Salaliittoteoria tarinasta hallitus vs AY

Arvon lukijat, tämä on salaliittoteoria jota ei pidä ottaa vakavasti sitä lukiessa, koska en ottanut sitä kovinkaan vakavasti kirjoitellessa. Halusin kuitenkin haastaa itseni lähestymään tätä viime viikkojen ykkösuutista hieman toiselta kantilta. Täältä siis pesee.

Paljon on sanottu, kaikkeen on uskottu

On sanottu useallakin suulla, että Sipilän toimet olisivat olleet Suomen Yrittäjien Mikael Pentikäisen sanelemia ja että nyt olisi kova tahtotila tehdä nimenomaan mikroyrittäjille (1-9 hlö) suotuisaa politiikkaa. Kyseenalaistan jälkimmäisen vahvasti.

Mikäli katsotaan Sipilän valta-ajan toimia mikroyrityksiä kohtaan, ei näin yrittäjävihamielistä hallitusta ole ollut vuosikymmeniin. Jos katsotaan uusia velvoitteita, uusia tapoja kiusata juuri pienimpiä yrityksiä, uusia papereita, uusia maksuja, uusia rajoitteita, tämä on ollut aivan täysi katastrofi. Isojen elämä on helpottunut, pienten vaikeutunut. Raha on tullut rahan luo.

Vaan eihän Pentikäinen tai Suomen Yrittäjät aja mikroyritysten asemaa. Koko organisaatiohan julistaa olevansa 11-250 hengen yritysten asialla. Sipilän kaikki yritystaustat ennen pääministeriyttä olivat tuossa kokoluokassa. Kaikki Sipilän ajamat helpotukset ja tuet ovat osuneet nimenomaan tuon kokoluokan yrityksiin. Joten mistä siis nyt täydellinen linjan muutos jonka väitetään kovasti olevan 1-9 hengen firmoille tehty?

Niin, väitetään. Toisaalta, leijonaosa julkisuuden kommentteja juuri tämänkokoisten yritysten toimijoilta ovat olleet Sipilän ehdotukseen kriittisesti suhtautuvia. He eivät tätä halua. Isot työnantajaliikkeet ovat olleet AY:n vastatoimien kohteena ja heille on ilmoitettu että heidän pitää kärsiä koska mikroyritykset niin haluavat. Osa on uskonutkin. AY on jäsenistölleen myös myynyt tätä pienten yritysten saatanallisuutta. AY:tä ja mediaa yhdistää se, että heistä on molemmista tehty tarinan hyödyllisiä idiootteja.

Tarkoitus on ihan muuta

Tuntuukin siltä, että tämä koko show on oikeastaan vain yritys lisätä maassamme yrittäjävihamielisyyttä. Mikroyrittäjät on syyllistetty kaikesta. Kaikki, mitä Sipilä on pääministerinä tehnyt, on saanut aikaan lisääntyvää vihaa ja vastustusta heitä kohtaan. Ensin hyökättiin heidän arkeen, sitten kukkaroon ja nyt Sipilä on laittanut sanoja heidän suuhun. Ei hän ymmärrä mikroyrittäjiä, ei hän tiedä miten ne toimivat eikä häntä kiinnostakaan. Ei hän sieltä sektorilta saa ääniä.

Iso on meteli, iso on tappelu, kovat ovat panokset. Pieniä on helppo lyödä siinä, eivät ne lapset näin ison pesuveden matkassa tunnu missään. Leijonaosa kansasta ostaa tarinan syyllisestä purematta. Onko Sipilä siis varsin metodisessa, julmassa sodassa mikroyrittäjiä vastaan? Siltä se näyttää. Vaan miksi? Noh, voittajiahan ovat Yrittäjien keskisuuret yritykset ja EK:n jättiyritykset. Ja mistäs ne Sipilän vaalirahat tulivatkaan…

7 vastausta artikkeliin “Salaliittoteoria tarinasta hallitus vs AY”

  1. No,sama kommenttini tänne-kin mikä meni Tepin laariin !

    ” Eikös toisaalta politiikkaan sisälly salateorioitakin että mikä uppoaisi vastarannalle ” ?

  2. En tiedä, että tämä hallitus tietoisesti toimisi mikroyrityksiä vastaan, mutta saattaa toimia sitä tiedostamatta.

    Sen sijaan ay-mafia toimii mikroyrityksiä vastaan koko ajan. Eihän niissä ole yleensä ay-mafian luottamusmiehiä, eivätkä työntekijät yleensä maksa ay-mafialle suojelurahoja (jäsenmaksuja). Mikroyritysten työntekijöitä on myös lähes mahdotonta usuttaa lakkoihin.

  3. Kannattaisi sieltä googlesta taas tarkastaa; minkä kokoisissa yrityksissä tulee olla luottamusmies samalla saattaisi selvitä, mikäli asenteellisuudeltaan joutaa, vähän pienyritysten palkkaustilannetta.,

  4. Kyuun kanssa samaa mieltä. Tunnen muutaman pienyrittäjän aika hyvin.
    Sipilän uusi ehdotus poistaa raja 10 on itse asiassa laajennus – saas nähdä meneekö vastapuoli ansaan. Tavoitehan on helpottaa potkujen antoa koko työntekijäkentällä. KännyNokialla yt kerran vuodessa eli Suomessa niitä potkuja voi antaa varsin helposti. Nyt haetaan pärstäkerroinpotkulakia joka olisi nopeampi kuin yt.

  5. Kyuun kanssa samaa mieltä.
    Mikroyrittäjiä ei kelpuuteta neuvottelupöytiin, mutta neuvottelutulosten yleis-sitovuus koskee myös mikroja.
    Paikallisesti pitäisi voida asioista sopia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *