Suomen politiikan kevätsiivous

Kuten tapana on keväisin aina siivotaan paikat kesäkuntoon talven jäljiltä. Niin tapahtuu nyt Suomen politiikassakin.

Pääsiivoojina häärii Hjallis Yksinpurjehtija Harkimo ja Mikael Rakastamisen ammattilainen Jungner. Siinä on oiva parivaljakko siivoamaan Suomen politiikkaa. Yksinpurjehtijalla, joka purjehtii maailman ympäri ypöyksin on aikaa fundeerata maailman asioita ja mietiskely on kuten tiedetään erittäin hyödyllistä ihmisolennolle. Jungner taas tuli kuuluisaksi takavuosina rakkauden opeistaan ja rakkautta tarvitaan paljon enemmän myös  politiikan teossa, kuin sitä on. Ajateltakoon vaan esim. Sipilän hallituksen leikkauksia v ähäosaisilta. Niissä leikkauksissa ei ollut lähimmäisen rakkautta lainkaan pikemminkin päinvastoin vain vihaa vähäosaisia kohtaan.

Nyt siis odotamme kevätsiivouksen tuloksia ja jos tulos on odotusten mukainen, niin meillä voi koittaa uusi aika Suomen politiikassa, jossa kansan äänikin kuuluu päätöksenteossa.

Nythän ei kansaa kuunnella, kuin joka neljäs vuosi, jolloin luvataan ummet ja lammet, jotka lupaukset sitten on unohdettu heti, kun vaalihuoneistot on suljettu.

Vanhoista puolueista ensimmäisenä Kepu huutaa jo hädissään ja tuskissaan, kun se uhataan jättää oppositioon seuraavien vaalien jälkeen. Eilen Kepun puoluevaltuussa puhunut Sipilä jo julistautui hädissään seuraavien vaalien voittajaksi ja itsensä seuraavaksikin pääministeriksi. Säälittävä esitys miljonääriinsinööriltä. Se kertoo selvääkin selvemmin, että LiikeNyt on ilmestynyt kuvioihin  oikeaan aikaan, kun vanhat puolueet eivät pysty enään tekemään yhtäkään merkittävää päätöstä.  Uhoamaan ne pystyy, mutta uhoaminen ei tuo leipää pöytiin kellekään.

Kevätauringon loisteessa on kiva nyt odotella, mitä politiikan kevätsiivous tuo tullessaan ja kuinka hyvin pääsiivoojat onnistuvat pyrkimyksissään.

5 vastausta artikkeliin “Suomen politiikan kevätsiivous”

  1. ”Ajateltakoon vaan esim. Sipilän hallituksen leikkauksia v ähäosaisilta. Niissä leikkauksissa ei ollut lähimmäisen rakkautta lainkaan pikemminkin päinvastoin vain vihaa vähäosaisia kohtaan.”

    Ei siinä mitään vihaa tarvita. Velkaantuminen on saatava poikki ja väki töihin.

  2. Rahaa kyllä riittää miljardikaupalla yritystukiin. Kysymys on arvovalinnoista. Ei valtion velkaa tarvitse maksaa niin, että köyhät kuolee nälkään.
    Otetaan ensin pois niiltä, joilla on jo yllin kyllin. Mutta eihän porvarihallitus rikkailta ota, se ottaa köyhiltä.

  3. Varmaankin on löysää yritystuissa ja kun tähän lisätään satsausta mm.Hornetteihin että myös ”maahanmuuton/-pakolaisuudenkin laittomuudet”,niin jostainhan se on pois,eikä voida huomiotta jättää tietyt yhteiskunnan ”kerskahankkeetkin” … samalla valtionvelan lyhentäminen – siitä sitä arvoa syntyy tulkinnan mukaan.

    Kun tarpeeksi alas mennään eläkeläistenkin ryhmissä,niin työeläkeläiset kuin takuueläkeläiset taistelevat omilla argumenteillaan ns.oikeellisuudesta – ollaanko onnellinen kansa ?

  4. Nykymallissa on ehdottomasti huonoja puolia: hyvin pieni piiri päättää asioista kuulematta.

    Tämän uuden porukan malli on tosin vieläkin huonompi: vain yksi henkilö päättää kaikesta kuulematta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *