”Pörriäisten” kevätkarkelot voivat tuotta pahan pettymykse

Kansan suussa on yksityiset suuret lääkärifirmat saaneet yhteisen nimittäjän ”pörriäiset”. Heidän lobbarit, entiset Kokoomuksen korkeat virkamiehet -ja naiset, ovat laatineet valinnanvapauden soteen ja odottavat nyt kieli pitkällä miten heidän suunnitelmansa onnistuu.

Huonosti näyttää käyvän. ”Pörriäisten” päättävät elimet ovat haukanneet p–kaa, kun palkkasivat korkeilla palkoilla Kokoomuksen huippupoliitikkoja lobbaamaan valinnanvapauden heille.

Nyt näyttää siltä, eduskunnassa on kehittymässä hallituspuolueissa kapinaliike, joka haluaa kaataa koko soten ja maakuntauudistuksen. Hallituspuolueiden enemmistö on niukka vain 5 kansanedustajaa ja kaksi varmaa on jo tiedossa, jotka lipeävät hallituksen rintamasta. Nimet ovat Lepomäki ja Harkimo. Harkimo puuhailee jotain asian tiimoilta, mutta ei suostu sanomaan haastattelijoille mitä.

Aiantuntijat ovat varoittaneet hyväksymästä sotea ja maakuntauudistusta, koska hallituksen esitys on keskeneräinen ja siinä on monia ”sudenkuoppia”.

Kansalaisten enemmistö on tuoreen tutkimuksen mukaan sitä mieltä, että terveydenhoito voidaan järjestää miten hyvänsä, kunhan pääsee nopeasti hoitoon tarvittaessa. Tämä merkitsee sitä, että nykysysteemi on ihan kelvollinen, kunhan vain lisätään lääkäreitä, niin paljon, että jonot  lyhenevät lääkäriin tuntuvasti.

”Pörriäisten” kevätkarkelot saattavat päättyä surkeasti. Kallispalkkaiset lobbarit saavat etsiä uusia mahdollisuuksia kusettaa taas jotakuta toista tahoa.

4 vastausta artikkeliin “”Pörriäisten” kevätkarkelot voivat tuotta pahan pettymykse”

  1. Jos sote-uudistus kaatuu, yksityiset terveysasemat tulevat tekemään todella hyvän tilin. Se lisää yksityisten sairausvakuutusten suosiota ennestään, kun kaikki jolla vähänkin on varaa ottavat palvelua sieltä mistä saa.

    Lisäksi se jättäisi pelin auki ulkoistussopimuksille jossa kilpailutuksen sijaan kunta voi ostaa kaiken yhdeltä yksityiseltä. Ei kilpailua, ei valinnan vapautta, ei mitään julkisen puolen terveydenhoitoa.

    Toki soteuudistuksen voisi tehdä hitosti paljon paremmin mutta on turha kuvitella että sen kaataminen olisi tie autuuteen.

    1. Siitä olen samaa mieltä, että uudistusta tarvitaan sosiaali -ja terveysalalle eli sotelle, mutta miksi se piti koplata yhteen maakuntauudistuksen kanssa? Puhtaasti valtapoliittisista syistä, koska se on ollut Kepun agendalla jo pitkään. Nyt Kepu näki mahdollisuuden toteuttaa sen, kun Kokoomus halusi valinnanvapauden, syntyi lehmäkauppa vanhaan kepulaiseen mallii

  2. Pelin politiikkaa ja seteliselkärankaiset sanos V Vennamo.
    Vanhassa vara parempi – eli sotetouhulla olisi korjattu vanha hyvään kuntoon.

  3. Kyllä taitaa tässä nykyisin toteutettavassa sotessa olla paikka paikan päällä, vaikea uskoa että joku uusi paikka siitä tekisi hyvän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *