Orpo menettänyt otteensa Kokoomuksesta?

Kaikki merkit viittaavat vahvasti siihen, että Orpo ei puoluejohtajana ole pystynyt pitämään puoluettaan koossa. Se kielii heikoista johtajan taidoista.

Kun niin on miltä näyttää, niin johtajan paikalle ilmestyy aina joku, joka haluaa ottaa sen johtajan paikan.

Kokoomuksessa on nyt käynyt niin, että Orpolle puheenjohtajavaalissa puoluekokouksessa hävinnyt Jan Vapaavuori on nyt ottanut revanssin ja puolueen johtajuuden Orpolta. Vapaavuori on ns. kova jätkä.

Vapaavuori on nyt pääkaupungin pormestari eli ei mikään turha jobi. SIltä paikalta on hyvä näköala myös valtakunnan politiikkaan. Vapaavuori organisoi jo suurten kaupunkien ”kapinakokouksen” hallituksen sotesuunnitelmia vastaan.  Nyt Vapaavuori ilmoitti kylmän rauhallisesti, että ”sote kaatuu keväällä”. Hänellä täytyy olla parempaa tietoa mm. siitä kuinka moni Kokoomuksen kansanedustajaa todella vastustaa Kepun maakuntamallia ja kaataa siksi koko soten. Ei pääkaupungin pormestari voi laukoa mielipiteitään vain huvin vuoksi näinkin tärkeässä asiassa.

Ja Orpo on hiljaa ja tyytynee osaansa.

6 vastausta artikkeliin “Orpo menettänyt otteensa Kokoomuksesta?”

  1. Stop the express. Kaikki pyörii ja tekee kuten Sipilä sanoo. Se vaikuttaa Kokoomukseen äärimmäisen paljon, siniset on täysin sen liekassa. Ja jos joku laittaa vastaan se alkaa uhkailemaan. Ette mahda mitään.

  2. Puheenjohtajan otteen menettäminen, ryhmäkuri ei toimi Kokoomuksessa, hyvä vaiko huono. Onko ryhmäkuri hyvä vaiko huono, siinä onkin kinkkisempi mysteeri.

  3. Hyvä puheenjohtaja kuuntelisi ryhmäänsä ja sitten perustellen valittuun suuntaan kohti päämäärää.
    Valta sokaisee – onko aika?

  4. Kyllä ryhmä kurikin on jopa hyväkin mutta maakunnille se on hirttoköysi kaulassa .
    Joka maakuntaa kun koskettaa erilaiset toiveet ja tavoitteet sitä ei meidän nyrkkisankari sipilä ole huomioinut mistään kohtaa . terv tepivaari

  5. Lepomäki/Vapaavuori saamassa lisää kannattajia kokoomuksesta.
    US Puheenvuorossa yksi analyyttinen kirjoitus Vantaan kokoomuslaiselta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *