Puoluekokoukset suurta teatteria

Jälleen ovat kaksi hallituspuoluetta pitäneet puoluekouksensa. Puolueen jäsenille on uskoteltu , että he tekevät puoluekokuksissa päätöksiä siitä, mitä puolue tulee tekemään seuraavina vuosina. Kokouksissa suoritetaan myös henkilövalintoja, joissa puolueen kokouedustajat saavat äänestää, mutta vain heitä, jotka on ehdolle asetettu.

Toteutuuko puoluekokuksissa demokratia eli kansanvalta. Ei toteudu. Joka muuta uskoo on sinisilmäinen ja naivi.

Kaikki puoluekokouksissa tehtävät päätökset on huolella valmisteltu puolue-eliitin toimesta. Pieni klikki päättää, ketä asetetaan ehdolle henkilövaaleissa ja mitkä ovat puolueen  lähiajan tavoitteet.

Puoluekokousväkeä viedään, kuin pässiä narussa ja puolue-eliitti naureskelee, kun taas on saatu yksi sääntömääräinen kokous pidettyä ja puolue-eliitti on saanut valtakirjan jäsenistöltä oveluudella ja viekkaudella. Puoluekokousten osanottajille yleensä riittää, kun saa hyvän illallisen veronmaksajien piikkiin.

Mutta meille muille kansalaisille ei ole yhdentekevää kuka on pääministerinä, sillä pääministeri vastaa Suomen EU-poliitiikasta. EU vaikuttaa jo nyt Suomen politiikkaan enemmän, kuin kansalaiset tietävät. Nyt parhaillaan käydään neuvotteluja EU:ssa sen tulevaisuudesta. Ranska on ehdottanut, että siirrytään yhteistalouteen, joka merkitsisi käytännössä liittovaltiota.

Suomen pääministeri on siis paljon vartijana, ja meiltä kansalaisilta ei kysytä mitä mieltä me olemme näistä asioista. Kepun puheenjohtaja siis päättää Suomen linjasta ja Kepun kannatus on vain n. 17%.

Sotesoppa on jo osoittanut, että pääministeri ei piittaa sen enempää asiantuntijoista, kuin kansalaisten mieliteistä, kun hän runnoo väkisin Kokoomuksen nöyristellessä Kepua sotea ja maakuntauudistusta voimaan vielä tällä vaalikaudella.

Se siitä demokratiasta Suomessa, joka on vain näennäisdemokratiaa.

 

12 vastausta artikkeliin “Puoluekokoukset suurta teatteria”

  1. Sipilä ajaa edelleen, vain omiensa asiaa. Nyt oli omien herätys kokouksessa Suomen valtias. On pistänyt Kokoomuksenkin renkipojaksi, Siniset on ajokoiria.

    Jumala antaa lisää, nyt voi niittää satoa

  2. Väinön arvio puoluekokouksistamme on masentava, että meno meillä olisi samanlaista kuin komentotalouksissa ja itsevaltaisissa maissa.

    Tuota Keskustan 17% kannatusta vähän protestoin, kannatan ajattelua että aina 4 vuotta mennään vaaleissa toteutuneen kannatuksen mukaan ja että eniten ääniä saaneesta puolueesta pyritään leipomaan pääministeri.

  3. Onhan tuo nyt yhtä kummelia, kun jokupenakotkasta saa oman ja äitinsä äänen pääministeritpuolueen pj-vaalien ainoana vastaehdokkaana.

    1. Sehän oli kuin Venäjällä, Putinillakin oli molemmat vajakit vastaehdokkaana, muut oli deaktivoitu. Sipilää varmaan ”jännitti” miten käy…kädet hikoili ja korvat punoitti

  4. Ehkäpä tämä on sitä kulttuuripuutoksen paikkaamista kun teatteria tarjotaan puoluekokouksesta käsin?

    Kunhan vaan kukaan ei mene uskomaan niihin.

  5. Kokoomuksen puoluekokous valitsee puheenjohtajan, varapuheenjohtajat, yms. – jopa puoluesihteerin. Esimerkiksi puoluevaltuuston puheenjohtajaksi valittiin kersantti Aura Salla 0,8 äänen enemmistöllä. Vastaehdokas sai 333,2 ääntä ja Aura sai 334 ääntä.

  6. Mikä ihmeen kersantti; tietääkseni poliittisissa puolueissa ei liene sotilasvirkoja.
    Sotilasarvo ilmaistaan sotilasarvolla/palveluarvolla armeijassa, reservissä taas alle 60v, pitää merkitä sotilasarvon perään res. Yli kuusikymppisillä entisillä reserviläisillä taas ei sotilasarvoja ole.
    Jos taas kyse oli kersantti res Aura Salla; liekkö tuo kersantin arvo mitenkään iso meriitti, no kauneus on katsojan silmässä, tietysti, kuka mitäkin arvostaa.

  7. Kepuleiden 4000 hengen lippulinna oli kuin Kremlin marsseilta, Suomen Lenin (Sipilä) vie kuin pässiä naruissa näitä muita puolueita. Milloin eletään kolhoosissa, bolshevimiahan tämä kannattaa ja kommarit vierailee sen tiluksilla.

    Isä Aurinkoinekin olisi tyytyväinen Suomen hallituksen kokoonpanoon.

  8. Tietääkseni kersantti Aura Sallalta ei ole tuomittu sotilasarvoa menetetyksi, joten hän on edelleen kersantti (ellei ole jo saanut ylennyksen).

    Hän on toki myös valtiotieteiden maisteri ja erittäin kielitaitoinen sekä hyvännäköinen nuori nainen.

  9. Sotilasarvoa ei tuomita nykypäivin menetetyksi vaan se on ns seurannaisrangaistus.
    Ammattisotilas voi menettää sotilasarvonsa, riippuen teon laadusta, tuomittaessa viraltapantavaksi.

  10. Aura Salla on varsinainen eurobyrokratiaohjus…

    Kokoomus pitelee nyt tehokkaasti kahdella haarukalla.

    Vapaavuorelaiset saavat lainaääniäkin muista puolueista… Muiden kokoomulaisten ehdokkaiden pudottamiseksi…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *