Joukossa tyhmyys tiivistyy

Suomi on kesäfestivaalien luvattu maa. Ja suomalaiset ovat innokkasta festivaalikansaa. Siis, miksikäs ei sitten järjestetä festivaaleja milloin minkin asian tiimoilta. Pääasia festivaaleilla näyttää olevan, että siellä esiintyy elektroonimusiikkia soittava helvetin kovaääninen porukka, jonka kova melu ylittää reilusti kaikki melusaasteen rajat. Asialla ei  ole paljoa väliä, pääasia on, että väkeä on paljon. Joukossa on hyvä olla. Joukossa tyhmyys tiivistyy.

Me suomalaiset olemme edelleenkin melkoisia juntteja ja aika ajoin tuntuu siltä, että ihan kaikki eivät ole vielä tulleet puista maan pinnalle. Siksi me keräännymme kesäisin festivaaleille, kun joukossa on hyvä olla. Yksilön tymyyttä ei näy, kun koko joukko on tyhmää, kuin pääsilauman jota festivaalien järjestäjät vetävät narusta.

Katselin tässä tovin töllöstä kuvaa Porin puppugeneraattorifestivaaleilta. Siellä oli paljon väkeä, joka liikuskeli alueella, törmäili toisiinsa , kääntyi äkkiä ympäri ja meni ties minne taas kääntyäkseeen toiseen suuntaa ja taas törmäsi lajitoveriinsa. Se oli kuin kuin joukko ääliöitä, jotka eivät tienneet missä olivat, mistä tulivat ja minne menivät. Ja ilma oli sakeana tyhmyyttä.

Suomalaisistahan sanotaan, että me olemme hyväntahtoisia hölmöjä. Mutta miksi me olisimme hyväntahtoisia? Presidentti Niinistökin oli hyväntahtoinen hölmö, kun meni järjestämään suurvaltajohtajien tapaamisen Suomeen. Nyt tiedetään edes osapuilleen mitä se palaveri maksoi veronmaksajille. Se maksoi eräiden arvioiden mukaan ainakin 10 miljoonaa euroa, kun kaikki kulut huomioidaan. Osa kuluistahan on ns. piilokuluja, jotka eivät näy kirjanpidossa erikseen.

Mutta kun köyhät ja kipeet vaativat lisää rahaa, niin Sipilä ja Orpo sanovat, että rahaa ei ole.

Äly hoi, järki älä jätä.

Viisaus viihtyy yksinäisten kammioissa. Siellä on tehty ja tehdään edelleen suuret keksinnötkin, on kirjoitettu aikojen kuluessa viisaustieteen kirjoja, jotka hyödyttävät ihmiskuntaa paljon enemmän, kuin Suomen kesäfestarit, joissa vain tyhmyys tiivistyy joukossa.

Yksi vastaus artikkeliin “Joukossa tyhmyys tiivistyy”

  1. Eipä tule paljon käytyä festareilla joskus kauan sitten näin Rollarit yyterissä terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *