Onko Pirkan Blogeista tullut epäsosiaalinen media?

Tänne Pirkan Blogeihin on nopeasti pesiytynyt erilaisia kuppikuntia, jotka yrittävät vallata ilmatilan useilla avauksillaan peräkkäin ja siten häivyttävän muiden avaukset taka-alalle. Avaukset ovat useimmiten mitään sanomattomia jorinoita tai loputonta sota-aiheisten asioiden käsittelyä mukaan luettuna kansalaissota.

Keskustelua ei juurikaan enään esiinny ja kommentitkin ovat  pääsääntöisesti avaajan omia kommentteja. Tavaksi on myös tullut, että kommentit, jotka eivät ole linjassa avaajan tekstin kanssa poistetaan. Voisiko tälle ilmiölle tehdä jotain vai onko tämän blogialustan alasajo jo alkanu?

Jos ylläpito haluaa jatkaa tätä kieltämättä joskus hyvinkin epäkiitollista hommaa, niin voisiko avausten määrään tehdä joitain rajoituksia esim. vain yksi avaus per päivä voisi johtaa siihen, että avaustekstiä tehdään suuremmalla harkinnalla. Nyt on tilanne sellainen, että avauksia satelee eräiltä, kuin sylkeä suuhun ja siksi ne ovatkin mitään sanomattomia jorinoita.

16 vastausta artikkeliin “Onko Pirkan Blogeista tullut epäsosiaalinen media?”

  1. Kylläpä hyvinkin voisi olla, että avaus/päivä. Toisaalta, tiettyjä blokeja kun seuraa, kritiikki näkyy myös yksipuolisena kommentointina.

  2. Onhan se sovittu blogien määräksi pari kappaletta vuorokaudessa. Se on sellainen ohjeellinen, josta välillä voi poiketa suuntaan tai toiseen.

    Vaikeahan se on kenenkään ajatuksia lähteä arvostelemaan, emmehän me ole samanlaisia, onneksi. Onhan viimeaikoina hyvinkin paljon keskusteltu kommenttien laadusta,jotka ajoittain ryöpsähtävät henkilökohtaisuuksiin. Mitä niiden poistamiseen tulee, sehän on luvallista ihan julkisen käytännön mukaan, blogin avaajalla.

    Myöskin moderaattorit yrittävät hoitaa tehtäväänsä poistamalla niitä sopimattomia kommentteja, se vaan ei aina ole kovinkaan helppoa.

    Minä ainakin henkilökohtaisesti toivon, että täällä säilyisi hyvä ja rakentava keskustelu.

  3. Joskus on enemmän uutisointia joskus vähemmän kyllä se ainakin itsellä vaikuttaa blogien määrään päivän aikana .
    Mutta samoja asioita en kyllä laita peräkkäin monasti ne on aivaneri aiheista kieltämättä olis mukava kun tuo riidan haku olis vähemmällä huomiolla .
    Joillekkin se on aivan tarkoitusperäistä . terv tepivaari

  4. Aikani kuluksi laskeskelin klubiaskin kanteen avaukset alkaen 10.7. ja niitä oli 138 (pieni virhemarginaali voi olla). Avaajia oli 18. Ahkerin oli laatinut 39 avausta, seuraavaksi aktiivisin 27 ja sitten 18, 12, 7, 2×5, 2×4, 2×3, 4×2 ja 3 jotka tehneet vain yhden avauksen.
    Mitä tästä opimme, siihen en ota kantaa muutenkun toisilla on enemmän sanottavaa ja toiset kai enemmän vain tyytyväisinä lueskelevat muiden kirjoittamia viisuksia. Ja tietysti kommentointi on om taiteen lajinsa, niistä en jaksanut kumminkaan tehdä tilastoa.
    Itseäni moitin laiskahkoksi ja toisaikaiseksi kirjoittajaksi

  5. No näytti siellä olevan tuo 27 avusta minult mutteipa siellä ollut samoja lähes kaikki oli eri aiheista terv tepivaari

  6. Esimerkiksi Uuden Suomen blogeihin verrattuna tämä Pirkanblogi on hyvä siinä ettei tarvitse olla niin mahdottoman viisas ja fiksu kuin USssa on tapana olla. Helppo aivan muina miehinä vaikka aivan lonkalta täällä muotoseikkoihin pinnistämättä kirjoitaa mitä on mielen päällä.

    1. Siis rima alas niin, että kirjoitustaidottomatkin voivat raapustaa jotain, mitä sylki suuhun tuo. Suomi on koulutuksen mallimaa mailmassa. Eiköhän sittenkin olisi kaikille parempi, että rimaa nostetaan hieman nykyisestä? Siihen on kaikki mahdollisuudet käyttämällä tekstinkäsittelyohjelmia, joissa on oikoluku.

  7. Kukapa ei toivoisi että säilyisi hyvä ja rakentava keskustelu. Se ei kuitenkaan voi säilyä mitä ei ole olemassakaan silloin kun blogiavaukset ovat keskustelun asemesta yksiäänistä julistamista täydennettynä kommenttien poistamisilla jopa pelkästään kommentoijntia yrittävän henkilön mukaan.

    On vähäistä suurempi vaara että koko blogialusta näivettyy kuoliaaksi keskustelulta suljettujen yksiäänisesti julistavien avausten paljouden vuoksi. Kyllä maailmaan ääntä mahtuu, voidaan sanoa, mutta vallitseva monotoninen meteli kuvottaa monia siinä määrin että äänestävät sitä vastaan jaloillaan, poistuvat ja areena jää julistajille.

    Useat suuret blogialustat. mm. Helsingin Sanomat, Uuden Suomen verkkolehti, Aamulehti, ovat vuosien varrella törmänneet tähän epäkohtaan ja tehneet onnistuneesti siitä omat tervehdyttävät johtopäätöksensä.

  8. ” Tavaksi on myös tullut, että kommentit, jotka eivät ole linjassa avaajan tekstin kanssa poistetaan. ”
    ???????????????????????????
    Niin on näkynyt tapahtuvan………………

  9. Näyttäkää minulle avoin verkon keskustelumedia jossa ei ole samaa ongelmaa niin kahvit tarjoan.

    Ehdotan kuitenkin, että meillä menee keskiarvoa paremmin. Sanon tämän aika montaa yhteisöä pyörittäneenä. Näemme paljon ongelmia vaikka pääosa keskustelusta on lopulta aika fiksua.

    Muistakaa, että keskustelu ei ole sen turhempaa mistään aiheesta. Ruoka on sangen tärkeä keskustelunaihe ja sää – molemmat ovat osa jokaista elämämme päivää, paljon useammin kuin Nato vaikkapa. On myös tervettä avata maailmaa monelta kantilta.

    Ja lopulta, älkää stressatko niin hirmusti. Joku kirjoittaa lyhyesti, joku pitkästi, joku pöhkösti. Joskus tuntuu että puolestaloukkaantuminen ja ylireagointi pieniin asioihin ovat paljon suurempia ongelmia kuin mitä voisi yhdestä väärin sijoitetusta pilkusta saada.

    Jos pidät jonkin kommentin mielipidettä todella typeränä, onnittele itseäsi: et elä kuplassa. Elät maailmassa jossa on monenlaisia mielipiteitä. Taputa itseäsi olalle. Olet keskiverto someaddiktia fiksumpi.

  10. Niinpä niin. Sitä se mun uneni tiesi. Kyuu pani palikat ojennukseen. On se vaan hyvä asia,että meillä on ylläpitänä tolkun ihminen. Sille ei voi mitään, että olemme erilaisia ja kun sille ei voi mitään, niin se on vain hyväksyttävä. Mutta sen verran saa olla omaa mieltään, että jos mun kommentti poistetaan, niin mä poistan myös poistajan kommentin eli potut maksetaan pottuina. Muuten en ole pitkävihainen vaan eteenpäin sanoi mummu lumessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *