Onko SAK:n aika tullut siirtyä historian kellastuville lehdille?

Tänään saimme lukea IS:stä, että SAK:n jäsenmäärä on huomattavasti pienempi, kuin annetaan ymmärtää kotimaassa. Jäseniksi on ilmoitettu haamuja. Jäsenet ovat tulleet kriittisiksi omia pomoja kohtaan ja syykin on selvä. Samalla kun jäsenille tarjotaan palkkaneuvotteluissa nollalinjaa pomojen palkkoja on nostettu kymmenillä prosenteille.

Ammattiyhdistysliikkelle on käymässä samoin, kuin Englannin amiraliteetille Parkinsonin mukaan. Rakennetaan mahtavia palatseja, palkataan väkeä niin, että päät kolisevat, kun toimitsijat ja erlaiset politrukit törmäilevät palatsien käytävillä. Kaikki näyttää ulkopuolelta hienolta, suurelta ja kauniilta, mutta koko rakennelma mätänee sisältäpäin.

Tuorein esimerkki on hallituksen kaavailema laki, jolla työttömiä aletaan rankaisemaan työttömyydestä. Mitä tekee SAK? Käytännössä ei mitään muuta, kuin paheksuu asiaa. Ennen vanhaan olisi SAK jo järjestänyt ainakin yhden toimintapäivän ikään, kuin malliksi yleislakosta.

SAK on aikansa elänyt ja nyt näyttää vahvasti siltä, että sen aika on tullut. Työehdoista neuvotellaan pian jo työpaikoilla. Mihin SAK:ta silloin tarvitan. Ei duunareiden kannata maksaa suuria jäsenmaksuja ja elättää kalliita pomoja ja suuria määriä toimitsijoita, joilla ei ole enään mitään tekemistä.

Digitalisointi edistyy ja kaikki tieto ja yhteydenpito siirtyy yhä enemmän verkkoon.

Lähi vuosikymmeninä tulee muutos olemaan valtava ja paljon suurempi, kuin aikanaan oli microsirun keksintö. Samalla vanhat rakenteet tulevat sortumaan, SAK yksi heistä.

11 vastausta artikkeliin “Onko SAK:n aika tullut siirtyä historian kellastuville lehdille?”

 1. Tähän samaan voidaan lisätä ay-liikkeiden nostamat kymmenien miljoonien verottomat osingot törkyvuokraisista asuntokeinottelufirmoista samaan aikaan, kun rähisevät verokeinottelusta muille.

  1. ”Tähän samaan voidaan lisätä ay-liikkeiden nostamat kymmenien miljoonien verottomat osingot törkyvuokraisista asuntokeinottelufirmoista samaan aikaan, kun rähisevät verokeinottelusta muille.”

   Eikös marxilaisten yksi iskulauseista liene, ettei pääomalla ole kotimaata?

   Ay -liikkeellä lienee sijoituksia veroparatiiseissa vieläkin. Jos verottomat tulot kotimaassa loppuvat, niin ay-liikkeen palkkalistoilla olevat omaisuuden hoitajat siirtävät ne varat ulkomaille, jossa ne rahoittavat suomalaisen tuotannon kanssa kilpailevia yrityksiä, josta on seurauksena työttömyyden kasvu Suomessa.

   1. Nykyinen totalitaristinen kansallissosialistinen Kiina lienee ay-liikkeen merkittävä sijoituskohde. Niillä rahoilla tuotetaan huijausmielessä roinaa markkinoillemme, jonka roinan tarkoituksena on ajaa täkäläinen tuotanto konkkaan.

    Työllistävä vaikutus tulee kyseisen roinan jätekäsittelyssä ja kyseisen roinan aiheuttamien vahinkojen korjaamisessa.

 2. Niin, kyllähän voimalle pitää olla vastavoima, muuten homma ei vain toimi.
  Ay-liike on mielestäni hyvä, silloin kuin se toimii siten kuin alkuperäisasetelmat ovat olleet. Toisaalta jos ja kun ay-liikkeen huipulle muodostuu eliitti, kuten lähes jokaisessa liitossa näyttää muodostuvan (muodostuneen), ei se oikein hyvältä näytä eikä oikeastaan olekkaan.
  Valtavat toimitalot, uskomattoman iso ja hyväpalkkainen toimitsijakaarti; työntekijöiden edunvalvonta näyttää jääneen sivuseikaksi, toimitsijat taistelevat omasta asemastaan, kuka enää puolustaa työntekijää?

 3. SAK voisi nyt käyttää verovapaana kerätyt jäsenmaksunsa ja sijoituksensa veroparatiiseineen auttamaan edes omaa porukkaansa työllistymissä.

 4. Veronmaksu ei ole suurin asia ja sellanen voitas hyväksyä vaikka heti
  Mutta minään käsikassana ei ayyn rahat ole hallitukselle ei ole ollut eikä tule oleen .
  Jos joku sanoo että lainaksi ei edes sitä koska ei valltiolta niitä rahoja takaisin saatas .
  Ja sitten onkin myös työantaja puolen varallisuus mitäs senkanssa pitäisi tehdä .
  Eikä Ayy ole mtenkään aikaansa elänyt asia ole sillä on suuria asioita yhteiskuntaan terv tepivaari

 5. Minulla on tuntuma, että ay-liike kyllä pitää huolta jäsenistään niissä ahtaissa rajoissa, mitkä Lipposen ja Niinistön pakkoeurottamiset ovat määrittäneet.

  Työsuojelu- ja työsuhdeasiat ovat varmaan Suomessa maailman huipputasoa. Se taso luultavasti saadaan liittovaltiofanaatikkojen ansiosta romahtamaan integraation edistyessä.

  Ay -eliitin edut ovat kasvaneet sitä myöten, kun rahaa on tullut ovista ja ikkunoista, siis jäsenmaksujen ulkopuoleltakin.

 6. Pakkomamutus on ollut tuottoisa bisnes ay:n asuntobisnekselle. Vuokratasoa on saatu nostettua kivasti. Asumistukirahoja tulee enemmän ja valtiolle voidaan myydä erityispalveluja mamujen asuttamiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *