Äänestät myös heitä 2/2

Jottei presidentinvaalien valinta olisi liian helppoa, on hyvä ajatella hetki myös presidentin taustaryhmiä. Presidentin asema nostaa myös lähipiirin ja tukijoiden asemaa korkeammalle. Ketä siis presidentin lähipiireihin kuuluu, ketkä saavat valinnasta bonusta? Tässä kaksiosaisen jutun jälkimmäinen osa, ensimmäinen löytyy täältä.

Huhtasaari ja hyppypotkut

Laura Huhtasaari on mielestäni puhunut asiallisesti väkivaltaa ja vihaa vastaan. Yhtä kaikki, perussuomalaiset tarvitsevat puolueena kipeästi myös selvästi rajan yli menevien kiihkoilijoiden äänet. Persuissa on ihan oikeasti Suomesta huolissaan olevia rehtejä aktiiveja. Toisaalta on myös aivan liikaa oman käden oikeuksiin luottavia ääri-ilmiöitä, jotka enemmän tai vähemmän salassa toivovat lopullista ratkaisua mukakristillisiä arvoja uhkaaville vähemmistöille. Nostaisiko Lauran asema kaduille myös uuden aallon odinisteja? Entäpä sitten niiden vastustajat, joilta ei heiltäkään väkivaltafantasioita puutu?

Haavisto ja vihreän sävyt

Pekka Haavisto on mielestäni todella hyvä ihminen – ymmärtäväinen, rauhallinen ja keskusteleva. Vihreissä hänen kaltaisiaan on paljon, mutta ei suinkaan enemmistöä. Vihreiden takana on laajaa tukea ryhmittymille ja järjestöille joille rauha tai väkivallattomuus mahdu sanavarastoon. Moni vihreä osallistuu myös verkossa aktiivisesti äärimmäisen ikävään vihakampanjointiin ”väärää mieltä” olevia vastaan. Saako tämäkin vihreän sävy lisää voimia Haaviston menestyksestä?

Kyllönen ja pyöräteline

Merja Kyllönen on outo yhdistelmä äärikaupallisia intressejä (esim. ministeriaikojen vakoilusuunnitelmat) ja toisaalta rakkautta nykyvasemmistolaista aktivismiin. Toisaalta, sitähän se äärivasemmistolainenkin aktivismi on, kun sovitaan iPhoneilla Facebookissa että pistetään italialaiset muotivaatteet niskaan ja lähdetään kaupungille vastustamaan kansainvälistä kapitalismia ryöstämällä ja hajottamalla pienyrittäjien liiketiloja. Kun vasemmistoaktiivi herää vasaratilaansa, nauloilta näyttävät niin poliisit kuin porvaritkin. Tarviiko tuo väki vielä lisää nostetta?

Paavo Väyrynen ja…

Nyt löysi tämä blogaaja voittajansa. Väyrynen on onnistunut karkottamaan ympäriltään lähes kaikki poliittiset ystävät. Toki tilalle on tullut uusia mutta mitä ja ketä he ovat, Herra yksin tietää. En osaa yhtään arvata ketkä saisivat Paavon uudesta tulemisesta nostetta, mutta jotenkin ounastelen että mies ei lopulta päästä ketään rinnalleen, niin tärkeää hänellä on olla oman päänsä oma vahti.

11 vastausta artikkeliin “Äänestät myös heitä 2/2”

 1. Väyrysen tv-esiintymisestä tuli mieleen Putte-possun nimipäivät:
  ”Puhe oli lystikäs ja sille naurettiin.”

  Eilispäivän valtiomies kaupusteli mukeja, kampoja, lapasia ja kirjoja hurahtaneiden hurratessa.

 2. Paavo Väyrynen on oikeilla asioilla esim. maahanmuutossa-, EU:n heikkous-, oma markka- ja Nato vaara.
  – Huhtasaari kokematon.
  – Haavisto maailman pelastaja suomen kustannuksella.
  – Kyllönen arvaamaton.

  1. ”Paavo Väyrynen on oikeilla asioilla esim. maahanmuutossa-, EU:n heikkous-, oma markka- ja Nato vaara.
   – Huhtasaari kokematon.
   – Haavisto maailman pelastaja suomen kustannuksella.
   – Kyllönen arvaamaton.”

   Tuota mieltä olen ollut Väyrysestä jo kauan. Eilisessä ohjelmassa V kertoi, että Neuvostoliitto halusi Holkerin pääministeriksi Väyrysen sijaan vuonna 1987. NL kai pelkäsi, että pääministeriys auttaisi V:sen presidentiksi seuraavan vuoden vaaleissa.
   Syy?
   Koivisto kai luokiteltiin siinä mielessä luotettavaksi, ettei hän halunnut horjuttaa Neukkulaa millään tavalla, koska Koivisto mielsi horjuttamisen ja hajaantumisen Suomelle vaaralliseksi. Väyrysen tulo presidentiksi olisi saattanut horjuttaa vakautta ennalta arvaamattomalla tavalla.

   Holkerin pääministeriys tiesi kuitenkin veret seisauttavaa katastrofia Suomen taloudelle Koiviston paksun markan politiikan seurauksena.

   Jos Väyrysen valtakausi olisi alkanut jo vuonna 1987, olisi maamme nyt huomattavasti vauraampi ja itsenäisempi kuin mitä se nyt on.
   ———————————–
   -Huhtasaari on tosiaan kokematon, mutta tietää, mistä kana pissii, kun taas Niinistö kiistää tietävänsä.
   -Haavisto on turhan hyväuskoinen
   -Kyllönen saattaisi erottaa väkeä arvaamattomasti ja nimitellä suosikkejaan virkoihin ohi hallituksen suositusten Halosen tapaan.

  1. Haavisto ei ole niin pöhkö – taustajoukoissa kieltämättä on tahoja jotka vaihtoivat pitkän matematiikan pitkään koeputkihumanismiin. Heillä on ratkaisu kaikkeen, mutta ainoastaan kuplan sisäisessä utopiassa.

 3. Paavo on menneisyytensä vanki, johon tulevaisuus ei enää yllä koskea.
  Paavo joutaa kohta pelleksi sirkukseen- siellä hänellä on kannattajia.

 4. Väyrynen on kaikkein vähiten vanki, vaikka vastustajat, Suomen kansallisvaltioviholliset, ovat hänet tahtoneet vangita. On havaittu, ettei hän ole ollut myöskään keskustapuolueen vanki. Puoluettaan ja maatamme ei hän kuitenkaan ole hylännyt, vaikka puolueen ja maamme kansallisvaltiovihamieliset tahot olisivat hänet tahtoneet hylätä.

  1. Mitä uskottavuutta Paavolla on enää kenellekään, jos hän ei parasta tavoitettaan ole saavuttanut oikeastaan missään 50- vuoden aikana ? Paitsi poliittisen alkuajan menestys. Förbi mikä förbi, jos vain historiaa osaa kalvaa- missä hänen tulevaisuus on ???????

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *