Mitä New York Timesin Suomi-neito/ perusryssä-pilakuva talvisodan alkaessa kenellekin kertoi?

 https://www.verkkouutiset.fi/nain-josif-stalin-otti-kiinni-suomesta-1939-new-york-timesin-piirroksessa/

Näin Josif Stalin otti kiinni Suomesta 1939 New York Timesin piirroksessa

Talvisotaa oli juuri käyty muutamia vuorokausia.

New York Timesissa julkaistiin tällä päivämäärällä 78 vuotta sitten alla twiitissä näkyvä kuuluisan piirtäjä Herb Blockin pilapiirros Mr. Stalin Revolutionizes the Drama.

Sillä kommentoitiin Neuvostoliiton väitettä, että he hyökkäsivät talvisodassa Suomeen vastauksena Suomen aggressiolle.

Piirroksessa piiskaa pitelevä, Josif Stalinia muistuttava suurikokoinen Venäjä-hahmo on ottanut kauhuissaan olevan vaalean Suomi-naisen käsivarresta uhkaavasti kiinni.

– Ahaa, vihollinen! Yritätkös hyökätä kimppuuni!, Josif Stalin sanoo Suomelle.

Talvisota oli alkanut 30. marraskuuta 1939 ja sitä seurattiin maailmalla tiiviisti. Pilapiirroksen on tuonut twitteriin WW2 Tweets from 1939 -tili, jossa twiitataan toista maailmansotaa päivä päivältä uudestaan.

Näytä kuva Twitterissä

Cartoon from today’s New York Times,”Mr.Stalin Revolutionizes the Drama”: USSR is claiming it has invaded Finland in response to ”Finnish aggression”.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2016/07/talvisodan-vaihtoehdot

4 vastausta artikkeliin “Mitä New York Timesin Suomi-neito/ perusryssä-pilakuva talvisodan alkaessa kenellekin kertoi?”

  1. Kyllä Stalinilla oli 1944 ainut tavoite vallata koko Suomi ja sovjevtoida se, samoin kuin yritti 1939.
    Suomi oli Euroopan ainut maa mitä ei miehitetty (sodassa olleet maat). Punaisen valpon aikana yrittivät poliittisesti kukistaa vastarintaamme, ei onnistunut sekään. YYA aika lannisti monet muttei katkaissut selkärankaa.

    1. Mitä Stalin ja/tai NL olisi tästä hyötynyt kummassakin tapauksessa, ja mitä menettänyt? Sellaista tulkintaa ei noteerata, että koko NL:n valtion- ja sodanjohto olisi ollut täysiä hölmöjä.

  2. http://hesejp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221673-valmisteilla-olevasta-tutkimuksesta-talvisotaa-edeltaneesta-politiikasta

    Valmisteilla olevasta tutkimuksesta talvisotaa edeltäneestä politiikasta

    23.8.2016 13:22 Heikki Pulkkinen

    Aloin tehdä tutkimusta talvisodan taustoista jo vuosia sitten. Sen olisi tarkoitus valmistua marraskuun lopulla sodan aattopäivän vuosipäivänä. Jos Neuvostoliiton johdon tavoite oli Suomen miehittäminen ja bolševisoiminen, se olisi ollut sitä alusta asti ja viety loppuun saakka. Paitsi tapahtuneet tosiasiat, myös sotaa edeltänyt diplomatia osoittaa, ettei kyseessä ollut valloitussota. Baltian maiden, Saksan ja sen liittolaisten kohtalo myöskin vain vahvistaa tätä käsitystä ja tosiasiaa. Saksan apu Suomelle saattoi pysäyttää suurhyökkäyksen kertaalleen, mutta kovin monta uutta hyökkäystähän se itse ei voinut kohdallaan pysäyttää edes jäljellä olevilla täysillä voimillaan. Talvisodan poliittisen historian tutkimukseni ei ole Nato-kannanotto, vaikka se sai alkunsa asian suhteen esitetyistä vääristä väitteistä, jotka tullaan tässä oikaisemaan. Minulla ei toisekseen ole mitään yhteyksiä Naton jäsenyyttä vastustaviin piireihin, joissa nykyisin laaditaan salaliittoteorioita ja punotaan käsitteitä eräiden kansalaispiirien mustamaalaamiseksi. Kekkoslaisuus-ja suomettumissyytöksiin mennään tuonnempana.

  3. Oho, nyt tulki paha… Mikä olisi ”tämän päivän kulttuuristalinismia”….

    OHO! #metoo onkin ”stalinismia”!?

    http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252782-taisteluun-metoo-stalinismia-vastaan

    ” Taisteluun #Metoo -stalinismia vastaan!

    24.3.2018 09:06 Veikko Huuska

    Aku Louhimies

    metoo

    Punavihreä kupla

    Stalinismi

    Metoo-kampanja on vuoden vaarallisin ja tuhoisin kampanja. Ja nimenomaan siltä osin miten sujuvasti ja luonnollisesti se edustaa täydellistä kulttuuristalinismia.​

    Metoo -kampanja on riistäytynyt käynnistäjiensä käsistä, tai ainakin sen julkilausutusta hyvästä tarkoituksesta.

    Siksi on aika käydä taisteluun tätä ”oikeamielisten” kollektiivista tuholiikettä vastaan.

    Metoo tuottaa heppoisin perustein epäihmisiä, leimallisia konnia ja epäkelpoja bastardeja, jotka suljetaan yhteisön ulkopuolelle, mitättömyyteen ja unohdukseen, vaille vähäisimpiäkään mahdollisuuksia saada asiansa oikeudelliseen käsittelyyn – ja ihan normaaliin kohtuullisuusharkintaan.

    Nythän näyttää vakiintuvan aivan hyväksyttäväksi – ja suorastaan hurmioituneen ihailtavaksi menettely, jossa uhriksi ilmoittautunut toimii omassa asiassaan yleisenä syyttäjänä, ja samanhenkiset älyn jättiläiset ja kulttuuri kohokkaat äänekkäänä kuorona julistavat peruuttamattoman tuomionsa, josta ei ole oikaisun eikä armahduksen mahdollisuutta.

    Tuomitut, nuo kollektiivisen näytösoikeudenkäynnin uhrit, retusoidaan elokuvista, tajunnasta – ja kohtapitäen kai varsinaisesta elämästäkin..

    Jäljet pelottavat. – Siksi vastaiskun paikka. ”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *