On kiva olla eläkeläinen – ennen vaaleja

Taas on se aika, kun eläkeläiset, joita on  noin kolmannes kaikista äänestäjistä on puolueiden suuressa suosiossa. Luvataan ummet ja lammet ja jopa sen paskamaisen indeksileikkurin poistamista, jonka Paavo Lipponen (sdp) teki  aikanaan ollessaan pääministerinä vuonna 1995. Kuluneiden hieman yli kahden vuosikymmenen aikana ovat eläkeläiset menettäneet noin 30% eläkkeistään, paitsi eläkevakuutusyhtiöiden johto, jotka ovat saaneet monin kertaisesti lisää liksaa samana aikana.

On jotensakin surkuhupaisa, että demarit ovat nyt eniten äänessä eläkeläisten puolesta – ennen vaaleja. Demarit juuri leikkasivat eläkkeet pysyvästi, vaikka se oli aluksi tarkoitettu vain  tilapäiseksi.

Nyt on vaaleihin aikaa noin 9 kuukautta. Sinä aikana saamme me eläkeläiset kuulla vielä paljon hyviä lupauksia, sillä meidän äänet kiinnostavat paljon puolueita. Mutta olkaamme valppaina.

Parasta olisi, jos eläkeläisillä olisi oma puolue. Se olisi Suomen suurin puolue ja se vain voisi muuttaa kaikki lupaukset todeksi.

Puolueet eivät pidä lupauksiaan ja kaikkein vähiten demarit.

Jaa käyttäen:


8 vastausta artikkeliin “On kiva olla eläkeläinen – ennen vaaleja”

 1. Lupaa mitä lupaa tosi on että tyhjän saa muuten pyytämättäkin terv tepivaari

 2. Joopa – ihmettelen miksi eläkeläiset jatkavat ent puolueensa uskollisuutta ja ovat näinollen periaatteessa joka puolueen kannattajia saaden tyhjän lupauksen uskollisuudtensa palkaksi – eläkeläisten puolue olisi se paras, mutta on aina kaatunut alkumetreille.

 3. ”Kuluneiden hieman yli kahden vuosikymmenen aikana ovat eläkeläiset menettäneet noin 30% eläkkeistään,”

  Hieno homma, jos noin on käynyt. Eläkkeet ovat vieläkin kansantalouden kantokykyyn nähden liian suuret, kun maksajien määrä alenee. Pakkoeurotus on ollut yksi tekijä työttömyyden lisääntymisessä eli maksajien vähyydessä. Sosiaaliturvaperusteisille työeläkkeille pitäisi kiiruusti saada eläkekatto.

  Pienien eläkkeiden pienuutta korvataan esimerkiksi asumistuilla. Koska työttömyyden takia eläkkeet tulevat pienenemään niillä työttömilläkin, niin kipurajalla tultaneen korottamaan tukia, jos valtiolla tulee olemaan rahaa. Paljon mahdollista on, ettei rahaa ole.

  Koska maahanmuuttajienkin työura tulee olemaan keskimääräisesti ottaen lyhyt, niin eläkeläisten sosiaaliturvaa on tarve kehittää työeläkkeistä tarveharkintaiseen suuntaan.

  Matematiikka eli laskuoppi asettaa omat reunaehtonsa eläkeläistenkin sosiaaliturvalle. Kiljuset kyllä kiljuvat kuin mieltä vailla, mutta kyllä maailmaan mökää mahtuu.

 4. ”Hieno homma, jos noin on käynyt. Eläkkeet ovat vieläkin kansantalouden kantokykyyn nähden liian suuret, kun maksajien määrä alenee. Pakkoeurotus on ollut yksi tekijä työttömyyden lisääntymisessä eli maksajien vähyydessä. Sosiaaliturvaperusteisille työeläkkeille pitäisi kiiruusti saada eläkekatto.”

  Roskaa jälleen.
  Nykyeläkeläiset ovat rakentaneet vauraan Suomen.
  Lisäksi heidän työnsä tuloksista on kerätty suuret eläkerahastot.
  Niiden keräämiseen on käytetty kunkin omat eläkemaksut, heidän työnsä tuloksena työnantajan saamista tuloista maksetut työnantajan eläkemaksut ja heidän maksamistaan valtionveroista valtion maksamat eläkemaksut.

  Eläkerahastoista maksetaan eläkkeet tällä hetkellä sekä tuotoista että pääomasta.
  Eläkkeensaajien määrä vähenee koko ajan, koska suuret ikäluokat ovat jo jonkin aikaa olleet eläkkeellä ja kuolevat pois nopeammin kuin uusia eläkeläisiä tulee.

  Nykyiset työssäkävijä maksavat vastaavasti itselleen rahaa eläkerahastoihin itse, työnantajiensa kautta ja valtionverojen kautta.
  Koska eläkeläisten määrä tulee vähenemään, tarvitaan vähemmän rahaakin rahastoihin.
  Työeläke ei ol mikään sossuturva-asia, vaan ne on maksettu eläkeläisten tekemän työn tuloksilla.
  Lisäksi suosittelen muistamaan, että jokainen työeläkeläinjen joutuu maksamaan tuota kansaneläkettä, mutta pääosa ei siitä saa senttiäkään, joten siinäkin työeläkeläisiltä varastetaan koko ajan.

 5. Älä anna kiljusten ja muiden paskapuhujien kusta saappaaseesi!

  https://www.tela.fi/teema/sijoitustuotot

  ”Tälläkin hetkellä osa maksettavista työeläkkeistä katetaan sijoitusten tuotoilla. Kerätyt työeläkemaksut eivät ole enää vuodesta 2013 riittäneet yksityisaloilla maksettavien työeläkkeiden kattamiseen. Erotus on katettu nimenomaan sijoitustuotoilla: esimerkiksi viime vuonna eläkkeistä katettiin sijoitustuotoilla nettomääräisesti jo yli miljardi euroa. Tämä osuus myös kasvaa koko ajan. Arvioiden mukaan myös julkisilla aloilla tapahtuu vastaava käänne kuluvana vuonna, jonka jälkeen eläkemenot ylittävät maksutulot.

  Sijoitusten tuotoilla ei ole vaikutusta maksettaviin eläkkeisiin, eivätkä mahdolliset huonot sijoitukset pienennä työeläkkeitä. Sijoitustuotot vaikuttavat sen sijaan siihen, paljonko eläkkeiden rahoittamiseksi on kerättävä työeläkemaksuja työnantajilta ja työntekijöiltä.”

 6. SDP. Edellisellä kerralla ennen vaaleja SDP lupasi poistaa pakkoruotsin !!
  Poistamisen sijasta sitä lisättiin. Eli SDP toimii päinvastoin kuin lupaa.
  Rinteen puheiden perusteella on odotettavissa 100 € pudotus nykyeläkkeisiin.
  SDP Rinne etunenässä leikkaa eläkkeitä koska SDP ei pidä mitä lupaa.

Kommentoi