Nyt alkoi Sipilän hallituksen kaataminen

Sen aloitti yllätys, yllätys Petteri Orpo eli hallitus -ja lehmänkauppakumppani. Orpo sanoi jo aiemmin edellisellä kerralla, kun sote-esitys torpattiin perustuslakivaliokunnassa, että ”jos ei tule valinnanvapautta, ei tule maakuntaudistustakaan”.

Nyt kun näyttää siltä vuotojen perusteella, että perustuslakivaliokunta ei vieläkään hyväksy valinnanvapautta esitetyssä muodossa, vaan vaatii siihen huomattavia muutoksia se tarkoittaa, että lehmänkaupoissa sovittua valinnanvapauta ei tule. Se vesittyy niin paljon, että lehmänkauppa peruuntuu ja Kookomus äänestää maakuntauudistusta vastaan. Nyt jo on ilmaantunut uusia vastustajia Kokoomuksen riveissä ja saattaa olla, että Kokoomuksen edustajat saavat vapaat kädet äänestykseen.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto sanoi tänään, että ei tule maakuntavaaleja, tulee eduskuntavaalit.

Elämme jännittäviä päiviä. Kuinkahan pääministeri Sipilän huono sydän kestää tämän jännityksen? Pianhan hän pääsee pitkälle lomalle, kun hallitussavotta päättyy tosi nolosti.

Ja kansa on tyytyväinen, kun päästään mm. sinisistä loikkareista. Jos siniset haluavat säilyttää edes vähän kannatustaan, heidän täytyy erota hallituksesta nyt heti. Jos he kaatuvat yhdessä Sipilän kanssa, heidän tarunsa on loppu.

10 vastausta artikkeliin “Nyt alkoi Sipilän hallituksen kaataminen”

  1. Vaalit lähestyy ja sen mukainen toimi lisääntyy .
    Nyt alkaa näkyyn mitenkä hyvä hallitus yhteistyö on todellisuudessa hyväähän se ei ole ollut enää kuluneena vuotena lainkaan vaikka sellasta ovat sanoneetkin terv tepivaari

  2. Ei se hallituksen kaataminen mitään auta. Yhden lehmänkaupat peruuntuvat, toiset tulevat tilalle. Ei ole mitään takeita että demarien lehmänkaupat ovat yhtään parempia.

    Meillä on vapaus valita lyödäänkö meitä vasemmalle vai oikealle poskelle.

  3. Kepu möi Kokoomukselle mahon lehmän. Kokoomus odotti, että lehmä lypsäisi paljon hyvää sille mm. valinnanvapauden, mutta eihän maho lehmä lypsä mitään.

    1. Sipilä painosti Stubbia koko yön hyväksymään 18 maakuntaa.
      Lehmänkaupassa Kokoomus sai haluamansa laajan valinnanvapauden. Tästä on nyt jo tingitty, mutta maakuntia on edelleen se kahdeksantoista.

  4. Ajatusleikki, ystävät hyvät.

    Jos oletetaan että Kokoomuksen tahtotila on saada mahdollisimman suuret tulot muutamalle maan johtavalle terveysyritykselle, kuten Terveystalo ja Pihlajalinna, ehkäpä myös tämä ulkomainen toimija Mehiläinen.

    Jos tämä on oletus, sitten paras ajatus olisi haudata nykyinen sote. Se kun pakottaisi yhä useamman kunnan ulkoistamaan koko toiminnon näille firmoille. Kuten useassa terveysalan yrityksen vuosikertomuksessa on sanottu, heitä ei oikeastaan tulosnäkökulmasta paljoa heiluta sote, he ovat vahvoilla joka tapauksessa.

    Luulen, että tässä on kyse enemmänkin kilpailun ideaalista. Että kun yhden monopolin sijaan toteuttajia on useampia, kilpailu auttaa asiaa. Joskus näin on, joskus ei.

  5. En tiedä kaatuuko hallitus, mutta epäilen, että ei kaadu ja käytännössä uusiin vaaleihin menisi hallituksen kaatuessakin useita kuukausia.

    Yksi mikä on varmaa on se, että hallitus on ihan itse ajanut itsensä tähän tilanteeseen, jossa se nyt yrittää pujotella ihan siellä demokraattisen päätöksenteon harmaalla alueella.

  6. Kokoomus ja Kepu kilpailevat samoista äänestäjistä. Molemmat ovat leimallisesti porvarillisia puolueita. Nyt varsinkin Kepun porvarillisuus korostuu, kun puheenjohtajana on entinen yrittäjä ja nykyinen miljonäärisijoittaja.

    Vaalien läheisyys vaikuttaa nyt jo paljon hallituksen työhön, kun Kokoomus ja Kepu kyttäävät toisiaan. Orpon eilinen lausunto Ylen Ykkösaamussa oli merkittävä avaus kepun ja Kokoomuksen keskinäisiin väleihin, kun Orpo ilmoitti, että, jos ei tule valinnanvapautta ei tule maakuntauudistustakaan.
    Kun vielä samaan aikaan ilmaantui jälleen kaksi kokoomusedustajaa, jotka ilmoittivat äänestävänsä sotea vastaan, niin luulisi Sipilän olevan vaikea olla. RKP ilmoitti myös eilen, että heidän äänensä ei ole myytävänä. Kysymysmerkki on kristilliset Heitä on viisi. Jos he myyvät äänensä Sipilälle, niin Kokoomuksesta tarvitaan lisää vastustajia. Orpo väläytti myös eilen, että Kokoomus antaisi edustajilleen vapaat kädet äänestää kuinka haluavat. Se olisi myrkkyä Kepulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *