Tiedustelulainsäädäntö.

Suomessahan on tänä päivänä tuo tiedustelulainsäädäntö ja sen kiireellisyys turvonnut  kuin pullataikina, turvonnut näidenkin sivustojen keskusteluissakin. Enää ei taida puuttua kuin pakkoruotsi, freudentalismi ja ay-mafia.

https://yle.fi/uutiset/tuoreimmat

Hyvän keskustelupohjan saisi ylläolevasta linkistä, siis pelkästä yksittäisestä uutisesta.

Lainsäädäntöuudistushan koskee maan sisäistä tiedustelua ja perustuslakia muokataan perustuslaillisia oikeuksia koskien, pikaisena, ehkä, ehkä ei. Lakihan on saatava lakimuotoon tämän vuoden aikana tai sitten siirtyy…jonnekkin.

Suomessa on tiedustelua suoritettu pian sata vuotta; viime sotien aikaan se saavutti ehkä huippunsa.

Ketkä ulkovallat sitten Suomessa tiedustelevat? Sanoisin kaikki suurvallat ja vähän pienemmätkin. USA:n lähetystössä sijaitsee mm CIA:n signaali-imuri ja toinen vähintään yhtä tehokas runsaan kilometrin päässä Tehtaankadulla.

Puolustusvoimat suorittaa nykyisen Signaalitiedustelulaitoksen ja sen edeltäjien toimesta, pääpaikka Tikkakoskella, jossa muuten tukikohtaa pitää signaalitiedusteluun varustettu lentokone. Signaalitiedustelulaitoksen yksiköitä sijaitsee pitkin Suomea.

 

4 vastausta artikkeliin “Tiedustelulainsäädäntö.”

  1. Tiedustelussa ei pärjätä isojen kanssa. Toki kaikki salainen tulisi keskustella ulkona ilman viestimiä ja kuiskaten kävellessä.

  2. Siis kokkeilen nyt kommentointia ja tuohon asiaan, en tajua, miksi meän yksityisyyden suojaan puututtaan, oishan niitä lakeja ollu noudatettavaksi (mm. Turun surullinen taphaus), muttako asioita ei tehä eikä huolehita (Poliisijohtajat Helsingissä).

  3. Mukavaa Hilkka kun taas putkahit tänne ja vielä minun avaukselle. Se on ollut harmi kun pirteää persoonallista tekstiäsi ei ole vähiin aikoihin ollut luettavissa. Hauskaa syksyn jatkoa, äläkä nyt näin pitkiä taukoja pidä.
    Tuon tiedustelulainsäädännön suhteen minulla on melko vahva epäilys; vaaliasetta tehdään.
    Eilen uutisissa perustuslakiasiantuntijan mielipide oli; ei mennyt perustuslakia kunnioittaen käsittely. Toisaalta sitten eduskunnan pääsihteeri (poliittinen virkamies) totesi; kaikki kunnossa. Saas nähdä.

  4. Juuri siksi tarvitaan uusi laki, ettei pärjätä pelkällä signaalitiedustelulla. Kuten olen kirjoittanut, vanha laki on ajalta, jolloin kuuneltiin muiden maiden (Venäjän) radioliikennettä. Nyt kun joku on sen jälkeen keksinyt tietoverkot, niin pitää saada laki, jolla sitäkin voi vakoilla. Kalle voi olla huoletta, ei niitä signaalintiedustelupömpeleitä tarvita enempää uuden lain tultua voimaan. Terroristit kun eivät morseta lyhytalloilla suunnitelmistaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *