Hyödyt ja haitat Trumpin ja Putinin tapaamisesta Suomessa

Suomen poliitinen eliitti on innokas järjestämään suurvaltajohtajien tapaamisia Suomessa. Miksi? Siksi, että piskuinen Suomi saisi julkisuutta maailmalla ja että tasavallan presidentti Sauli Niinistö saisi  sulan hattuunsa osoituksena suuresta valtiomiehestä.

Hyödyt edessä olevasta suurvaltajohtajien tapaamisesta  Suomelle ovat siinä.

Haitat sitävastoin ovat paljon merkittävämmät, kuin hyödyt.

Ensinnäkin tapaaminen tulee maksamaan Suomen veronmaksajille paljon. Missään ei ole kerrottu mitä se tapaaminen maksaa Suomelle. Mutta kun ynnää yhteen esim. kaikki turvajärjestelyt, tilavuokrat suurten delegaatioiden majoittumisesta, kokoushuoneistoista ja tarjoiluista, niin summa on suuri.

Koko Sipilän hallituksen valtakaudella on hallituksen keskeinen sanoma ollut menojen leikkaaminen ja säästäminen. Mistä sitten löytyvät aina rahat, kun eliitti haluaa julkisuutta, mutta ei silloin, kun köyhä kansa vaatii leipää pöytiin.

Haittapuoliin on laskettava myös ne monet hankaluudet ja vaikeudet, mitä kahden äijän yhden päivän tapaaminen aiheuttaa kaupungin asukkaille, kun liikennejärjestelyt mullistavat koko pääkaupungin elämän  niiden kahden äijän turvallisuuden takaamiseksi.

Yhteenvetona voisi todeta, että mitä järkeä on järjestää suurvaltajohtajien tapaamisia maassamme, kun niistä ei kansa hyödy mitään, mutta maksaa kalliit viulut.

Suomalaisten hyväntahtoinen hölmöys on kansantauti, josta emme kai koskaan pääse eroon.

9 vastausta artikkeliin “Hyödyt ja haitat Trumpin ja Putinin tapaamisesta Suomessa”

  1. Kalliiksi tämä tulee mutta toisaalta sillä saa ennennäkemätöntä ulkopoliittista vaikuttamismahdollisuutta ja kaikki ne journalistit ryyppäävät Helsingin baarit tyhjäksi. Alkoholiveroa kerätään varmaan yksistään enemmän kun kulujen verran.

    1. Päinvastoin, kuin Kyuu mää uskon, että ne ulkolaisten mediaväen viinat maksaa Suomen veronmaksajat tavalla tai toisella. Ei mediaväki yleensä ryyppää omilla kustannuksillaan, aina on tarjoajia julkisuuden toivossa.

    1. Mitä konkreettista hyötyä oli Clintonin ja Jetsinin tapaamisesta aikanaan? Sitä tapahtumaa tuskin muistaa monikaan maailmalla, lukuunottamatta politiikkaa aktiivisesti seuraavat. Entäs sitten, jos Trump ja Putin tekevätkin salaisen sopimuksen, jossa Trump hyväksyy Suomen Venäjän etupiiriin mm. olemalla laajentamatta Natoa Suomeen? Olisiko se hyöty Suomelle tapaamisesta Suomess? Eivät nämä isot pojat kerro Niinistölle läheskään kaikkea, mistä ovat puhuneet tai päättäneet. Hyväntahtoinen hölmöys voi osoittautua vielä Suomelle kalliiksi poliittisestikin.

  2. Putin on tehnyt jo kauan työtä hajoittaakseen EU:n. Trump on pelle, oikukas ja arvaamaton pelle. Hän on myös epäluotettava. Trumpin päähuomio on nyt USA:n eristämisessä muusta maailmasta tunnujslauseenaan ”America first”.

  3. Muusta en tiedä, mutta Ruottin kuninkaalle pitäisi antaa porttikielto. Niinistön pitäisi honata, ettei kuningasvallan kannattaminen ole linjassa maamme ulkopolitiikan kanssa minkään vertaa, toivoo Markku-vaari.

  4. Jos kaikki maailman maat laskisivat hyötyjä ja haittoja kuten Väinö niin joutusivat suurvaltojen johtajat tyytymään puhelinpalavereihin. No ollisko tuokaan niin huono juttu, puhelimella on helppo olla yhteydessä vaikka päivittäin.

    Se että jos Niinistö tästä saa sulan hattuunsa niin onko se jotenkin huono asia, itse kuvittelisin että päin vastoin, ei olisi pahaksi tunnettuvuus kun piskuinen Suomi maailman turuillla yrittää omia asioitaan ajaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *