Valeuutiset Ylen sylttytehtaalta

Paljon on viime aikoina taitettu peistä vihapuheista. Mutta valeuutisista ei juurikaan ole puhuttu. Nyt puhutaan.

Vaalien lähestyessä valeuutisia on yhä enemään myös valtamediassa. Valeuutisilla kaadetaan lokaa niiden päälle, jotka eivät ole valtamedian suosiossa. Ja PerusSuomalaiset ovat juuri niitä, jotka eivät ole valtamedian suosiossa. Yle on aivan erikoisesti kunnostaunut lokaamaan persuja.

Tässä Suomen uutisista lainattu pätkä, jossa on näyte Ylen valeuutisoinnista.

Ylen Ykkösaamussa väitettiin perjantaina, että Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho olisi itsenäisyyspäivänä käynyt Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kulkueen kokoontumispaikalla Kaisaniemessä. Väite ei pitänyt paikkansa. Nyt tuo valeuutinen on kuitenkin alkanut elää omaa elämäänsä ja se leviää vastuulliseksi mediaksi itseään kutsuvien välineiden piirissä oikaisuista huolimatta.”

Valeuutiset on pakko oikaista ja ne oikaistaan yleensä pikku-uutisena niin, että harva huomaa niitä.

Yle osallistuu politiikkaan yhä enemmän ja vaalitaisteluun PerusSuomalaisia vastaan. Yle on unohtanut tai ei piittaa siitä, että Ylen toiminta rahoitetaan verottamalla kansaa Ylen pakkoverolla ja kuitenkin tasapuolisuus ohjelmissa ja uutisissa on vain paperilla ei käytännössä.

Toivottavasti seuraava hallitus lopettaa Ylen pakkoveron ja yksityistää koko Ylen. Niin saataisiin Suomen mediakentään tervetullut uudistus. Yle on jo nyt näivettymässä. Parhaat toimittajat on siirtyneet kilpailijoille ja jäljelle jääneet ov at lähinnä harrastelijatason väkeä. Uutistenlukijatkin ovat nykyisin vain vanhempia akkoja, jotka sönköttävät, kimittävät, kailottavat ja puhuvat epäselvästi eivätkä siksi innosta katsomaan Ylen uutisia.

Jaa käyttäen:


24 Replies to “Valeuutiset Ylen sylttytehtaalta”

  1. Ihan asialliselta ja perustellulta kritikiltä tuo Huhtasaaren kirjoitus vaikutti, vai oliko siinä jotain varsinaista asiavirhettä?

  2. Valtamedia on säälittävä
   8.12.2018 19:13 Laura Huhtasaari 131 kommenttia ilmoita asiaton viesti
   Valtamedialla on sama agenda kuin muilla puolueilla: pitää rajat auki. Siksi näet uutisia yksittäisestä surullisesta lapsesta Meksikon ja Yhdysvaltain rajalla, koska ”orange man bad” ei salli lasten tulla. Todellista journalismia olisi kertoa, että Yhdysvalloissa maahantuloon tarvitaan lupa. Laillisen prosessin kautta myös lapset pääsevät Yhdysvaltoihin.

   Suomessa on paljastunut lapsiin kohdistunut raiskaussuma. Ensin pahoitellaan tapahtunutta, sitten haukutaan perussuomalaiset. Sannikka & Ukkola oli surullista katseltavaa, kun juontajat ja muut vieraat kilpaa puhuivat Halla-ahon päälle, ja haukkuivat pystyyn. Hyi Jussi, hyi. Perussuomalaisena saa tottua roihuun, pelkkä läsnäolo riittää. Perussuomalaisten syyllistämisestä alkaa haalistua voima, vaikka sitä terästetään aina rasismisyytöksillä ja natsien olemassaolon muistutuksella. ”Kansalaiset muistakaa, että emme voi laittaa rajoja kiinni, koska Suomessa on muutaman kymmenen henkilön aktiivinen ryhmä, joka kannattaa natsiaatetta.” Supon mielestä natsijärjestö ei ole uhka Suomen poliittiselle järjestelmälle tai turvallisuudelle. Silti sen saamasta laajasta mediahuomiosta tuskin kukaan pystyy edes haaveilemaan, eihän se ole missään suhteessa järjestön kokoon tai sen toimintaan. Agendajournalismi tarvitsee sitä omaan propagandaansa. Kansallissosialistit olivat vasemmistolaisia, heistä tehtiin äärioikeistoa. Ku Klux Klan on demokraattien häpeätahra ja orjat Amerikassa vapautti oikeisto. Media on onnistunut luomaan vahvan mielikuvan, että asia olisi Yhdysvalloissakin ollut päinvastoin.

   Pystymmekö koskaan lopettamaan maailmasta julmuuden ja kärsimyksen? En pelkää Stalinia tai Hitleriä, heidät on kuopattu. Heidän aatteensa eivät pääse nousemaan, vaikka ympärillämme olisi pieniä marginaaliryhmiä, jotka kannattavat heidän ideologiaansa. Tässä vaiheessa aion sanoa, että vastustan natsismia. En ymmärrä, miksi kukaan täysipäinen kantaisi natsilippua kadulla.

   Maailmassa on asioita, jotka eivät muutu. Ilman rajoja ei ole rakkautta. Tarvitsemme kuria ja järjestystä, jotta saamme pidettyä kaaoksen poissa.

   Takaisin perussuomalaisiin ja maahanmuuttoon. Perussuomalaiset ovat esittäneet, että meidän tulisi käännyttää turvapaikanhakijat rajalta. Turvallisesta maasta turvapaikanhakeminen on turvapaikkashoppailua – miksi edistäisimme sitä? Australian vesillä ei huku ihmisiä. Joskus asioihin on yksinkertaisia, vaikkakaan ei aukottomia ratkaisuja. Nämä koko Suomea järkyttäneet tapahtumat olisi voitu estää pelkästään rajalta käännyttämisellä. Vähintään meidän tulisi ottaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet säilöön, josta on yksi tie ulos: omaan kotiin. Vaihtoehtoisesti voisimme ottaa kaikki turvapaikanhakijat säilöön siksi aikaa, kunnes selvitämme keitä he ovat ja onko heillä laillisia oikeuksia jäädä maahamme. Mikään näistä kolmesta vaihtoehdosta ei muille puolueille käy, koska kaikki hakijat eivät ole rikollisia. Mitä sitten? Eiväthän kaikki lentokoneeseenkaan menijät aio kaapata konetta. Tällaista menettelyä kutsutaan normaaliksi turvatoimeksi, koska turvallisuus ensin. Suomalaisten turvallisuus ensin.

   Vihreä poliitikko ”itki” Sannikka & Ukkolassa, että ei voi suostua näihin vaatimuksiin, koska ihmisoikeudet. Entä suomalaisten ihmisoikeudet? Tiedoksi, että Suomi ei voi taata miljardien ihmisten oikeuksia tällä pallolla. Joko teemme järkevää maahanmuuttopolitiikkaa tai emme tee. Molemmilla on pysyvät seuraukset, josta tulevat sukupolvet joko kiittävät tai kiroavat meidät.

  1. Kun et virhettä kykene osoittamaan Karjalainen, niin tuolla ylimalkaisella heitollahan pulmasta selviät – vai selviätkö sittenkään?
   Näyttää ennemminkin menevän pastanjauhannaksi…

 1. Kyllä ns. valtamediassa, YLE mukaanluettuna yhä kasvavassa määrin on hyvin epämääräsistä uutisointia, puhumattakaan ”asiantuntijoiden” käyttämistä.

  On suorastaan koomista miten lainataan esim. henkilöä, joka esittelee itsensä asiantuntijaksi ja todeliisuudessa on tunnettu äärivasemmistolainen aktivisti ja hänen lausuman perusteella kirjoitetaan uutinen, joka ei pidä paikkaansa.

  No tällainenhan riittää tässä ajassa isolle osalle ihmisiä ja varsinkin heitä, jotka ovat mielestään valveituneita ja medialukutaitoisia.

  1. Milloin valtamedia on viimeksi käyttänyt Arto Luukkasta asiantuntijana ja missä asiassa?

   1. Arto Luukkasta ei ole nähty pitkiin aikoihin Ylen ajankohtaisohjelmissa.ja syykin on selvä. Arto on persu ja Yle hylkii persuja vastoin Ylen ohjelmatoiminnan säännöstöä.

    1. Eihän US ole käyttänyt Luukkasta asiantuntijana yhtään missään ja puheenvuoro taasen ihan pelkkä blogialusta, eikä yhtään mitään muuta.

      1. Ai jaa, Hankamäki bannattiin juuri, koska kirjoitus sisälsi ikäviä faktoja.

       Mainitsemaltasi Luukkaselta poistettiin kirjoitus samasta syystä.

       Banni on tullut myös esim.kun on kysynyt Ville Niinistöltä ”saako samaasukupuolta olevien avioliittoa vastustaa” jne.jne.

       Toisaalta kun itse pyytää, että poistaisivat käyttäjätilin /kirjoitusoikeuden niin eihän siitä tule yhtään mitään.

 2. jk, kun sinulla on vaikeuksia tajuta, että on muitakin mielipiteitä, kuin sinun mielipiteesi, niin parasta olisi jos lopettaisit lukemasta minun blogejani. Muussa tapauksessa voin alkaa poistaa sinun kommentisi. Valitettavasti.

 3. Väiski – tämähän alkaa olemaan kuin Putkisella, joka hyväksyy vai oman mielipiteensä kannattajat.

  Eikös tämä ole nimenomaan foorumi, jossa pitää olla ja, saa olla eri näkemyksiä ?

  1. juu kyllä pitää olla eri mielipiteitä, mutta ei riitä, että ”räksöttää” on myös perusteltava mielipiteensä.

  2. Nyt pitää kyllä puolustaa tässä Juhani Karjalaista. Jos jokainen alkaa kiukuissan poistaa blogeistaan erimieltä olevien kommentit, niin tämä sivusto kuihtuu selkääntaputtajien kerhoksi. Eipä täällä sitten jaksa ollakaan kuiin ne selkääntaputtajat. Ja jos vaaditaan perusteluita niin vaaditaan sitten kaikilta, myös niiltä selkääntaputtajilta. Perustelujen esittäminen ja kysmyksiin vastaaminen olisivat kyllä noin yleensä ottaen minusta suotavia. Eikä sekään huono olisi jos joskus huomaisia hieman erehtyneensä ja uskaltaisi sen myöntää, vaikka eihän se kiva havainto ole.

 4. Halla-Aho taitaa olla ainut tässä maassa joka uskaltaa sanoa ja puhua asioista niinkuin ne on. Onneksi elämme demokrstiassa vaikka moni yrittää hänet hiljentää mediaa ja varsinkin sosiaalistamediaa myöten, Jussi silti jaksaa, hyvä.

 5. Hiukan Ylen toimittajalla ja sanomalehti Karjalaisen kolumnistilla ”lipsahti”. ei olisi mikään ihme samanlainen ”lipsahdus” Aamulehdessäkään. Ylipäänsä kyllä puolustan Yleä ja Hesaria, kyllä siellä hyvääkin journalismia on paljon nykyisin ja ollaan hieman rohkeampia.

 6. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki HS:lle – kerrankin..

  https://www.hs.fi/nyt/art-2000005927754.html
  10.12.2018

  Yle ja Karjalainen väittivät virheellisesti Jussi Halla-ahon olleen paikalla ”natsilippu¬kulkueessa” – Halla-aho arvosteli ”vastuullista mediaa” ja ajautui väittelyyn siitä, mihin oli oikein osallistunut
  *

  Myöhemmin Yle oikaisi virheellisen tiedon.

Kommentoi