Väiskin torvi törähtää

Uutisia, uutiskertauksia ja uutisten taustoja, niitä kansa janoaa yhä kiihkeämmin. Kotimaassamme tapahtuu kaiken aikaa paljon. Kaiken kukkuraksi eduskuntavaalit lähestyvät kovaa vauhtia. Sitä ennen on vielä suuria asioita päätettävä eduskunnassa ja kaiken yllä leijuu työtaistelu, jossa duunarit ovat napit vastakkain tasavallan hallituksen kanssa.

Mediatalot hiovat omia uutis -ja ajankohtaisohjelmien sisältöjä ja muotoja, ollakseen kilpailukykyisiä mediamarkkinoilla. Kansalaiset valitsevat etusormellaan tai peukalollaan kaukosäätimestä kulloinkin kiinnostavimmat uutiset ja niiden taustat. Uutisankkurit ovat paljon vartijoina ja tosihyvät ankkurit ovat kysyttyjä. Tänään on ilmoitettu, että Yle ykkösen tunnettu ajankohtaisohjelmien juontaja Jan Andersson siirtyy Yleltä MTV:n uutisankkuriksi oltuaan Ylen palveluksessa peräti 21 vuotta. Se oli kova kaappaus MTV:ltä.

Täällä somessa on myös uudistuttava. On etsittävä uusia muotoja tuoda mielipiteensä julki. Minä olen päättänyt aloittaa blogini otsikolla ”Väiskin torvi törähtää”. Olen myös päättänyt lopettaa kommentoinnit kokonaan. Kommentit ovat olleet joskus ala-arvoisia ”oksennusia”, kuka niitä viitsii lukea? On toki ollut paljon myös hyviä ja rakentavia kommentteja, mutta nehän voi itse kukin kirjoittaa omissa blogeissaan.

Ei keksustelu siitä tyrehdy, vaikka kommentointimahdollissuuta ei ole blogin yhteydessä. Jokainen voi halutessaan osallistua keskusteluun omissa blogeissaan.

Jos Pirkan blogeihin olisi mahdollista saada chatti, niin se tarjoaisi nopeatempoisen keskustelumahdollisuuden. Mutta ylläpito päättää.

Päivän uutinen oli se, kun myös Perussuomalaiset lähtivät tukemaan hallitusta perustuslakiasiassa. Siis ”urkintalaki” säädetään  kiireellisessä aikataulussa vielä tällä vaalikaudella. Samalla sote haudataan ”urkintalain” aiheuttamaan kuoppaan.

 

3 vastausta artikkeliin “Väiskin torvi törähtää”

  1. Media tuntuu olevan valtaapitävien puolella.
    Tiedustelussa emme pärjää isoille.
    Kävelen älykänny taskussa ja tiedetään missä ja milloin liikun.

  2. Vielä 10 vuotta sitten maailmassa oli muodissa täysin avoimet chat-alustat, eli siis IRC. Kuka tahansa sai liittyä, mihin tahansa aiheeseen.

    Sitten tulivat kaupalliset toimijat ja keksivät somekuplat. Nyt ei ole avointa. On suljettuja alustoja: Facebook, Discord, Slack…kaikissa ovat ovat lähtökohtaisesti kiinni ellei niitä joku avaa.

    En totta puhuen usko että suosiota olisi vaikka meillä chattialusta täällä olisikin. Olen vähän pessimistinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *