Syyssiivous

Olin päästänyt pienen kämppäni vähän rempalleen.

Pesin lattiat höyrypesurilla ja matot isossa taloyhtiön pesukoneessa.

En ymmärrä miten olikin pieneen asuuntooni päässyt niin paljon hiekkaa ja kuraa.

Muurahaisongelmasta pääsin myrkyttämällä. Hyvin toimii myrkkyloukut. Enää en ole nähnyt kämpässäni yhtäkään sokerimuurahaista.

17 vastausta artikkeliin “Syyssiivous”

    1. Timo – muuttaminen vain olosuhteiden pakosta, ainakin tällä iällä mutta…?

      Kysyn henk.koht.mielipidettäsi höyrypesurista että miten koet sen käytön jälkineen…tyytyväinen vai et ?

  1. Jep, meilläkin tehtiin syyssiivous, pistettiin samalla ei niin käytössä olleita vaatteita vaatekeräykseen. Antaa hyvän kiertää.

  2. Kyllä siivota pitää mutta ei se siisteys pysy siivoamalla vaan pitämällä
    Vaatteissa jos en ole kahteen vuoteen käyttänyt heitän roskiin terv tepivaari

  3. Tosimiehen hommaa on vapaaehtoinen siivous. Kaikki verukkeet koton keksin välttääkseni.

  4. Ilmainen vihje: Jos kämpässä ei rampata kengät jalassa, niin sinne ei todennäköisesti pääse kovin paljon hiekkaa ja kuraa.

    Kengät pois tuulikaapissa ja taas ulos mennessä jalkaan siellä tuulikaapissa.

    Jos isäntä tulee sukkasillaan avaamaan oven, niin yleensä vieraatkin ymmärtävät riisua kenkänsä.

    Jos ei sotke, niin pääsee vähemmällä siivoamisella.

  5. Saapi nähä miten tuon tekee uudessa kämpässä. Se on tätä modernia suunnittelua, ei ole isoa eteistä ja käytäviä kuten tässä 70-luvun neuvostoliittokolossissa.

    Katsotaan mitä tuleman pitää…löytyykö hyvä paikka kengille.

    1. Juu ja kun ihmisiä lappaa ovesta sisään useampi päivän aikaan ja kissaa ja koiraa tuodaan ja viedään ei siinä harjan ja luutun kanssa ehdi edes siisvousfirma touhuamaan. Mutta talossa pitääkin olla elämää!

    2. Suunnittelin itse omakotitaloni, joka rakennettiin 1987. Siihen tuli heti ulko-oven jälkeen ns. kuraeteinen. Toisella puolen vesipiste ja viemäri. Siihen sai letkussa olevan harjan avulla pestä kumisaappaat ja lasten kuravaatteet. Toisella puolella oli tavallinen naulakko ja paikat tavallisille kengille.

      Ennen ulko-ovea oli portaissa hiekkakaukalo ja ritilä. Siihen sai jo jätettyä kengistä enimmät hiekat.

  6. Etelämmässä Euroopassahan ei tavata aina kenkiä ovensuuhun riisua. Lienee sitä Markon mainitsemaa elämän makua, kulttuurierojakin tietysti, aina ennenkin on näin tehty.

    Itse suhtaudun kodin siivoamiseen sanoisiko nyt rennosti, pienistä en ota stressiä. Toki tottelen kun emäntä pari kertaa vuodessa määrää mattoja pesemään tai piiskaamaan.

    Säälittää ihmiset joille siivoaminen on melkein mania. Yksikin tutun miehen emäntä kun menivät hotelliin yöksi niin kävi ensimmäiseksi läpi kaikki nurkat ja kaapien lokerot pölyrätin kanssa.

    1. Mulla on eräs tutun tuttu joka pisti omana viiskytvuotispäivänään koko porukan pihalle talosta kun oli tehnyt huomion että kenkärivi ei ollut suora eteisessä, eikä tämä ole edes armeijaa käynyt, jonkin asteinen mania… siitä on pitkään kylällä puhuttu.

  7. Näin koiraihmisinä emme ota kovaa stressiä siivoamisesta, se olisi sulaa hulluutta.

    1. Juu, tuossa nuo koirat napostelee luita olkkarin matolla, ei haittaa, alkaa itselläkin tehdä mieli ribsejä ”kuolahan tässä alkaa itsellä valumaan” 😉

  8. Mulla ei ollut mattoja lainkaan kun ira plikka tasutteli vielä, nyt pistin matot lattiaan kun iraplikka tassuttelee Koirien taivaassa
    Eikä sen karvoja tule mattoihin iraplikalla oli oma kuramatto johon jäi seisomaan kurakelillä ja katseli tuus ukko siivoon mun tassut terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *