Sipilä/Kepu salailee ja pimittää sote-tietoa kansalaisilta

Eduskunnan perustuslakivaliokunta antoi paljon moitteita jo toisen kerran hallituksen sote-esityksestä eduskunnalle. Valiokunta vaati, että hallitus tällä kertaa paneutuu asiaan huolella ja ajan kanssa, mutta kuinkas kävikään?

Hallitus päätti siirtyä salailun tielle. Hallitus ei tehnyt muuta, kuin kirjoitutti virkamiehillä lausunnon vastineeksi perustuslakivaliokunnan moitteisiin ja salasi sen niin, että se voidaan julkistaa vasta sitten, kun asia on käsitelty sosiaali -ja terveysvaliokunnassa, joka antaa mietinnön suureen saliin äänestettäväksi. Näin ollen kansalaiset eivät voi lainkaan oallistua keskusteluun sotevalmistelujen loppuvaiheissa. Eikä asiasta voi keskustella myöskään eduskunnassa esim. kyselytunneilla.

Nyt olisi toivottavaa, että joku vuotaisi hallituksen vastineen julkisuuteen, että saataisiin tietää, mitä kepulikonsteja Kepu taas yrittää.

Kun eduskunnan valiokunnissa on hallituspuolueilla enemmistö, niin Kepu luottaa siihen, että hallituksen esitykset menevät heittämällä läpi valiokunnissa.

Kuinka pitkälle Sipilä on valmis menemään saadakseen pakkomielteensä soten -ja maakuntauudistuksen voimaan tällä vaalikaudella?

3 vastausta artikkeliin “Sipilä/Kepu salailee ja pimittää sote-tietoa kansalaisilta”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *