10 vastausta artikkeliin “Toisenlainen tarina kansalaissodasta 1918”

  1. Hirvittävä tarina nuoresta suojeluskuntalaisesta, Kekkosesta teloituskomppanian ”päällikkönä”.

    ”Kun teloituksia pantiin täytäntöön Haminassa, valtiorikosoikeutta ei ollut vielä perustettu. Oikeudenkäyntiä ei siis pidetty. Kuolemantuomiosta Niemiselle ja muille samaan aikaan ammutuille päätti todennäköisesti valkoisen armeijan paikallinen johto. Ohjeen mukaan vankeja koskevista asioista päätti vankileirin päällikkö. Haminan leirin johtaja oli kaupungin palopäällikkö Paul Demidoff.”

    PS. koko juttu ei aukea kuin tilaajille.

    1. Jos tehdään erillinen laki, joka vie syyteoikeuden, niin silloin syyteoikeus voidaan tulkita vanhentuneeksi.

      Suomessa on syrjintä kiellettyä, mutta siitä huolimatta freudentalistit syrjivät, minkä kerkiävät. Freudentalisteja ei voida kuitenkaan rangaista siitä syrjinnästä, minkä oikeutus on kirjattu lakiin. Oikeutus syrjintään voidaan lopettaa purkamalla syrjintään oikeuttava laki.

  2. Tämä on jo taputeltu koko aihe. Se oli itsenäisyys-sota. Suomi itsenäistyi. Kiitti moi ja hei.

  3. Kuis ois Karjalainen, jos alkaisit selvittää niitä murhaajia ja kaivaa luut ylös käräjille…..

    1. Huolimatta syyteoikeuden vanhentumisesta, niin käsittääkseni murhaajia voidaan siitä huolimatta kutsua murhaajiksi, mutta siinä tapauksessa on syytä olla todisteet, koska oikeuden päätöstä ei ole.

      Jos taas on kärsinyt murhasta rangaistuksen, niin ainakaan vanhan kunnianloukkaussäännöstön mukaan ei murhan tehnyttä saanut enää kutsua murhaajaksi, koska on haitallista, jos rangaistuksen kärsinyttä solvauksin leimataan.

  4. Sinänsä vissiin pitäisi alkaa selvittää niitä entisiä heimoriitojakin ja niissä tehtyjä murhia, kun ei niitäkään ole tarpeeksi anteeksi pyydelty ja joku jäänyt rankaisemattakin.
    Onhan joku niissä varmaan kärsinyt vääryyttä ja nykypäivänä pitäisi siitä muutaman sadan vuoden takaisesta sukulaisen vääryydesta ainakin jonkun pyytää anteeksi…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *