Onko Facebook vain tiedonkeruuta ja niiden myymistä varten?

Nyt on paljastunut se tosiasia, jota on jo pitkään ounasteltu. FB eli naamakirja on syyllistynyt laajamittaiseen tietojen myymiseen mm. USA:n pressanvaaleissa.

On ihan selvää se, että kun FB on meille käyttäjille ilmainen, jostain heidän täytyy saada tuloja. FB on erittäin kannattava yritys, eikä ihme, kun on hallussa mahtava tietopankki, jota voi kaupitella esim. vaaleihin puolueille ja yrityksille mainontaa varten.

Tässä on vain jäävuoren huippu. Kuinka paljon FB on myynyt keräämiään tietoja meiltä n. 8 miljardilta käyttäjältä maailmassa yrityksille maailmassa. Tiedot ovat hyvään tarpeeseen mm. mainonnan suuntaamisessa tiettyihin kohderyhmiin.¨Kun mainonta on yleensä kallista, on tärkeätä, että mainonta tavoittaa juuri ne henkilöt, jotka ovat tietyn tuotteen tai palvelun potentiaalisia ostajia.

FB:lla on mahtava tietopankki, joka on kerätty meistä käyttäjistä. Siellä on ikä, sukupuoli, ammatti, koulutus, harrastukset, poliittinen suuntaus ym. Ne ovat juuri niitä tietoja, joita mainostajat tarvitsevat.

Nyt odotetaan miten EU reagoi tietoihin FB:n keräämien tietojen myymisestä USA.n presidentille hänen vaalikampan jansa vauhdittamiseksi?

Miten meidän  tavallisten FB:N käyttäjien pitäisi suhtautua näihin uutisiin? Pitäisikö lopettaa FB kokonaan? Vai riittääkö, että vastaisuudessa ei kerro ihan kaikkea, mitä FB kyselee?

4 vastausta artikkeliin “Onko Facebook vain tiedonkeruuta ja niiden myymistä varten?”

  1. Tietoturvan asiantuntijat ovat varoittaneet tästä vuosia.

    Psykologit ovat vaikuttaneet facebook-algoritmien mieltä vahingoittavasta voimasta vuosia.

    Ja nyt joku on yllättynyt?

  2. Niinpä, jokin selkeästi odotettavissa oleva asia yllättää, kuten ”talvi autoilijat”.
    Olisikohan sillä syynsä siihen, etten ole noihin höyrähtänyt enkä tilejä avannut.

  3. Olen poistanut FB:n kännykästä, mutta läppärissä se vielä on. Kännyyn tulee turhan paljon asiattomia viestejä tuntemattomilta ja mainoksia. Katsotaan nyt mitä tapahtuu ja pitääkö vielä poistaa muita sometileä?

  4. Eipä se auta mitään jos facebookin poistaa yhdeltä laitteelta mutta jättää toiselle. Se on vähän kun lopettaa alkoholin käytön poistamalla oluet jääkaapin alahyllyltä mutta jättää ne muille hyllyille. Joko facebookissa on, tai siellä ei ole.

    Simppeli kysymys: paljonko oletta maksaneet kuukausi- tai vuosimaksua facebookin käytöstä? Aivan oikein. Olette maksaneet luovuttamalla omat ja ystävienne henkilökohtaiset tiedot. Kuten olemme erinäisistä vaaleista huomanneet, näillä tiedoilla voi kääntää äänestäjiä haluttuun suuntaan ja ainahan sitä on haluttu ostaa vaaleissa haluttu tulos.

    Ja hyvät ihmiset, tuo on facebookin kuukausimaksu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *