rahat tulevat väkivallasta, ja jonka lähipiirissä tehdään niin veronkiertoa kuin huumekauppaakin.

    Ja sen pitäisi olla se mies, joka pelastaa Suomen. Sori, mutta en usko.

  11. Niinpä, liikkeen kuuden kohdan periaatteissa on paljon kannatettavaa mutta suurin ongelma heillä on uskottavan johtohahmon puuttuminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *