Kun taas on aika auringon ……

Aurinko armas suosii nyt meitä pohjolan ihmisiä. Pitkän talven ja erittäin kylmän alkukevään jälkeen tämä nyt meneillään oleva säätyyppi on uskomaton. Meitä hellitellään jo pian hellelukemilla (yli +25 c).

Terassit on täynnä väkeä ja kylmä kalja hivelee kurkkuja. Voisiko muuta toivoa?

Talvivaatteet on joutanut kesäsäilöön ja tilalle on tullut kepeät kesävaatteet. Mutta pieni varoituksen sana vanhemmille herroille. Älkää vielä luopuko pitkistä kalsareista, sillä se eturauhasveitikka voi tykätä huonoa jos vaikka sattuisi istumaan kylmälle kivelle.

Tytöt ovat nyt koreita keveissä kesävaatteissan. Nyt on vaan muistettava metoo-huudot, että ei mentäisi liian liki. Katsoa saa, mutta koskea ei.

Siinä sitä on vanhenevan miehen kesähupi, kun istuu terassilla ryystämässä kaljaa ja katselee ohi sipsuttelevia tytönhupakoita sekä muistelee nuoruuttaan.

7 vastausta artikkeliin “Kun taas on aika auringon ……”

  1. Päädyin tänään sille paljon varoitetulle kuntoutuslomalle metsän reunalle, naapurina pienehkö järvi ja isohko maatila.

    Kun vähän risusavottaa ja kato kunnostusta tein, en polttanut itseäni mutta koin lämmön aika vahvasti. Melko paljon meni vissyä.

    Haluatteko huumoria? Kuvitelkaapa tällainen mies, roikkumassa jalat kahta puolen savupiippua, ylösalaisin, jyrkän harjakattoisen saunan katolla, rapsuttamassa jäkäliä irti.

  2. Joku kertoi, että tuhkavettä sammalille ja jäkälille saa ne lähtemään itsestään.

  3. Vakavaa huumoria Kyuu: Itse olen pudonnut kahdesti ja luita paikkailtu enkä enää kiipeile.
    Yksi kalja terassilla menneitä muistellen ja niistä menneistä yleensä muistaa ne parhaat.
    No vanhan nuorta katsoen vaan ei enää saatille.

  4. Juha, tämä oli seuraava vaihe. Ensin jäkälät irti, sitten tuhkaa. Tämä kyseinen laitos on ollut vasta lyhyemmän aikaa perheellä, joten jäkälät tulivat kaupantekiäisinä vanhaa perua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *