Pelastaako piskuinen kristillisten ryhmä Sipilän hallituksen?

Kristillisten puheenjohtajana toimii entinen huippukävelijä Sari Essaya. Ryhmä on  eduskunnan pienin. Siinä on vain 5 kansanedustajaa.

Kun Kokoomuksessa alkoi kuulua kapinan ääniä ja ainakin kaksi kansanedustajaa ilmoitti äänestävänsä sotea vastaan tuli pääministeri Sipilällä kiire varmistaa soten läpimeno eduskunnassa. Sipilä lähti kosioretkelle Kristillisten ja RKP suuntaan. RKP ilmoitti oitis, että he eivät aio tukea hallitusta,  sillä he ovat jo kyllin arvostelleet koko sote -ja maakuntauudistusta. Sitävastoin Kristiillisiltä näytettiin vihreää valoa ja sanottiin ehkä.

Tänään oli eduskunnassa Demarien junailema välikysymys nuorisotyöttömyydestä. Kristilliset ja RKP eivät yhtyneet välikysymykseen, kuten on tapana. Mutta Persut ja Vasemmistoliitto yhtyivät siihen.

Tänään eduskunnassa kyseltiin oliko varsinkin kristillisten kieltäytyminen yhtymästä välikysymykseen linjassa sen kanssa, että he aikovat tukea oppositiosta käsin Sipilän hallituksen esitystä sotesta -ja maakuntauudistuksesta?

Mitä kristillisille on luvattu palkkioksi tuesta hallitukselle? Sitä on mahdotonta tässä vaiheessa ennustaa, mutta tuskin kuitenkaa Sipilä olisi luvannut kaikki kristillisten synnit anteeksi. Niin paljon valtaa ei Sipilälläkään ole vaikka onkin laestadiolainen johtohahmo. Jos kristilliset todella aikovat antaa tukensa hallitukselle  he pettävät äänestäjänsä ja saavat siitä lisää syntitaakkaa.

Se hetki lähestyy kovaa vauhtia, kun eduskunnan pitää päättää sotesta ja maakuntauudistuksesta. Aikataulu on kireä, liian kireä näin suurelle uudistukselle. Ennen juhannusta piti päätös tehtämän, mutta nyt eduskunnan valiokunnista kuuluu, että he tarvitsevat lisäaikaa ainakin pari viikkoa, jolloin päätös siirtyisi heinäkuulle. Taitaa käydä niin, että eduskunta joutuu istumaan koko kuumimman kesän ja voi vielä käydä niinkin, että koko homma siirtyy niin pitkälle, että se siirtyy seuraavalle vaalikaudelle.

Monet asiantuntijat ovat sitä mieltä, että siitä ei olisi suurta haitta uudistukselle vaikka se siirtyisi seuraavallle hallitukselle. Sitävastoin Kepulle se olisi valtava tappio, sillä maakuntauudistus on Kepun pitkäaikainen haave ja tavoite. Sitähän ei kukaan tiedä vaikka tämä olisi viimeinen kerta, kun Kepu on hallituksessa ja vielä pääministeripuolue.

4 vastausta artikkeliin “Pelastaako piskuinen kristillisten ryhmä Sipilän hallituksen?”

  1. Saattaapi olla, mutta toivon, että niillä pysyy edes jokin järki päässä eivätkä lähde sokeasti kaikkea uskomaan.
    Toki se ei ole varmaa, mutta paljon silti pitäisi Sipilän luvata sellaista, minkä pystyy toteuttamaankin.

  2. Sipilä on lesta = himouskovainen. Eli tämä kristillisten touhu on aamen Sipilälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *